Kapittel 4

386 24 2
                                    

Skoledagen går fort over. Jeg har for det meste vært alene, med unntak av små samtaler med forskjellige elever. Ikke meg imot, jeg syns det er greit med en avslappende og rolig dag på skolen. Jeg har egentlig tenkt mye på at jeg skal møte Elvis etter skolen, og gleder meg som en unge til å snakke med treneren. Jeg går nå for å møte Elvis, men jeg er litt sen, fordi jeg slet med å finne frem til møtestedet.

''Så du kom altså!'' Roper Elvis nesten litt overraska når han ser meg komme gående mot.

''Ville ikke gått glipp av det for alt i verden. Beklager jeg er sen forresten!'' Svarer jeg smilende tilbake.

''Begynte nesten å lure på om du mente at du ville være med på cherleaderlaget vårt, og at jeg bare hadde misforstått.'' Humrer han.

''Hah, ingen sjanse for det! Jeg elsker fotball.''

''Så, kan jeg spørre hvorfor du spiller fotball? Altså det ser ut som om du liker det temmelig godt, og ikke missforstå, der er fett, men det er ikke mange jenter som liker det, så hvorfor gjør du?'' Spør han med bryna hevet mens han ser på meg. Jeg trekker pusten dypt og tenker tilbake på den tida når jeg faktisk hata fotball. Øynene mine svir, men jeg bare rister på hodet.

''Ingen spesiell grunn'' Svarer jeg matt og og ser ikke på han. Det er ikke meningen å være frekk, men ingen vet grunnen, og jeg har ingen planer om å la noen vite det heller.

***

''Hey trener, dette er Anna. Hun er ny her og er interessert i å spille på laget'' Elvis går rett på når han ser treneren sin. Treneren hans rekker frem handa og vi hilser. Han heter Tom, og han ser nokså overrasket ut over at en jente vil spille på laget hans, men han virker også imponert. Han gir Elvis beskjed om å begynne treningen, og tar meg bort til siden av fotballbanen.

''Så, er det greit du er med på denne treninga, sånn at vi kan se det an?'' Spør Tom meg og løfter bryna. Jeg nikker og han ber meg følge etter han til guttegarderoben. Jeg skal nok vise dem at jenter kan spille like bra som gutter, tenker jeg i det vi går inn i garderoben.

''Her, ta på deg dette og kom ut på banen etterpå, så tar vi det derfra.'' Tom og skal til å gå ut, men stopper opp og sier,

''Bare så du er klar over det Anna; Disse guttene er ikke vant til å ha jenter på lager, så om de prøver seg på en ting eller to må du nesten bare tåle det og vise dem hva du er laget av. Ikke forvent at guttene er forsiktige med deg, bare fordi du er jente. Og respekten, den må du fortjene.'' Så går han ut.

Jeg står igjen der med en litt for stor shorts og t-shorte og tenker på det treneren sa, mens jeg kler av meg. Jeg vil absolutt ikke bli behandla spesielt, bare fordi jeg er jente. Jeg skal vise dem jeg, tenker jeg og smiler idet jeg ser en skygge borte ved dusjene. Hjertet mitt begynner å dunke hardt i brystet mitt og jeg føler jeg må kaste opp. Den skyggen ser ut som skikkelsen som var på rommet mitt i dag tidlig, tenker jeg og trekker pusten min dypt. Jeg tar fort på meg klærne jeg fikk og løper fort ut av garderoben. Innbiller jeg meg skikkelsen(e)?

***

''Så hvordan gikk det på skolen idag?'' Spør Bessa i det jeg kommer inn på kjøkkenet og setter meg ned ved kjøkkenbordet. Bessa står og rører i en kjele, og gir meg et varmt smil. 

''Det gikk veldig fint. Jeg prøvde meg faktisk for skoles fotballag. Og gjett hva Bessa... Det var ikke en eneste jente på laget!'' Jeg fniser litt og rister på hodet. Jeg kan ikke skjønne hvorfor ikke flere jenter ikke spiller fotball, det er jo kjempe gøy!

''Kjenner jeg deg rett, så viste du dem vel hva du er god for, ikke sant?'' Bessa fniser stolt og jeg kan ikke la vær og fnise med henne. Mye fnising her ja. Det skal være sikkert og vist. Bessa begynner å skravle i vei om gutter og spør meg om jeg har fått øye på noen jeg kunne tenkt meg å bli kjent med. Jeg himler med øynene på tull og begynner å rope lavt ''lalalalalala'' og løper opp trappa til rommet mitt mens vi ler begge to. Når jeg er oppe, lukker jeg opp døren til rommet mitt og går inn. En kald bølge slår mot meg, og jeg kjenner den krypende og ekle følelsen fra toget komme tilbake igjen. Herregud, hva har skjedd med rommet mitt? Skriker jeg innvendig og blir helt mo i knærne. 

Okey har prøvd å lenger kapittel. Vil prøve meg på noe nytt for å få flere til å lese, det er så kjedelig når jeg ikke får vote eller kommentarer...

Fra nå av skriver jeg et nytt kapittel etter 3 vote. Tror dere dere klarer det? <3


The Storm (NORSK)Where stories live. Discover now