Chapter 12

6.9K 368 11
                                    

Charlotte P.O.V


Krv mi je jurnula u lice. Polahko sam se okrenula susrecuci se sa Alexom koji me je netrmice posmatrao. Prebacujuci pogled cas na mene cas na Harrya.

Zurila sam u njega jedan dug trenutak cekajuci da mi se puls vrati u normalu. Glas mi je najednom postao mnogo tisi nego sto sam ocekivala da ce biti.

"Alex."

Pogledao me je suzenim pogledom.

"Charll", zapoceo je prebacujuci pogled na Harrya, "A ko si ti?"

Posegnuo je za mojom rukom i  ja sam mu je automatski prepustila.

"On, on je ovaj, clan bend. Znas vec peti clan", rekla sam zamuckujuci i nemajuci snage da pogledam u Harrya.

Da li se meni cini ili on nije cuo razgovor izmedju mene i Harrya? Da li sam sretna zbog toga, ili pak tuzna?

"Aha. Pa ovaj drago mi je", rekao je Alex prilazeci Harryu.

 Izvukla ruku iz njegove, te  sklopila oci pokusavajuci zadrzati miran stav.

Sta ako mu sada Harry nesto kaze !?

Ne. Nece. Ne znam zasto, ali znala sam da mi on ne bi nesto takvo uradio. Ne zeli me povrijediti, to je bilo jedino su sta sam trenutno  bila sigurna, sto se njega tice.

Usmjerila sam pogled prema Alexu, te ga vidjela kako se rukuje sa Harryem. Obojica su izgledala hladno i nezainteresovano, i nisu se naslucivale nikakve naznake neke netrepeljivosti medju njima. Dobro je.


...


Nije mogla, a da ne primjeti kada se Harry pojavio na bazenu. Buduci da je nije gledao, iskoristila je trenutak kako bi ga odmjerila.

Navukao je bijelu majicu, koja se priljubila preko njegovih sirokih ramena, te crni kratki sorc, koji je isticao svaku zamamnu liniju njegovih misica. Skrenuvsi pogled sa njegovoga zamamnog tijela, uocila je da je bio u drustvu Kelly koja ga je drzala pod ruku.

Crte lica su mu bile zategnute, a pogled usmjeren negdje u prazno. Kao da se brine oko necega ili misli na nesto sto ga tisti.

Pozeljela sam da mu mogu barem malkice uskociti u misli, i vidjeti o cemu on to sada razmislja. Da li je stvrno mislio ono sto je rekao?

I zasto je to dovraga imalo onakav uticaj na mene!?


...

Pogledom je uocila komesanje izmedju Liama, Zayn i Louisa, koji su pokazivali u pravcu Harrya, dok on njih nije uopste primjecivao.

Najednom njih trojica su se zatrcali prema njemu. Louis i Zayn su ga uhvatili za noge, a Liam za ruke. Dok Harry jos nije ni shvatio sta se desava ..

Pljus.

Cula sam kako se svi smiju na ovo sto su decki uradili, a nedugo zatim sam vidjela i Harrya kako zabavljen izranja iz bazena.

Vidjela sam kako im Harry usnama oblikuje, ' platit ce te mi za ovo', ali u njegovim ocima nije bilo ni trunke nekog bijesa ili ljutnje, koji su stvarno upucivali na to. Oni su stvarno bili kao braca.

Zapitala sam se kakva je njegova porodica. Da li je on jedan od onih koji su imali savrseno djetinjstvo, bez trunke boli i patnje. Ono sto sam primjetila bilo je to kada bi god decki i ja, poceli da razgovaramo o necemu sto se vezuje za nasu porodicu, Harry bi samo ustao i neprimjetno se povukao iz sobe. Decki, cini se, to nisu primjecivali. Ali ja jesam. Jer sam istu takvu reakciju, kao i on, donedavno imala. Ali onda sam shvatila da nitko toga nije vrijedan. Pa cak ni moji roditelji. I pocela sam da se pravim kao da se nista ne desava. Kada bi me netko upitao nesto vezano za njih, jednostavno bih skrenula sa teme. To je bila moja karta za spas. Nitko nije bio duzan da slusa o mojim problemima i mom zivotu.

Ti si moja! »h.s »z.mWhere stories live. Discover now