Chapter 14

7.2K 406 26
                                    

Vicky P.O.V

Kada me je Charr pozvala da prisustvujem njenom jutrosnjem snimanju sa momcima iz benda bila sam .. pa ne znam tacno kako to da opisem. Kao prvo, veoma sretna jer cu napokon upoznati te momke koje sam slusala vec punih 5 godina, a kao drugo .. zabrinuta I uzbudjena zato jer cu opet sresti njega. Decka od jucer ujutru. Zayna.

Nisam mogla da vjerujem da sam se zamalo poljubila sa clanom jednog od najpoznatijeg benda na svijetu!! Ja?! Cura koja je zadnja tri mjeseca lezala u kuci oplakivajuci I sjecajuci se svoje velike ljubavi Natea. Da.. da svoje velike ljubavi koji ju je ostavio nakon samo 3 sedmice njihove razdvojenosti. Kada su je roditelji obavjestili da se zbog ocevog posla moraju preseliti u drugi gradic, bila je tuzna jer ce se razdvojiti od svih svojih prijatelja, ali ponajvise jer ce se razdvojiti od Natea. Ali uprkos svemu mislila je da je njihova ljubav toliko jaka da izdrzi tu nepremostivu daljinu koja se medju njima bila otvorila. Bila je cak sigurna u to ako izdrze mjesec dana sa vezom na daljiinu da je to to. Da je to ono pravo za nju. Da je on taj pravi za nju. Ali eto poslije ni nepune tri sedmice, on joj je poslao poruku da misli da ovo ovako vise ne ide dalje. Jebenu poruku!! Nije se cak usudio ni da me nazove I da mi to kaze, nego preko poruke. Muski nema sta.

Od tada sam se uvjeravala da ljubav nije za mene, I bila sam sigurna da mi je taj decko lijepih plavih ociju slomio srce, ali .. vjerovala sam u ljubav. Vjerovala sam u to, da negdje postoji neka dusa koja ceka samo na mene. Netko moj. Netko ko u isto to vjeruje cekajuci bas mene. Svoju sudbinu. Svoju drugu polovicu. Mene.

Opet mi je u misli uletio onaj kreten od jucer. Od kud mu uopste pravo da me pravi budalom. Ismijao me je. Ismijao!!Cinjenica da nije bio ni upola uzbudjen kao ja me je razbjesnjela. Nisam znala zasto sam mu dopustila da me tako uznemiri nakon sam 10 minuta poznanstava. A ja cak I poslije toga razmisljam samo o njemu. Da, to je ono sto me je najvise zacudilo. Od kada sam raskinula sa Nateom, bas svaku noc on mi je dolazio u snove. Scena kako ja trcim za njim a on se udaljava od mene, mi se vise urezala u pamcenje. A sinoc . . samo on. Zayn. Gleda me onim svojim lijepim crnim ocima, dok rukama miluje moje lice. Polahko krece da spusti svoje usne na moje. I onda .. nista. Probudim se. A Boze kako bi samo voljela da se nisam probudila .. uf Vickyy. Ughh.

Nakon sto sam kosu uvila u sitne lokne, a na oci nanijela tanku liniju tusa te stavila malkice maskare.. morala sam da odlucim samo jos sta da obucem. Odabrala sam kratku bijelu haljinu koja mi je dosezala do iznad koljena, I koja se u potpunoti prijanjala uz moje tijelo. Da li ce mu se ovo svidjeti ??! Oj. Ne kao da pokusavam njega da zadivim ..

Pogledom sam osmotrila laptop koji je stajao na stolicu pored kreveta. Polahko sam mu prisla, gledajuci stranice I stranice o Zaynu. Da to je bilo ono sa cim sam provela citav jucerasnji dan. Istrazivajuci o njemu. Kako ga novinari zovu jednim od vecih zenskarosa danasnje populacije. Bacila sam pogled na link, na kojem je pisalo, ' Sve djevojke Zayna Malika'. Kada sam otvorila stranicu, izaslo je milion slika Zayna I nekih djevojaka. Neke od njih sam odmah prepoznala kao poznate modele, manekenke pa cak I neke pjevacice .. Tu je bila I ona plavusa. Perrie. Da mislim da se tako zove. Po pricama novinara ona mu je sada bila djevojka. Ali kakva je to djevojka koja dopusta svom decku ono sve sto sada radi Zayn. Pa zaboga! Ove sedmice je barem 5 puta slikan sa nekim drugim djevojkama u prisnom zagrljaju, ali ona .. Stvarno ima nisko samopostavanje. Moze ona I bolje od njega. Svatko moze. Takvi momci su jednostavno takvi. Kod njih nikada ne postoji jedna cura. Rijec ljubav I veza se ne vezuje za njih. Tako da ga se pod hitno moram otarasiti iz svojih misli. On mi ne treba u zivotu.

Ja sada trazim ljubav I vezu, nekoga ko ce mi dokazati da prava ljubav postoji. On je jedan od zadnjih koji mi to moze ponuditi. Tako da Zayn, neces mi se vise motati po mislima. Naredjujem to sama sebi!

Poklopila sam laptop, te krenula ..

Zayn P.O.V

Kada smo svi vec ustvrdili da se Charlotte jutros zbog necega nece pojaviti na snimanju, odlucili smo da sami krenemo u sobu za snimanje. Kada su se sirom otvorila vrata, odmah sam pogledao u njihovom pravcu. U sobu je prvo usla Becky, nasa recepcionarka, a nedugo zatim I .. pa djevojka do sinoc. Bezimena. Sta ona sada radi ovdje?!

Ti si moja! »h.s »z.mWhere stories live. Discover now