XXII

333 47 4
                                    

''Istraga je još uvek u toku. Srećom, već par dana nije nađeno još žrtava nepoznatog ubice. Ali to ne znači da više ne vreba opasnost. Stavnoštvo Veksforda je i dalje uznemireno, ali srećom broj prijavljivanja nestanaka se znatno smanjio. I dalje apelujemo na stanovnike da mirno provode večeri u svojim domovima i da ne napuštaju kuću u kasnim satima. Za sad nije zabeležena nijedna provala ili pljačka što policiji stvara još veću misteriju. Dokaza još uvek nema dovoljno, pa možemo reći da je ovaj zločinac jako iskusan u svom poslu. A sada prelazimo na vremensku prognozu.''

Lillian se tog trenutka jedva sklonila sa televizijskog ekrana i Carla je još tada primetila koliko je Lilly bila zabrinuta zbog cele te situacije.

Skoro svakog jutra od kako se nije videla sa Niallom sedi ispred TV-a i prati jutarnje emisije. Kao i po običaju i dalje nema ni traga ni glasa o Niallu ili njegovim novim žrtvama. Što znači se situacija bar malo smirila.

Ali Lillian nije.

Da, već par dana nisu razgovarali što je oboma dobro došlo. I Niallu i njoj je trebalo malo vremena da razmisle o situaciji u kojoj se trenutno nalaze. Lillian je tako shvatila da Nialla ne smatra više samo prijateljem već da oseća nešto više prema njemu. Što je bilo tako očigledno. I sam poljubac je dokazao to.

Takođe nije uspela da smiri svoje uskovitlane misli. Svakog dana i noći razmišljala je o njegovom ožiljku. I to ju je pogodilo. Smislila je milion načina na koji ga je dobio i nagađala ali uzalud, ništa nije imalo smisla niti se podudaralo sa njegovim čudnim ponašanjem.

I to je bilo to. Kap koja je prelila čašu.

Vesti o Niallu su sada bile smanjene na minimum. Nije znala ni gde je on ni šta radi ili da li uopšte misli o njoj. Jednostavno ga je tako želela pored sebe. I pored toga što se plašila za njega, nedostajao joj je.

''Lillian, jesi li dobro?'', Carla je upitala uzvrpoljenu devojku. Lillian je nervozno pogledala ka njoj i samo odsutno klimnula glavom. Iako nije bila uverena u njene reči, Carla se vratila svom poslu.

***

''Izgledaš odsutno.'', Lillian je skrenula svoj pogled ka Meghan koja je stajala pored nje čekajući red u menzi.

''Ma samo sam malo umorna.'', odgovorila joj je prolazeći kroz svoju dugu plavu kosu. ''Čini ti se.'', nasmejala se preko volje i zagledala se u jednu tačku ispred sebe. 

Ponovo je razmišljala o Niallu i svim onim stvarima koje su je danima mučile. Tako je želela da ga poseti, ali je znala da nije smela. Nije imala pojma koju će reakciju kod njega izazvati. Nije želela da rizikuje, htela je da prođe dovoljno vremena. 

Tako udubljena u svoje misli, nije ni primetila kako je došla na red. Meghan je gurnula laktom i Lilly se trgla na njen dodir. Primetila je kako se pokreće i konačno stala u red.

Kada su obe uzele svoju užinu, sele su zajedno za sto pored prozora i prepustile se jelu. Tačnije, Meghan je. Lilly je zamišljeno ''kopala'' po tanjiru kako bi na kraju napravila pravi haos. Nije imala apetita poslednjih dana, ne samo tad.

''Ovaj, želiš li da dođeš kod večeras? Biću sama kući, pa možeš i da prespavaš ako želiš.'', Meghan je probila tišinu halapljivo odmeravajući do pola pojedeno parče mesa u tanjiru. ''Lilly?''

Lillian zbunjeno podigne pogled ka njoj i oseti se postiđeno, dok su joj obrazi primali toplu crvenu boju. Sklonila je pogled sa svojih prstiju, ali je i dalje nastavila da se igra sa njima. ''Izvini, nisam te čula šta si rekla.'', Meghan se zakikoće i klimne glavom.

''Pitala sam se da li bi došla kod mene večeras, pošto sam sama kući. Nije da me je strah...'', nesigurno slegne ramenima. ''Možeš i da prespavaš!'', veselo joj predloži.

''Javiću ti u toku dana ukoliko ne budem imala obaveza.''

''Volela bih da dođeš.'', Lilly joj se toplo nasmeši i obori pogled ponovo na svoje prste. ''Znam da te nešto muči.'', Meghan joj reče i položi svoju šaku preko njene gledajući je duboko u oči. Pogled joj je odavao sigurnost i toplotu. Kao da je Lillian bez problema mogla da joj ispriča sve svoje probleme.

Što je jednom i uradila. Problemi u njenoj porodici su je poslednjih mesec dana stalno sputavali. Meghan se činila baš kao prava osoba za poveravanje tajni i problema. I pomogla joj bi njena vedrina i optimizam. Lillian je znala da je ona imala i veće probleme od nje, samo i dalje nije razumela kako osmeh nije skidala sa lica. Slabašno se osmehnula svim naporima, ali pokušaj i nije bio uspešan.

''Ako želiš da pričaš, znaš da sam ja tu.'', Meghan joj je stisnula ruku i navalila se ponovo u svoju stolicu. ''Dođi kod mene oko osam, mislim da će ti biti bolje.'', Meghan veselo zaključi i Lillian jednostavno nije uspela da odbije njen trud i upornost. Dogovorile su se za vreme i mesto gde će je Meghan čekati. Meghan je zagarantovala dobar provod.

Sve je išlo dobro, međutim izgleda da su to uvek lako uspevale da unište lepe i smeđe lokne koje su krasile jedno lukavo lice. Dona. Ne opet, Lillian je pomislila kada je primetila prkosnu devojku da prolazi sa još jednom prijateljicom pored stola za kojim je sedela. Samo je pormatrala koliko brzo se njena najbolja drugarica promenila. Pokušavala je da shvati.

U njenom razmišljanju je prekinuo neprijatan osećaj i hladna tečnost koja je bila prosipana po njenom novom paru bež pantalona. Zbunjeno je skočila sa stolice i samim tim i odgurnula sto ispred sebe što je automatski uspelo da sruši sve ono što je bilo na njemu. 

Znala je. Dona je to namerno uradila.

Nedaleko od nje je uočila dobro poznatu devojku kako se okreće za njom i smeši joj se u lice. Lillian je izgledala povređeno. Zašto se Dona tako bezobrazno ponaša prema meni?

''Jesi li dobro Lilly?'', Meghan je upitala devojku koja je izazvala pometnju u trpezairji i uspela da zadobije tonu pogleda od svih onih koji su se smejali toj ''predstavi''. 

Lillian se nije osećala postiđeno koliko se osećala loše zbog Done, jednostavno je ignorisala sve učenike i bacila se na uklanjanje mrlje na njenom kolenu i sakpljanje hrane sa poda. ''Jesam.'', rekla je, dok je pokušavala da proguta knedlu u grlu od koje nije mogla da diše.

Author's note

Mrzim kad kažem nekad da ću da postavim nastavak i ipak ga postavim sutradan. Izvinite na tome, ali imala sam nekih obaveza sinoć. Pa... Nastavak bez Nialla, ali ne brinite uskoro će mnogo toga da se promeni. I da, oprostite ukoliko ima nekih grešaka. Ostavite glas, komentar, pa se čujemo uskoro, žuriim :**

~SwaggyWritter

The Hatchetman | Niall HoranWhere stories live. Discover now