Chapter 20

5.5K 298 21
                                    

Vicky P.O.V


"Sta ces ti?", upitala sam.

"Cula si me. Pomoci cu ti da se Liam zaljubi u tebe", rekao je, pa zastao posmatrajuci me. "To je ono sto zelis, zar ne?"

"Ja-a-a", pocela sam da mucam ne znajuci sta da kazem.

Bila sam zatecena ovime. Ni u naljudjim snovima ne bih mogla da pomislim da bi Zayn mogao da bude taj koji bi mi pomogao da natjeram nekoga da se zaljubi u mene. I sama sam vidjela koliko bi to sa Liamom bilo tesko. Istina, on se meni svidja, ali njemu se I dalje svidjala bivsa djevojka Danielle. Ja tu nisam imala sanse. Ali opet .. on je tako divan. On je onaj momak o kojem svaka djevojka sanja. Kojeg svaka djevojka zeli pored sebe. Isti je kao Nate, ali to je valjda taj moj 'tip'. Padam na takve decke I ne mogu nista da uradim po tom pitanja. Ali opet kada se sjetim, pa .. nisam bila toliko ravnodusna sa Zaynom. Dodjavola pa poljubili smo se I ja sam htjela jos. Jos Zayna, jos njegovih poljubaca. Ali ne! On nije moj tip, vec Liam. Sa Liamom bi mi bilo dobro, a sa Zaynom ne bi .. to je jednostavno tako.

Opet sam pogledala u Zayna, koji kao da me je preklinjao svojim pogledom za nesto, samo nisam znala sto.

"Jesi li siguran sa tim? Ti da mi pomognes da osvojim Liama?", upitala sam ga jos jednom. Neka iskrica je bljeskala iz prozora njegovih ociju, ali I dalje nisam mogla da razaznam sta se tu krije.

Klimnuo je glavom.

"U redu onda. Pristajem.", rekla sam sa osmijehom."Moras mi pomoci s tim. Vjeruj mi, on je pravi za mene."


Zayn P.O.V


"Vjeruj mi, on je pravi za mene."

Osjetio sam kako nesto puca u meni. Ono sto sam pretpostavljao od prvog trenutka kada sam je vidio se obistinilo. Njoj se svidjao Liam. Cak stavise ona je bila sigurna da je on 'pravi' za nju. Jebeno savrseno, zar ne?

Ne sada da sam mislio da ce ona reci da ne zeli moju pomoc, da se on njoj I ne svidja toliko .. ali, opet sam se nadao tome. Zelio sam da mi takodjer kaze zelim tebe, zelim da te poljubim kao proslu noc. Zelim sve sa tobom. Zelim da budem tvoja djevojka. I znam da bi bilo ludo sa moje strane, ali dodjavola. Sa njom bi pristao na sve. Znam I sam da je malo prerano za to, ali na neki cudan nacin ta djevojka mi se svidjala. Svidjala mi se sama njezina pojava. Svidjalo mi se to kako nase usne savrseno pristaju jedne drugima. Svidjalo mi se to kako me je od prvog momenta odbijala od sebe. To me je fasciniralo. Ali dodjavola, ja sam los. Los sam za nju. Jedino sto bih mogao bilo bi to da je povrijedim kao sve ostale djevojke, a ona to ne zasluzuje. Ona je bila savrsena. Ja nisam.

"Onda .. Od sutra pocinjemo sa tim. Doci ces na snimanje sa mnom. Tu cemo vas probat spojiti", rekao sam, na sto se ona siroko nasmijesila klimajuci glavom.


Harry P.O.V


Cim sam se probudio osjetio sam njezin miris na sebi. Osmijeh mi je sam zaigrao na licu. Boze, kakvo prekrasno jutro. On je tu pored mene. Ostala je uprkos svemu. Obecala mi je da ce do jutra odluciti I to je I uradila. Ostala je sa mnom.

Pruzio sam ruku preko druge strane kreveta da bih je dodirnuo, medjutim nikoga nije bilo. Polahko sam otvorio oci, I vidio da je plahta pored mene izguzvana. Bila je tu, barem nisam sanjao.

Mora da je u kupatilu .. I sam sam svjestan koliko je I njoj a I meni znacio ovaj vikend. Upoznali smo jedno drugo u pravom svjetlu. Dopustio sam joj da vidi pravog mene. Sve sam joj priznao. Ono sto nitko o meni nije znao, ona je znala. I uprkos svemu ostala je sa mnom.

Ti si moja! »h.s »z.mWhere stories live. Discover now