124. Na márne kúsky

823 86 6
                                    


„Nepáči sa mi žiť takto, takto!

Tak ako keby to nebolelo,

akoby sa to nikdy nestalo.

Topiť sa v tichých slzách,

a s tvrdými rukami sa hrabať v piesku.

Nepáči sa mi zraňovať toho, koho milujem,

nepáči sa mi, že sa cítime osamotení,

aj keď žijeme jeden vedľa druhého!"

(Malú feat. Abél Pintos – Oncemil)

10. jún 1981

Pol roka ubehlo ako voda. Deti rástli ako z vody a Lily a James sa naďalej schovávali a stále riešili to, kto bude strážcom ich tajomstva. Kaitleyn vedela, že to riešia hlavne so Siriusom a ona už niekoľkokrát navrhla Remusa, ktorý sa musel skrývať tiež, lebo Ministerstvo mágie ešte viac zasahovalo a zatýkalo čarodejníkov, ktorí sa niečím previnili. Remus sa samozrejme neprevinil ničím, ale to že bol vlkolakom, v ich očiach automaticky z neho robilo zlú osobu. Kaitleyn si bola istá, že Remus by svojich priateľov nezradil. Sirius navrhol aj Petra, ale James o tom chcel poriadne popremýšľať. Dokonca sa ponúkol aj samotný Albus Dumbledore, ale James akosi podvedome stále trval na Siriusovi, ktorý bol jeho najlepším priateľom.

Dnes sa však Kaitleyn snažila vypustiť všetko zlé, čo sa dialo okolo nich a to z toho dôvodu, že Sophie mala svoje prvé narodeniny. Už sama urobila pár krokov a dokonca aj niečo mumlala. Bola rozkošná a Kaitleyn pre ňu chcela krásne narodeniny, kde pozvala všetkých, ktorým na Sophii naozaj záležalo.

„Áno a dneska si už veľká, máš jeden rok," vysvetľovala jej, keď jej obliekala ružové šatôčky. „Taká veľká," usmiala sa a pobozkala dcérku na líčko. Sophie sa zasmiala a zatvárila sa, akoby ju pochopila. „Mamička ťa veľmi ľúbi, veľmi," usmievala sa na ňu.

„Kaily," Sirius vošiel do detskej izbičky a usmial sa na obe. „Za chvíľku tu už všetci budú, ste pripravené."

„Áno," prikývla.

„Ach, ty moja nádherná princezná," Sirius vzal dcérku do náručia a pobozkal ju na líčko tiež. „Ocková princeznička, najkrajšia," usmieval sa na ňu. Sophie sa usmievala na neho a niečo si mumlala naďalej popod nos.

„Sirius," oslovila ho Kaitleyn a upratala pár hračiek, ktoré sa váľali po zemi.

„Stalo sa niečo, láska?" spýtal sa jej.

„Áno," prikývla.

„Kaily, čo sa deje?"

„Nie je to zlá správa," povedala mu a napravila Sophie ešte mašličku vo vláskoch. „Iba som ti chcela povedať, no viem to už pár dní, len som čakala na nejaký pekný a vhodný moment, aby som ti povedala, že Sophie bude mať čoskoro súrodenca a..."

„Čože?"

„No áno, bábätko na ceste," usmiala sa na neho.

„Vážne? To, to je úžasné," nahol sa k nej aj so Sophie a pobozkal ju na pery. „Počula si to, princezná, budeš mať bračeka."

„Alebo sestričku," dodala Kaitleyn.

„To je tak úžasné," radoval sa Sirius, ale Kaitleyn sa tvárila trocha smutne. „Čo sa deje, Kaily?"

„Nie som si istá, či je vhodná doba," povedala smutne. „Ak sa naozaj staneš strážcom tajomstva Potterovcov, tak budeme v ohrození. My všetci a..."

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now