11. Pomoc a útek

2K 219 15
                                    

„Toľko času spolu,

a vždy si bol mojím najlepším priateľom.

No a teraz sa môj svet

zmenil na zakázanú lásku."


(Chenoa – Dame)



6. január 1973


Kaitleyn si vypracovávala úlohu z Elixírov v klubovni. Lily odišla pre nejaké knihy, čo by im boli pomohli, do knižnice. Sirius sedel o pár kresiel ďalej a mračil sa do papiera. Stále sa na niečo pýtal Remusa a ten zakaždým pokrútil hlavou. 


„Kaily," o pár minút si k nej prisadol a pozrel sa na ňu. „Pomôžeš mi s úlohou z Transfigurácie?"


„Jasné," prikývla.


„No, chcem to iba skontrolovať," vravel jej. Kaitleyn prikývla a odložila svoju úlohu na bok. Začala kontrolovať tu jeho. Niektoré veci mu vyškrtla a potom mu ju vrátila. 


„Je to dobre, ale myslím si, že mama bude chcieť ešte niečo navyše. Proste toto je priemerné a hlavne na teba," povedala mu úprimne. 


„Asi máš pravdu, ale už ma k tomu nič nenapadá," odvetil jej. 


„Ach ty," povzdychla si Kaitleyn, znova vzala jeho pergamen a rýchlo tam perom niečo dopísala. „Ale prepíš to!"


„Ďakujem, si úžasná," usmial sa na ňu. Chcel odísť k svojej partii, keď sa ešte zastavil. „Čo by si povedala, keby sme sa o hodinu stretli v prázdnej triede Transfigurácie?"


„A prečo?" nerozumela jeho nápadu a mierne očervenela.


„Ty si pomohla mne, ja pomôžem tebe. Naučím ťa to kúzlo na Obranu proti čiernej mágií. Sľúbil som ti, že ti predsa pomôžem," vravel jej. „Tak o hodinu?"


Kaitleyn prikývla. Cítila sa naozaj trápne, ale kúzlo na odzbrojenie protivníka vôbec nejde a profesorka Trimmelová sa stále do nej navážala. Dopísala poslednú vetu do svojej úlohy a potom zavrela knihy.


Do klubovne sa vrátila Lily. „Zastavila som sa za profesorom Slughornom, aby som sa ho spýtala, či ideme na to dobre a povedal, že áno," sadla si. „Tak mi daj, čo si napísala, ja to doplním a prepíšem. A budeme to mať hotové."


„Ďakujem, Lily, ešte že je tá úloha spoločná a vďaka tebe budem mať lepšiu známku," usmiala sa na ňu Kaitleyn. 


„Prosím ťa, Kaily, veď si odviedla na tej úlohe svoju prácu," opätovala jej úsmev Lily. 


„Dobre, idem sa prejsť," Kaitleyn vstala z kresla. 


„Kam?" pýtala sa jej Lily.


„Sirius mi sľúbil, že mi pomôže s kúzlom," vravela jej Kaitleyn, „vieš, že mi to stále nejde, a na každej hodine Obrany proti čiernej mágií sa mi chce akurát tak plakať."

Frozen Moments [HP Fanfiction]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz