XXVI

333 42 30
                                    

''Lilly!'', malena Sophie je brzo potrčala niz hodnik užurbano skačući kroz kuću. ''Spasi me!'', trčala je ka njoj i ubrzo se bacila svojoj velikoj sestri u zagrljaj.

''Šta se desilo?'', Lillian je pitala kroz smeh.

''Tata želi da me pojede.'', devojčica je zabrinuto rekla i samo još jače stegla Lillianine pramenove kose na izgovorene reči. Lilly se tada osetila loše. To ju je samo podsetilo na dan kada se svađala sa ocem.

Dobila je želju da spusti Sophie na pod, ali je već bilo kasno...

''Uhvatiću te!'', njihov otac je tog trenutka ušao u sobu i Sophie je ispustila glasan vrisak. Lillianino telo se tada potpuno zaledilo.

Nastao je taj neugodni tajac koji je povremeno prekidalo Sophieino zapomaganje. Otac i ćerka su ćutke stajali jedno pred drugim i gledali se međusobno. To je bila ona vrsta tišine teška za probijanje.

''Sophie?'', otac je nešto tiše pozvao svoju ćerku.

''Molim?'', devojčica je uplašeno upitala i dalje u Lillianinom zagrljaju.

''Idi da se igraš sa Carlom.''

''Ali ti ćeš da me pojedeš!''

''Neće Sophie, veruj mi.'', Lilly joj je tiho šapnula na uho, a zatim je pustila iz svog zagrljaja. I sama je znala da njen otac ima nameru da razgovara sa njom.

Sophie je trčećim korakom napustila dnevnu sobu i tako ostavila dva para očiju da nervozno kruže pogledima po sobi. Ali ta tišina nije dugo trajala. Lillyin tata je želeo da promeni to. "Mislilm da ti dugujem izvinjenje."

Lillian je ćutke stajala sa strane ne znajući kako da odgovori svom ocu. Plašila se da ako progovori neće moći da zaustavi i obuzda svoj bes i tvrdoglavost.

"Potpuno si u pravu što ne želiš da razgovaraš sa mnom.", saopštio je malo tiše, a zatim se okrenuo sa namerom da napusti prostoriju. "Zaslužio sam."

''Stani!'', Lillian ga je preduhitrila. ''Nisi ti kriv.''

''Nisam ja kriv?'', upitao je iznenađeno. ''Ja ne dajem svojoj rođenoj ćerci da radi ono što voli.''

Lilly je bilo jako čudno što su njih dvoje ponovo razgovarali. Posle onog incindenta u njegovoj radnoj sobi, Lillian ga je izbegavala i nije želela da razgovara sa njim. Ali izgleda da su oboje sada shvatili kako od te tvrdoglavosti neće biti ništa.

''Ne želim da izneverim mamu i tebe.'', rekla je Lilly tiho.

''Vidi Lilly, razmišljao sam.'', započeo je. ''Zaista bih želeo da posle srednje upišeš koledž i radiš ono što ti voliš, a ne ja. Tako da te potpuno razumem.'', rekao je iskreno i Lillian se nasmešila kada je shvatila da je uspela.

''Hvala tata.'', izgovorila je i gledali su se par trenutaka, a zatim su oba pogleda krenula da lutaju po sobi. Videlo se da im je bilo malo neprijatno.

''Ovaj, ja bih sad trebao da krenem...'', Lillian je klimnula glavom odsutno i vratila se nazad na fotelju ne bi li dovršila svoj film. Oboje su mogli da se slože u tome koliko je samo tog dana atmosfera u kući bila čudna.

***

'Pa ukoliko možeš... Kreni sad.'

'Već jesam.', Lilly je napisala poruku Meghan i tada se uputila niz ulicu. 

Trebale su da se nađu večeras i odu u zajedničku šetnju, jer im je prethodno veče bilo upropašteno. Meghan je napisala u poruci da treba da razgovara sa njom o nečem jako bitnom, na šta je Lilly odgovorila sa rečima da treba i ona. A to je bio Niall.

The Hatchetman | Niall HoranWhere stories live. Discover now