Kapittel 2

404 25 3
                                    

Jeg tar meg fort sammen og fakker ballen med henda. Jeg blir nesten forundret over at jeg klarte å ta i mot ballen, noe jeg ikke burde blitt. Å være rundt fotballer har hvert en del av hverdagen min i omtrent ett år nå.

''Hei, gidder du eller?'' Hører jeg en gutt rope. Jeg ser mot der stemmen kom fra og ser et par gutter som som vinker. Gutten som ropte kommer mot meg og er rett ved meg på et par skritt. Jeg kaster ballen til han, og han tar elegant imot.

''Du er ny, ikke sant?'' Spør han meg brått. Jeg svarer ikke, bare stirrer med løfta bryn. Han har helt svart hår, grønne øyne og er omtrent tre hoder høyere enn meg. Gutten ser litt ukomfortabel ut der han står, når jeg ikke sier noe og rekker frem handa. Han presenterer seg selv som Elvis. Jeg rekker frem handa, jeg også og sier navnet mitt.

''Anna. Og ja, jeg er ny''

''Du har ikke tenkt å melde deg på skolens basketball lag vel?'' Spør han og gliser. Jeg rister på hodet.

''Jeg er mer en fotballjente'' Sier jeg og gir han ballen. Han nikker tankefullt og ser imponert ut.

''Vi har bare ett fotballag her på skolen, og vi er bare gutter på laget, men det er fordi ingen jenter spiller. Hvis du vil, kan du møte meg rett etter skolen ved gymsalen, så kan jeg introdusere deg for treneren vår?'' Elvis sier det mer som et spørsmål. Hvor fisefine er jentene på denne skolen egentlig?

''Jeg hadde ikke forventa å spille med jenter uansett, så det høres bra ut.'' Nikker jeg. Han løfter bryna helt opp i hårfestet og ser enda mer imponert ut. Så sier han hade, blunker til meg og løper tilbake til vennene sine. Jeg himler svakt med øynene og smiler litt når jeg titter ned på timeplanen min mens jeg går mot inngangen til skolen. Bessa fikk den i posten av skolen, så jeg slapp å måtte gå til kontoret for å få den. Jeg lurer på hvordan det kommer til å bli når en guttejente som meg starter på en helt ny skole i vg2, to måneder etter skolestart.

The Storm (NORSK)Where stories live. Discover now