13. Eens een eikel, altijd een eikel

13.7K 519 104
                                    

13. Eens een eikel, altijd een eikel

Daniel
Ik stap mijn auto uit en doe hem opslot. Ik gaap en loop een beetje wankel doordat ik zo moe ben. Ariana heb ik thuis afgezet en ik heb zo'n idee dat haar broer me nu al niet mag...

Ik loop naar de voordeur en graai naar de sleutel in mijn zak. Ik open de deur en stap mijn huis binnen. De groote van mijn huis verbaast me al niet meer. 'Kelly, ik ben thuis!' roep ik. Kelly geeft geen antwoord. Misschien is ze nog ergens aan het rondhangen op de kermis. Maar dan zou Ethan er toch ook zijn?...

Ik begin bezorg te worden en loop daarna de trap op, maar zie dan beweging in de woonkamer. 'Kelly? Ben jij dat?' vraag ik. Iemand staat op uit de bank. Dat is Kelly niet...

Mijn gezichtsuitdrukking vernadert meteen van bezorgdheid naar haat. Als sneeuw voor de zon verdween alle gevoelens en werd er alleen nog maar plaats gemaakt voor haat. Pure haat.

'Zoon...' zegt hij. 'Wat doe jij hier, pap.' vraag ik ruw. 'Mag ik mijn kinderen niet opzoeken?' 'Nee, nee dat mag je niet. Sterker nog, noem mij nooit meer jouwn kind. Ik ben jouwn kind niet, ben het nooit geweest en zal het ook nooit zijn.' sis ik hem toe. 'Ik denk dat je moeder dat niet echt leuk gevonden zou hebben, om zo tegen mij te praten.' zegt hij met een grijns. En knak, hoorde je dat? Dat was het enige draadje wat mij in kalmte hield.

'Hou mijn moeder er godverdomme buiten!' roep ik. Ik begin te trillen en knijp mijn handpalmen helemaal fijn. Het vuur stijgt me naar mijn hoofd en het liefst wil ik hem inelkaar slaan. 'Het is niet mijn fout dat je moeder dood is. Als jij mans genoeg was kon je haar misschien nog redden.' zegt hij kalm. Ik slik. 'Ik was acht verdomme! Acht! Wat had ik kunnen doen?! Jij zat daar met die andere vieze hoer te zoenen achter haar rug om!' Ik voel de tranen in mijn ogen opwellen. 'Jij klootzak.' fluister ik. 'Jij fucking klote klootzak!'

Ik draai me om en loop terug naar de voordeur. Ik zie dat Kelly net uit de keuken komt met een dienblad met drinken.

'Waar ga je naar toe?' vraagt Kelly met een bezorgde gezichtsuitdrukking. 'Weg.' zei ik kort. Ik trek de deur open en sla hem dan keihard dicht. Ik begin te hijgen van woede en heb de neiging om iets kapot te slaan. Ik stap mijn auto in. Ik hou met beide mijn handen het stuur vast en leun met mijn hoofd op de hoofdleuning. Wanneer ik een beetje afgekoeld ben, start ik de auto en rij dan naar de zee.

De zee... Zo ruig, maar tegelijk ook kalm. Het geeft rust. Alleen niet voor mij, ik ben hier om te denken over mijn verleden. Want hier is alles gebeurt. Ik stop de auto een paar meter van het water.

Ik adem diep in en uit. Waarom kon ik niks doen? 'Waarom?!' roep ik en sla dan tegen mijn stuur aan. Hopeloos...
Dat ben ik. Ik leun mijn hoofd naar achter en sluit daarna mijn ogen. Langzaam val ik in slaap.

Net voordat ik in slaap val, voel ik een traan langs mijn wang glijden...

Ariana
Ik word om zeven uur wakker door die stomme wekker. Welke klootzak heeft jou uitgevonden, want ik ga hem persoonlijk eens opzoeken. Ik stap mijn bed uit en bekijk mezelf in de spiegel. Jeej, mijn haar is ontploft. Ik zucht. Ik stap direct de douche in en laat me verwelkomen diir de heerlijke warme stralen. Ik zeep mijn haar en lichaam in en spoel daarna alles af. Wanneer ik klaar ben, poets ik snel nig mijn tanden en stap dan de badkamer uit.

Eerst droog en kam ik mijn haren en doe het dan in een vlecht. Ik trek een zwart T-shirt aan waarop "I hate monday" staat en kijk eens aan, het is maandag. Ik doe een jeans eronder aan, pak mijn tas en loop dan rustig de trap af.

'Goeiemorgen pap.' zeg ik. 'Morgen lieverd.' Ik pak een appel van de fruitschaal en neem er een hap uit. 'Waar is Ethan?' 'Die is nog boven.' Net wanneer hij dat zegt hoor ik Ethan de trap aflopen. Mijn vader en ik kijken hem met grote ogen aan.

War with the badboy (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu