Ella

344 31 6
                                    

Ella

***

Pasi mei sunt apasati si repezi incercand sa ajunga cat mai departe de acel nesuferit. Sunt cea mai calma persoana pe care o stiu, pe care o stie oricine dintre prieteni mei si nici intr-o saptamana baiatul asta ma face sa imi pierd mintile. Ma scoate din sarite si daca nu as fi pedepsita pentru crima chiar m-as gandi la asta. E ca si atunci cand totul iti merge bine la o plimbare in parc si dintr-o data incepe sa tune, sa fulgere si te trezesti ud . Exact asta face baiatul asta tuna si fulgera deasupra mea. Habar nu am unde sa merg, asa ca ma indrept spre clasa. Mai am o singura ora si voi pleca asa ca nu poate fi prea greu. Sper doar sa nu mai fiu nevoita sa stau cu acele persoane. Daca stau bine sa ma gandesc poate mi-a facut un bine , eu oricum nu ma potriveam in acel grup . Inca de la inceput mi-am propus sa trec neobservata iar in grupul lor sigur nu as fi facut asta. Numai cand am vazut cate persoane l-au salutat pana in curte ma luat groaza.Hotarasc sa fac o pauza la baia fetelor pentru a verifica daca putinul dermatograf pe care mi l-am aplicat, s-a intins. Inauntru nu se afla nimeni asa ca pot sta linistita, pentru cateva momente. Tresar cand usa se izbeste de perete, si aproape cad pe gresia alunecoasa. Inainte sa imi dau seama Nick se afla in fata mea.

-Cce ...ccce cauti tu aici?

-Pe tine evident.

-Tu mereu esti asa arogant?

-Nu, scuze!

-Ce mai vrei?

-Imi pare rau , nu am vrut sa sune asa serios doar ca e...e mai complicat.

-Stii ce ? Nu imi pasa! Ma bucur ca ai facut asta poate le spui si prietenilor tai sa stea departe, mi-ai face o mare favoare. Daca sunt ca tine mai bine ma lipsesc...

-Nu eu nu vroiam...

-Las-o balta ! Spun si ies din baie ,rugandu-ma ca el sa mai ramana pentru ca lumea sa nu se gandeasca la alte lucruri mai ,putin normale. Intru in clasa si ma asez in ultima banca langa un baiat care poarta o pereche mare de ochelari .
-Scuze pot sa stau aici?
-Dda! spune cu capul in foaie si parca se trezeste cand imi raspunde la intrebare.
Ma asez si astept ca profesorul sa apara. Ma rog in secret ca grupul"vesel" sa fi plecat, sa fi chiulit sau orice altceva, dar imi pierd speranta cand ii vad intrand in clasa. Sarah se uita direct spre mine venind langa banca mea.
-Ce faci aici?
-stau!
Nu potate sa mai spuna nimic deoarece profesoara intra lasand-o cu vorbele in aer.Avem prima ora de biologie si aflu ca profesoara e la fel de dura , insa aici nu prea ma intereseaza deoarece chiar imi place aceasta materie. Ascult cu atentie toate cuvintele sale. Raman putin socata cand spune sa scoate o foaie de hartie. Am primit cel mai usor test posibil asa ca nu imi iau mult si termin . Profesoara care se plimba printre banci se opreste langa mine cand observa ca am terminat.
-Tu de ce nu scrii, nu v-au invatat nimic de la scoala de la care vii?Insa cand ridica foaia si se uita peste ea isi inghite vorbele.
-Aaa, vad ca ai scris tot, si pare sa fie bine. Poti sa iti strangi lucrurile, voi aduce lucrarile ora viitoare. Poti pleca.Zambeste iar toata lumea pare socata.
-Va multumesc. Spun si incep sa imi strang lucrurile. Salut inainte de a iesi si vad ca sunt urmata de colegul meu de banca
-Si tu ai terminat? Intreb incercand sa fac conversatie pe coridor pana la iesire.
-Mda.
-Eu sunt Ella.Tu esti?
-Liam! Si sunt um pic gelos pana acum eu eram cel care o surprindea pe profesoara acum imi iei locul?
-Nu cred asta, a vrut sa fie draguta cred trebuie sa fi gresit ceva.
-Poftim? Se vede ca esti noua, ea nu e deloc draguta, niciodata ba din contra.
-Cum spui tu Liam, iti multumesc pentru informatie.
-Nu ai pentru ce, eu merg spre autobuz tu?
-La fel!
Si asa ajung sa imi fac un nou prieten care pare sa imi semene mai mult. Mergem impreuna in statie . Am aflat ca merge cu autobuzul pe care il iau si eu cand merg spre casa, adevarata mea casa. Decid sa merg si eu acolo nu am mai fost de ceva timp.
-Sii, eu cobor la urmatoarea, dar vrei sa ne intalnim dimineata inainte de scoala la cafeneaua de langa?
-Da, suna bine. La ce ora ne intalnim ?
-07:30?
-Bine, ne vedem in fata scolii.
Ii fac cu mana dupa ce coboara . Atunci observ ca arata so destul de bine , chiar si ochelarii ii vin bine.La urmatoarea statie cobor si eu sarind peste oameni care , mai bine ar muri decat sa iti faca loc. Spre casa observ o multime de schimbari chiar daca sunt garduri vopsite sau o masina noua in fata curti, tot. Acest loc este casa mea aici stau de cand ma stiu, stateam.
Curtea arata si mai neingrijita decat ultima data si inima mea devine mai grea. In casa praful s-a asezat peste tot. Merg direct in camera mea. Scot una din rochitele lasate aici o pun pe mine si imi leg parul intr-un coc sus. Gasesc pamatuful in baie si incep sa sterg tot ce este acoperit cu acel strat nedorit. In mai putin de un sfert de ora totul stralucea. Imi e al naibii de dor de momentele in care aveam mai mult de curatat si faceam asta impreuna cu mami. Involuntar o lacrima imi aluneca pe obraz. O sterg repede si merg spre baie pentru a umple o sticla cu apa. Ud toate florile si am grija ca orhideele mamei sa arate impecabil. Le iubea mereu cad era suparata pe mine ii cumbaram o orhidee si supararea trecea imediat.
Mi-as dorii sa fie aici cu mine, totul ar fi diferit, ar fi normal.
La ora 6 cobor din autobuz si merg spre actualul meu camin temele le am, incarcatura spirituala am, ganduri in cosul de reciclare am, asa ca o sa ma prefac ca ultimele 2 zile nu au existat.ooo, mai putin de faza cu Liam pe aia am pastrat-o. In casa se aud o multime de zgomote si imi dau seama ca ceva nu e in regula, poate a venit din nou Caleb. Deschizand usa toata buna dispozitie imi piere cu totul.
-Hai Ella aici erai unde ai fost?
Ii aud pe Sara si Tobi spunand de odata.
-Afara, eu nu ma simt prea bine merg sus.
-Ai mancat ceva, poate de asta iti e rau. Spune Alex
-Da bine inteles(mint).Imi e somn ,pa!
-Nu stai cu noi pe tine te asteptam.
Arunc o privire spre Nick si raspund repede.
-Nu, mersi! ma indrept spre scari si incep sa urc scarile cat de repede pot.Intru in camera si singurul gand care imi apare in minte e ca universul isi bate joc de mine.
-Ella sunt Sarah pot sa intru?
Daca ma prefac ca nu aud o sa plece?
-Stiu ca ma auzi , deschide! spune de parca mi-ar fi citit gandurile.
-Acum!
Deschid usa invitand-o inauntru.
-Esti ok?
-Bineinteles sunt putin amestita e ok! De asta nu mint niciodata pentru ca nu imi iese , acum cred ca a aflat si ea deoarece zambeste.Dar se incrunta dinou.
-Te-am suparat noi cu ceva?
-Nu.
-Atunci de ce te-ai mutat in alta banca?
-Imi place mai mult locul acela, unde stateam inainte era curent!
-vorbesti serios? ai vorbit ca o mamaie. Dar daca asta e motivul o sa il rog pe Liam sa se mute.
-NU! spun prea tare. E locul lui nu mi se pare corect .
-Ok, voi sta cu altcineva dar sa stii ca nu inseamna ca scapi de mine. Nu sunt eu cea mai draguta persoana dar chiar mi-ar placea sa fim prietene.
-Ok. Dar ce altceva as putea sa ii spun?
-Acum vi jos?
-Nu mersi!
-Adica venim pana aici si tu ne lasi in conpania lui Tobi?
-Da, e prietenul vostru.
-Si tu esti!
-Daca vin stau doar 10 minunte dupa trebuie sa ma culc ma trezesc devreme.
-Desigur, cum spui tu.
Ajung sa cobor il living unde toata lumea sta pe covor. Toata lumea mai putin Tobias.
-Merg sa il caut pe Tobi!
-ok.
Il gasesc in beci carand o lada cu cola si una cu bere. Nici nu stiam ca avem asa ceva.
-Prieteni tai vin des pe aici, adica in ultimele luni nu i-am vazut. Ii spun lui Tobi inainte sa observ ca si Caleb e aici.
-Nu, acum au venit dupa tine. Doar Sarah a mai fost si Rayan.
Ma fac rosie din cauza lui Caleb , ce urat din partea mea.
-Hai sus!

- fiecare sa i-a cate o sticla.ma refer la cola , bere luati cata vreti.
Si asa face fiecare. Nimeresc o sticla pe care scrie Tom asa ca o beau linistita. Ceilalti au tot felul de nume ciudate , nick gaseste o sticla mai interesanta pe care scrie ca trebuie sa sarute fata visurilor lui.
-Deci cine e? Intreaba Adam.
-Nu e, adica e, dar ,nu cred ca pot sa o sarut pe Selena sau ceva nu?
Toata lumea incepe sa rada mai putin eu care nu prind gluma.Ma gandesc ce ar face Kat daca ar vedea asta.
-Ne uitam la un film?
-eu sunt de acord. Si dupa ce nick a spus asta au spus toti.
Ma ofer sa fac popcorn pentru a scapa de acea atmosfera ciudata unde toata lumea rade mai putin eu.
-Faci si cu sare? Se aude vocea acelui derbedeu.
-da, sunt in microunde ce ar fi sa le duci tu pentru a ma putea tine si eu de cuvant in loc sa ma tin dupa voi.
-Daca asta vrei! Vocea aia e asa inervant de calma ca imi iau campii.
-Bine.
-Bine.
Plec si ma asez in patul din camera mea incercand sa adorm.zgomote si rasete se aud de jos iar eu sigur nu o sa reusesc sa fac ce mi-am propus asa ca aprind veioza si scot cartea , acea carte de sub pat. Are paginile incretite si noante diferita de maro ii pateaza filele. Singurul lucru pe care il fac este sa ma uit la ea si sa plang. In ultimul timp emotiile mele par sa fie mult mai puternice, si cu ajitorul unui singur cuvant ma napadesc cu totul


Pata de cafea pe carteWhere stories live. Discover now