XXVII

318 45 24
                                    

Kad si sam, razmišljaš. Kada razmišljaš, sećaš se. Kad se sećaš, osetiš bol. Kad osetiš bol, plačeš. Kada plačeš, ne možeš da prestaneš.

***

''Šta ćeš ti ovde ponovo?'', upitala je Dona preplašeno. ''Jesi došao da mi upropastiš život?'', postavila je prisećajući se one večeri kada je bila zarobljena u Niallovom podrumu. Odmakla se pozadi i stala iza Robina kada je primetila kako Niall prilazi sve bliže.

Lillian je zadrhtala, što od sreće, što od hladnoće kada ga je ugledala. Povukao je svoju sekiru sa sobom i navukao kapuljaču još više prema dole kako bi sakrio svoje lice.

Jednim potezom je zamahnuo sekirom u vazduh i dok je Lillian trepnula, konopci oko nje su nestali. Ona se brzo oslobodila i na kratko zagrlila Nialla tiho mu govoreći: ''Hvala ti.'', a zatim zakopčala svoju jaknu do kraja i stavila ruke koje su se smrzavale u džepove.

''A šta ti misliš?'', Niall je rekao svojim podlim smeškom i samo jednim potezom izvadio nož ispod svoje kabanice. Par Robinovih prijatelja se razbežalo kada su primetili njegovo oružje i u trenutku kada je namerno počeo da vuče sekiru po zemlji. Dona i Robin su stajali nepomično, prikovani jedno za drugo. 

Nialla nije iznenadio jedan od podanika koji je svom snagom skočio na njegova leđa i počeo da ga udara pesnicama. Samo ga je jednim zamahom lakta udario u stomak, na šta je on ispustio bolan jauk.

"Victore, daj mi pištolj! Brzo!", Robin je povikao kad je primetio kako mu se Niall sve više približava.

Viktor se nervozno osvrnuo. "Ovaj... Pištolj nije pun.", snažno je progutao kada mu je Robin uputio smrtonosni pogled.

''Kako to jebeno misliš da pištolj nije pun?'', Robin je upitao dosta iznenađeno.

''Rekao si da ćemo tako samo da je zaplašimo.'', Victor je na kratko pogledao u uplašenu Lilly koja je samo stajala sa strane i posmatrala sve sto se dešavalo oko nje.

''Nađi drugi pištolj!'', Robin je zapovedio I Victor se uplašeno cimnuo.

Lilly je gledala u Nialla koji se polako približavao Robinu sa neprimetnim smeškom. Sada će taj skot da plati što ju je mučio, mislio je.

Niall se tad uputio ka isprepadanom Robinu koji ga je bez imalo iščekivanja napao. Robinove šake su Nialla iste sekunde odgurnule od sebe, ali ga to gotovo nije omelo. Robin je ponovo spretno pokušao pesnicom da udari Nialla, ali sa poteškoćom.

Na vreme je uhvatio Robina za šaku i snažno je pritisnuo. Robin je ispustio čudan zvuk, koji je ličio na jauk. Tada je Robin obema rukama krenuo na njega, ali se Niall nije dao. Snažno ga je pritisnuo za laktove ispuštajući i sekiru i nož na zemlju pored na zemlju.

Sada su se obojica takoreći, valjali po zemlji. Niall je bio preko Robina i čvrsto stezao zube dok mu je zadavao udarac u lice pesnicom. Robinova glava je odletela u stranu i tada se začuo Donin vrisak. Sve je ukazivalo na to da će Robin biti pobeđen.

Ali i to je trajalo kratko. Naime, Niall je pohitao za nožem, koga je i ubrzo našao na zemlji. I to je Robin iskoristio, tako što ih je prevrnuo. Iako više nije bilo toliko snage u njemu, uspeo je da zaustavi onaj nož koji se kretao prema njegovom licu.

Snažno je držao Nialla za zglob desne ruke, pokušavajući da okrene nož prema njemu. Ali ni Niall se nije dao. Obojica su se borili za dah, što je Niallu bilo potpuno uskraćeno kada je Robin spustio svoje koleno preko njegovog stomaka.

Tada se Niall rasvestio i kroz glasno režanje oslobodio svoj nož uspeći da poseče Robina po ruci, a zatim ga još jednom udario dozvoljavajući sečivu da padne ponovo na zemlju. Zbacio ga je sa sebe i teško ustao sa zemlje. Prišao mu je i zadao jedan težak udarac nogom u rebra.

The Hatchetman | Niall HoranWhere stories live. Discover now