91. Na svete je o trochu viac lásky

1K 105 16
                                    


„Je to príkaz od Boha,

ktorý splnil moju žiadosť

a poslal ťa do môjho života.

Je to čaro lásky,

zázrak nás dvoch,

stretnutie duší.

Čo je to, čo nás dokáže urobiť nesmrteľnými?

A dá životu zmysel?

Je to čaro lásky."

(Il Divo – Sortilegio de amor)

18. jún 1997

„Kaily, poď," požiadal ju Sirius. „Zober svoju mamu, aby sme mohli telo tvojho otca preniesť do hradu. Prosím ťa," žiadal ju.

Kaitleyn prikývla. Podala Siriusovi mŕtve telo svojej mačky, lebo sa nemohla na ňu pozerať. Nevedela, ako to vysvetlí Hope, že jej mačička tu už nie je. Potom zamierila k svojej mame. Zodvihla ju zo zeme a silno chytila za ruku. „Poď, mami, som s tebou, áno?" šepla jej.

Minerva McGonagallová vstala a spoločne kráčali do hradu. Vo Vstupnej hale narazili na Harryho s Ginny.

„Ale to Temné znamenie... a Malfoy povedal, že prekročil nejaké telo..., kto je ešte mŕtvy?" pýtal sa jej Harry.

„Nikto z nás. Prekročil Billa, ale je v poriadku, žije," odvetila mu Ginny. Hlas sa jej však triasol a Harry nebol jediný, ktorý si myslel, že nie je všetko v poriadku.

„Čo sa mu stalo?" spýtala sa hneď Kaitleyn.

„Napadol ho Greyback. Madam Pomfreyová hovorí... hovorí, že už nebude vyzerať ako predtým..." Ginnin hlas sa trochu triasol. „Vlastne nevieme, aké následky mu zostanú... viete, keď je Greyback vlkolak, i keď v tom čase nemal vlčiu podobu."

Kaitleyn zalapala po dychu a jej mama pustila jej ruku. „Potrebujem byť chvíľku sama," šepla jej a potom vyšla hore schodmi.

Harry sa ďalej pýtal Ginny: „Ale ostatné, na zemi boli aj iné telá..."

„Neville je v nemocničnom krídle, ale madam Pomfreyová si myslí, že sa celkom zostaví a profesor Flitwick odpadol, ale už mu je dobre, je iba trochu roztrasený. Trval na tom, že pôjde za svojimi Bystrohlavčanmi. Jeden smrťožrút je mŕtvy, zasiahlo ho smrtiace zaklínadlo, ktoré vystrelil ten veľký smrťožrút s plavými vlasmi," vravela, ale Kaitleyn ju prestala po chvíľke počúvať.

Vybrala sa do Nemocničného krídla, kde ju vo vnútri už čakala Tonksová s Hope v náručí a silno ju objala. O chvíľku sa k ním pridali aj Sirius s Remusom.

„Si v poriadku, Harry?" spýtal sa Remus Harryho, ktorému madam Pomfreyová ošetrovala rany.

Harry neodpovedal. Spýtal sa na Billa a potom sa pýtam madam Pomfreyovej, či na to nie je nejaký liek. „Greyback sa netransformoval, takže Bill určite nebude... skutočný?" A neisto sa pozrel na Remusa.

„Nie, myslím, že Bill nebude skutočný vlkolak," potvrdil Remus, „ale to neznamená, že sa dajako nenakazil. Sú to prekliate rany. Asi sa nikdy celkom nezahoja a... a Bill možno odteraz bude mať nejaké vlčie črty."

„Dumbledore možno pozná niečo, čo zaberie," utešoval sa Ron. „Kde je? Bill bojoval proti tým maniakom na Dumbledorov príkaz, Dumbledore je mu to dlžný, nemôže ho nechať v takomto stave."

„Môj otec je mŕtvy," šepla Kaitleyn, akoby si to konečne aj priznala. Tonksová, ktorá stála pri nej ju silno stisla za ruku.

„Ron... Dumbledore je mŕtvy," povedala aj Ginny.

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now