80. Po rokoch v Šikmej uličke

1.4K 118 22
                                    



„Ty, vždy ty,

môj kúsok neba, moja večná láska.

Tvojím pohľadom,

ma odhaľuješ až na duši.

Ty, vždy ty!

Chcem byť s tebou, s tebou,

zamilovaná do teba.

Vyzdvihnúť kúsky oblohy.

Chcem byť s tebou, s tebou,

zamilovaná do teba, len do teba."

(Anahí – Siempre tú)

24. september 1977

„Krúžok Obrany proti čiernej mágií?" Minerva McGonagallová nadvihla obočie.

„Áno," prikývla jej jediná dcéra. „Napadlo to Alice, vieš a my ostatní sme sa k nej pridali. Nejde o nič veľké, mami, iba o to, aby sme sa zdokonaľovali v Obrane proti čiernej mágií. Niektorým niektoré kúzla idú lepšie, iným horšie. Myslíš si, že je to zlý nápad?"

„To si nemyslím," odvetila jej matka.

„Myslíš, že s tým otec bude súhlasiť?" spýtala sa jej Kaitleyn. „Sám nás teraz učí a naozaj by nebolo od veci, keby sme mali hodiny na viac. Mohli by sme sa stále zlepšovať, keď nás tam vonku čaká zlý svet."

„Preberiem to s ním, to je to jediné, čo ti zatiaľ môžem sľúbiť, Kaitleyn," prikývla jej matka a pozrela sa jej do očí. „A svet tam vonku, na ten teraz nemysli."

„Ale ja musím, mama!" pokrútila Kaitleyn hlavou. „Moji priatelia majú tam vonku rodiny a okrem toho už iba pár mesiacov a škola sa skončí. Nemôžem tu predsa ďalej ostávať. Chcem byť liečiteľka a chcem vidieť svet tam vonku, aj keby mal byť veľmi zlý. Sirius ma ochráni."

„Nechcem sa o tom teraz rozprávať, Kaitleyn," stopla ju matka, „musím opraviť tieto domáce úlohy. Sľubujem ti, že sa porozprávam s Albusom o tom krúžku, dobre?"

„Fajn," odsekla jej Kaitleyn a potom vyšla z jej kabinetu. Bola nahnevaná, nepáčilo sa jej, že matka s ňou nechce diskutovať o niektorých veciach. Kráčala do klubovne, aby svojim priateľom oznámila, čo sa dozvedela, lebo oni na ňu už netrpezlivo čakali.

Zastavila sa až pred obrazom Tučnej pani, ktorej povedala heslo a ona ju vpustila dnu. Preliezla rámom a pobrala sa k šarlátovým kreslám, kde už na ňu všetci čakali.

„Ako to dopadlo?" spýtala sa jej Alice.

„Mama to nepovažuje za zlý nápad, ale povedala mi, že sa musí na to spýtať Dumbledora a potom mi dá vedieť, to je všetko," povedala jej Kaitleyn rýchlo a posadila sa Siriusovi na kolená.

„Si v poriadku?" spýtal sa jej, keď si všimol jej rozladenosť.

„Ani nie," odvetila mu, „povedala som mame, že po Rokforte chcem vidieť ten svet vonku, pracovať ako liečiteľka a ona samozrejme povedala, že nebude so mnou na túto tému sa rozprávať. Naozaj začínam mať pocit, že aj po škole sa pokúsi ma tu držať."

„To neurobí," pohladil ju Sirius po vlasoch. „Neboj sa."

„Cez víkend je Rokville," oznámil im James, keď sa pozrel na oznamovaciu tabuľu, na ktorej práve nabehol tento oznam.

„Aspoň niečo pozitívne," precedila pomedzi zuby Kaitleyn. „Dáme si ďatelinové pivo."

„A dokúpime si hnojové bomby, veď sa nám míňajú," povedal Peter a pozrel sa na svojich zvyšných priateľov. Remus sa tváril, že ho nepočul, ale James so Siriusom prikývli, aj keď bola na blízku Lily.

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now