45 ▬ ''Ne vraćam se bez krvi.''

6.8K 417 74
                                    

Druga sezona je u zasebnoj knjizi na mom profilu :)


"M-možda ako se polako okrenemo i o-odemo neće napasti", Carolina je uplašeno zamucala, sigurno proklinjući u sebi što će ona prva doći na red, a tek onda mi ostali. Tako je kad 'oćeš da vodiš, kujo! A mislim nešto da sad nije vrijeme za ovo.

"Am.. dobri psić?" Kristian je nesigurno promrmljao; Casandra nije odolila, a da ga ne prostrijeli pogledom. Bijela ptica je sletila na granu drveta pored, a pored nje još jedna, nakrivljujući glavu onako kako ptice to rade.

"Ma siguran sam da neće ništa", Kyle je veselim glasom rekao i prošao naprijed, zbog čega su vukovi jače zarežali i uzeli bolji položaj za napad. Nisam se pomaknula ni da dodirnem Kristiana, ali jednostavno nemam osjećaj da ću sada umrijeti. "To su samo vučići! Hej, malenii", prišao je crnom, ali uzmakao ruku kad je jače zarežao.

"Kyle, nosi se odatle", David je polako rekao. Nešto u meni je tjeralo svaki atom mog tijela da se pokrene i pobjegne odavde, ali jednostavno sam morala da stojim i dalje. Kao da imam morbidnu želju u sebi da vidim šta će dalje da bude.

"Šta?" Kyle je pogledao u prazno. Ozbiljno? Morao je da povede duha u prašumu? Osjetim da nam je kiša bliže. "Oh. Oni su prijatelji", pokazao je prstom na nas, obraćajući se vukovima. "Na prvobitnom?" Zbunjeno je pogledao u prazno. "Okej, kako se kaže jebena pseta? Šta? Okej, okej!" Iznervirano je podignuo ruke kao da se brani, a onda nešto rekao i vukovi su, jedan po jedan, prestali sa režanjem, osim bijelog. Kyle je još nešto rekao, a bijeli je nerado prestao.

"Je l'.." Carolina je pogledala u Kylea.

"Neće vam ništa sada", Kyle je ponosno rekao. "Ozbiljno? Šta biste vi bez mene?" Sve ih je pogledao, ali se niko nije pomaknuo.

"Ako neko iz treće grupe objavi grozovucima da je neko prijatelj ili neprijatelj, ponašaće se prema njemu tako", sjetila sam se i nadam se da su ovo grozovuci, da se ne isfuram. Mislim, ako se isfuram i to budu neki mamuti ili tako nešto, reći ću da sam govorila nešto onako, davala primjer.

"Grozovuci? Kul", Kyle se široko osmijehnuo. "Daj šapu! Ne? Okej", poraženo je sklonio ruku.

"Poslao ih je Sony", Casandra je s nevjericom rekla.

"Rekao sam vam da je Susssiii u pravu!" Kyle je značajno pogledao u P.J.-a. "Da nije bilo mene, bilo bi ozbiljnih problema tu."

"Shvatili smo, koristiš magiju, začepi", Carolina je rekla i pogledala u crnog vuka. Nakrivio je glavu i zacvilio onako kako psi to rade. "Ne znaju po šta su poslani, ali instinkt im je govorio da treba da nas ubiju."

"Pričaš sa vukovima?" Promrmljala sam zavidno. Jedan sivi je krenuo da hoda, Kristian i ja smo mu se sklonili s puta, a zatim Alex i David. Došao je do Arabelle je sjeo do nje, a Arabella se osmijehnula.

"Znam, i ja mislim da sam najbolja ovdje", slatko mu je rekla.

"Nastavljaju s nama", Carolina je rekla. "Definitivno kao prijatelji." Svi su nastavili, pomalo uplašeni, izbjegavajući vukove. Jebeno su zastrašujući. Stavila sam još jedan od dva zalogaja kore u usta i zalila još jednim gutljajem, ostajući posljednja u grupi.

"Baš hvala što me čekate", sarkastično sam rekla, ali tiho da ne mogu da me čuju. "Neka, neka, ići ću ja sama. Jebeni idioti", promrmljala sam i zaustavila se kad sam vidjela da je bijeli vuk na istom onom mjestu gdje je maloprije bio, s istom vatrom i neprijateljstvom u očima.

"Molim te, nemoj me ubiti", zbrzala sam, ali vuk se nije pomjerio. "Am.. Hoćeš da hodaš pored mene?" Zakoračila sam, ali i dalje je stajao kao kip. "Je l' me uopšte razumiješ? Isuse Hriste, pričam sama sa sobom." Prošla sam pored i trgnula se kad je ustao i zastao kad i ja. "Am.. ideš? Ne? Ovaj, ja ću samo da.. krenem." Pročistila sam grlo i nastavila da hodam, a vuk je hodao pored mene. Bukvalno, pored mene. Možda hoće da kaže da me razumije. Odjednom je stao. I ja sam i vratila se korak do njega, a on je njuškom uperio u drugom pravcu.

The Hidden WorldWhere stories live. Discover now