36. Mimoriadne prekvapenia

1.8K 200 17
                                    


„Viem, že existuje tisíc dôvodov,

ktoré mi hovoria, že to takto nemôže byť.

Znova ťa chcem mať blízko pri sebe,

potrebujem ťa objať a stratiť sa v tvojej koži.

A odhaliť, že vďaka tvojej láske sa cítim živá,

a že tvoje bozky vyliečia všetku moju bolesť.

S každým utajením bozkom,

zbavuješ ma všetkých mojich zmyslov.

Chcela by som snívať v tvojom náručí,

aby si ostal so mnou."

(Mayré Martinéz - Junto a ti)

21. augusta 1976

Dni do prázdnin ubehli ako voda. Kaitleyn mala prvýkrát pocit, že túži potom, aby bola sama. Aby odišiel Sirius a jeho priatelia. Pretože vždy, keď na neho narazila, mračil sa na ňu a často ho videla v prítomnosti iných študentiek. Dokonca si všimla aj pár prváčok, ako z neho nemôžu spustiť oči vo Veľkej sieni a jemu to očividne vyhovovalo, lebo sa usmieval od ucha k uchu.

Ale je tu veľmi trápilo, nemohla sa na to už ďalej pozerať. Preto chodila na raňajky posledné dni piateho ročníka veľmi skoro, aby tam nestretla Siriusa a jeho obdivovateľky. Jediné pozitívne bolo, že Siriusa nevídala s Arantzou. Dokonca ju jedného dňa videla s červenými očami, ako sa priveľmi mračí na Siriusa.

A tak Kaitleyn osamela na hrade. S Lily a Alice si stále písali listy. A celý júl sa predsa len cítila smutná a bez života. Spoločnosť jej robila Lola. Aj keď túžila po chvíľke samoty, spomínala na to, ako si minulé leto celý čas so Siriusom písali a žartovali. Teraz jej to chýbalo a vedela, že keď sa Sirius v septembri vráti, všetko bude inak. A z toho jej bolo veľmi smutno.

Na konci júla ju veľmi nepotešili výsledky VČU. Dosiahla iba 6 VČU. Vynikajúcu mala z Transfigurácie a Herbológie. Prekonáva očakávania z Čarovania, Elixírov a Starostlivosti o zázračné tvory. Z Obrany proti čiernej mágií prešla len tak-tak s dostatočnou. Ostatné predmety nedopadli podľa jej predstáv. Ale napriek tomu, všetky tie profilové, ktoré potrebovala pre svoje budúce povolanie, urobila, síce s odratými ušami, ale urobila. Nebol dôvod sa znepokojovať a Minerva bola spokojná tiež. Prezradila jej, že jej písomka z Transfigurácie bola najlepšia a že je na ňu veľmi pyšná. A tak bola Kaitleyn spokojná, hoci to mohlo predsa len dopadnúť trocha lepšie. Ako u jej priateliek. Lily mala vynikajúcu zo všetkého okrem Transfigurácie a Obrany proti čiernej mágií. Tam získala prekonáva očakávania. Alice bola na tom podobne, ale z Obrany proti čiernej mágie mala vynikajúcu, ale z viacerých predmetov mala prekonáva očakávania. Ale našťastie mala aj horšie známky a to hlavne z Dejín mágie a Veštenia, ktoré neurobila.

Kaitleyn chvíľku neopustila zvedavosť, ako asi dopadol Sirius. Chcela sa na to spýtať svojej mamy, ale napokon si to rozmyslela. Musela ho už konečne vypustiť z hlavy, hoci to bolo priveľmi náročné.

***

Trocha sa jej triasli nohy, keď stála pred bránou školy a pri sebe mala kufor. Práve sa pokúšala ujsť. Chcela konečne zažiť nejaké dobrodružstvo a prázdniny. Dúfala, že ju nikto nevidel. Postupovala presne podľa pokynov Lily a teraz pred ňou zastal veľký fialový autobus - Rytiersky autobus.

Sprievodca pomohol Kaitleyn s kufrom, zapísal si, kam dievča cestuje a podal jej účtenku. Rýchlo zaplatila a ponáhľala sa sadnúť si. Autobus vyštartoval a Kaitleyn pohľadom míňala veľký hrad.

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now