24. Nie je neskoro

1.8K 200 20
                                    

„Dnes ma život trestá,

žitím bez tvojej lásky,

a hoci sa vracia,

už je neskoro, neskoro.

Je neskoro!"

(David Bustamante – Se acabó el amor)

25. apríl 1994

Kaitleyn sa ráno prebrala v Siriusovom náručí. Bolo priveľmi skoro, ale aj tak musela odísť, aby ju náhodou niekto nevidel. Nechcela ho zobudiť. Jemne ho pobozkala na pery a potom si obliekla svoje šaty a obula topánky.

Urobila pár krokov a podlaha pod ňou zavŕzgala. Sirius sa hneď prebral. „Utekáš?"

„Nie," pousmiala sa, keď sa na neho obrátila a videla jeho strapaté vlasy, „už je ráno. Nechcela som ťa zobudiť, ale musím sa vrátiť do hradu. Nechceš predsa nič riskovať."

„Áno, spoločné raňajky rozhodne neprichádzajú do úvahy," pretrel si oči a potom sa na ňu usmial, „zatiaľ. Ale sľubujem, že veľmi skoro sa to zmení."

„Ja viem, Sirius," nežne prikývla a vrátila sa k nemu, aby ho pobozkala na pery. „Už dávno som nebola taká šťastná, ako som teraz."

„Aj ja som veľmi šťastný, Kaily," pohladil ju po ruke, „čoskoro dáme všetko do poriadku. A budeme šťastní každý deň."

„A budeme sa prebúdzať jeden pri druhom každý deň," doplnila ho. Rozlúčila sa bozkom na pery a potom odišla.

***

30. máj 1994

Sophie bola už pár minút v knižnici a listovala v knihách pred sebou. „Sophie," oslovila ju Hermiona, ktorá práve vošla, lebo ju hľadala po celom hrade, „čo tu robíš?"

„Hľadám niečo," odvetila jej Sophie a pretočila ďalšie strany, „musím poznať pravdu, Hermiona. Potrebujem zistiť, čo najviac o Kaitleyn a Siriusovi Blackovi. Musím vedieť, či s nimi mám niečo spoločné, alebo nie!"

Hermiona nevedela, čo jej má povedať. Chcela ju odhovoriť od toho, aby sa prehrabávala v tých starých ročenkách, lebo bolo už neskoro. Sophie narazila na stránku, ktorú hľadala.

„Tu je to," pozrela sa na mená napísané na stránke a na fotografie. „Sirius Black, áno tu je," hľadala na čierno bielu fotografiu štyroch chlapcov a potom prečítala popis pod ňou, „Sirius Black, Remus Lupin, Peter Pettigrew a James Potter," prekvapene sa pozrela na Hermionu.

„Ukáž," Hermiona podišla k nej a Sophie ukázala na fotografiu.

„To znamená, že aj profesor Lupin poznal Siriusa Black a Harryho otca," vravela Sophie hľadela na druhú stranu. Tam bola fotografia dvoch mladých dievčat. A jeho vyzeralo presne ako Sophie. „To je ona, to je Kaitleyn. Na fotografii s Lily Evansovou." Prečítala.

„To bude Harryho mama," povedala jej Hermiona.

„Áno, určite," prikývla Sophie. „Takže chodili do toho istého ročníka. Harryho rodičia, Sirius Black, Remus Lupin a tiež aj Kaitleyn. Nehovorila ti Kate, že chodila do toho istého ročníka ako Remus Lupin? Musí tu byť aj jej meno."

Znova natočila knihu viac k sebe a skúmala mená z doby fotenia týchto fotiek do ročenky. „Nie je tu," zhodnotila, keď dočítala. „Si si istá, že to povedala?"

Hermiona prikývla. Vedela, že pravda o totožnosti Kate Smithovej je už na spadnutie. Ale aj napriek tomu nebola schopná to Sophie povedať do očí.

Frozen Moments [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now