21. Máš v sebe kúzlo

2K 204 19
                                    

„Prisahám ti, že cítim,

strach, z ktorého sa nevraciaš,

strach z toho znovu poznať, že umieram.

Že bez teba mi uteká život,

strach, obava, že sa strácam."

(Thalía – Heridas en el alma)

1. september 1975

Kaitleyn si odniesla svoje veci do spálne v Chrabromilskej klubovni. Lola jej bola v pätách a potom vyskočila na jej posteľ a schúlila sa do klbka. Kaitleyn otvorila skriňu a ukladala si tam svoje šaty. Nakoniec jedny vybrala. Kratšie bledoružové s mašličkou na boku. Uvažovala, čo by sa stalo, keby si na ne nedala svoj habit, ale nakoniec to zamietla. Prezliekla sa a potom si mierne nakučeravila vlasy. Mala pocit, že vyzerá nejako inak. Staršie. Vlasy jej cez leto mierne vybledli a neboli také tmavé. A nedávno si v Rokville kúpila svoje prvé šminky. Mama síce chvíľku protestovala, ale potom povolila. Kaitleyn sa jej spýtala kedy sa začala maľovať ona a keďže o tom zjavne rozprávať nechcela, kúpila jej, čo sa jej páčilo.

Naniesla si púder a ružové očné tiene a potom si prešla dlhé mihalnice špirálou. Znova sa pozrela na seba do zrkadla a usmiala sa. Vybrala si spod šiat svoju retiazku, aby ju bolo vidieť a napravila si náramok. Darčeky, ktoré dostala od Siriusa na Vianoce.

Celé leto si písali. Vravel jej ako sa doma nudí, ale vedela, že posledné tri týždne strávil u Jamesa doma. Vtedy jej posielal veselšie listy o tom, ako hrajú metlobal u Jamesa v záhrade, alebo hrajú rachotiacu sedmu a dokonca jej napísal, že si robia aj úlohy. Nad tým sa pousmiala. Aj tak sa už nevedela dočkať, kedy ho uvidí.

Aj s Lily si písala celé leto, takmer každý deň. Lily bola smutná celá prázdniny. Opisovala jej, ako jej Petunia robí rôzne veci naschvál a že ju to už vážne nebaví. Rozoberali spolu cez listy aj domáce úlohy a Kaitleyn nemohla uveriť, že už o necelú hodinu Lily znova objíme a budú spolu dlhých 10 mesiacov.

A že znova uvidí Siriusa. Pretrela si pery leskom s malinovou príchuťou. „Lola, ideš?" pozrela sa na svoju mačičku. Mačka otvorila jedno oko a potom ho znova zavrela. „Nuž ako myslíš," pokrútila hlavou Kaitleyn.

***

Kaitleyn sedela vo Veľkej sieni a postupne dnu chodili študenti. Hľadala v dave Lily s Alice, alebo chlapcov, ale zatiaľ neúspešne. Dokonca mala pocit, že už dnu vošli takmer všetci. A potom ich zbadala. Najprv Lily, za ňou Alice a tiež aj štvoricu chlapcov. Všimla si, že Lily a James sa zase na niečom hádajú a nemohla sa ubrániť úsmevu. Konečne sú všetci tu. Konečne bude zábava. Konečne nebude sama.

Postavila sa a vtedy si ju Lily všimla a vybrala smerom k nej a potom ju silno objala. „Ach, Kaily, konečne sme tu," usmiala sa na ňu. „Aha, som prefektka!" *

„Ahoj, Lily. Viem, viem, mama mi to spomínala," žmurkla na ňu Kaitleyn a potom objala Alice, „ahoj, Alice."

Dievčatá sa usadili k stolu a Kaitleyn si všimla, že Sirius sa na ňu usmieva. Zatiaľ jej James, Remus a Peter kývli na pozdrav a sadli si kúsok ďalej od dievčat. Kaitleyn si všimla, že Lily vrhla nepekný pohľad na Jamesa.

„Ahoj, Kaily," Sirius podišiel až k nej. „Objatie nedostanem?" spýtal sa jej.

„Ehm," zasmiala sa a potom ho objala. „Vitaj doma," pošepkala mu a cítila, ako si ju privinul do náručia.

„Ďakujem," odvetil rovnako pošepky, „už som sa domov veľmi tešil," dodal, keď sa od nej odtiahol. „Potom pokecáme, som hladný ako vlk." A odišiel si sadnúť k svojim priateľom.

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now