Nick

348 27 1
                                    

-Cine ea?
-cine eu?
-Da ea e perfect sigur veti castiga ..si e clar ca va intelegeti din moment ce ati ales acelasi sentiment l-ati prezentat din aceeasi perspectiva...nu ati vorbit inainte de asta?
-Nu doamna eu i-am spus doar ce are de facut!
-Stiam eu! Decia asa ramane va voi invoii in fiecare joi de la ora de muzica si miercurea veti ramane peste program sa ma asigur ca lucrati in rest puteti lucra si acasa.Deci?
-bine. Spun fara sa pot rosti altceva, nu ma asteprâtam sa lucrez ciţu Ella dar nu ma plang imi cam convine situatia. Imi place sa o am in preajma e de parca as fi intr-un loc cald si inflorit. Suna ciudat stiu dar azi cand a adormit pe mine , am simtit mai multe emotii decat am trait o viata , sa ma puna sa scriu o poveste acum, e prielnic.
-Bine. Spune si Ella cand observa ca profesoara asteapta si parerea ei.
-Se suna in 5 minunte puteti sa va luati lucrurile si sa plcati, nu aveti teme.
-Multumesc! Toate fetele au o voce asa lina si placuta precum a ei si nu am auzit eu?
Cand iesim din scoala Ella merge mult prea repede pentru a fi ok asa ca nu stiu daca si incep o conversatie sau nu .
-S-a intamplat ceva?
-Ce sa se intample?
-De ce esti suparata?
-Sunt?
-Ella ma scoti din sarite nu imi mai raspunde asa!
-Asa cum?
Ma scoate din sarite asa ca grabesc si eu pasul depasind-o si urcandu-ma in graba in masina. Nu stiu ce se mai intampla cu mine, cand ies din parcarea scolii ma simt mai rau de cat aş fi crezut asa ca opresc masina si astept...o astept.In putin timp o vad trecand ganditoare cu privirea in pamant. Deschid usa in graba si mai sa ma rastorn cand cobor . Ea se intoarce privindu-mă , uimita.
-Ce faci? Vocea ei suna de parca s-ar abtine sa nu rada.
-De ce razi?
-Ti se pare ca rad? Spranceana ei se ridica facand chipul sa arate mult mai serios.
-Te duc eu!
-Merg pe jos!Porneste din nou la drum.
-Pai credeam ca ma ajuti cu mutatul!
Se opreste , asteapta cateva secunde inainte de a se intoarce si a se urca in masina. Fac la fel , nu inainte de a trage o gura mare de aer in piept .
-Trec pe unde stau acum sa luam cateva lucruri si dupa mergem bine?
-Bine!
-Si cum a fost ziua ta?serios Nick cum a fost ziua ei , doar ai urmarit-o toata ziua.
-Pai dupa cum stii am petrecuto dormind. Incepe sa rada fara a se mai abtine de aceasta data. (Voi vedeti ce greu imi e sa va spun ceva despre ea? Zici ca sunt idiot)
-Mda si eu care credeam ca sunt ametita din cauza oboselii, dar tu esti mai ametit!
-Nu e vina mea ca ma zapacesti!
Rostesc fara a ma gandii ce spun iar ea se opreste din ras. Imi indrept privirea spre ea vazand ca si ea ma priveste ciudat. Nu apuc sa analizez bine situatia ca incepe din nou sa rada.
-Mda asta a fost buna da vina pe mine ca esti zapacit. Scuze ca rad asa, spune printre rasete, asa patesc cand sunt obosita ,ori asta, ori incep sa plang deci ....
-Stai calma am vazut cum plangi acum prefer sa te vad razand...
-Ce vrei sa spui?
-ca esti cam plangacioasa!
-nu inteleg!
-Pai atunci in curtea scolii, cu catelul si faza aia la cafenea...
Expresia ei se schimba mai repede decat ar trebuii si imo dau seama ca am spus ceva care nu i-a picat bine.
-Nick opreste masina!
-Ella , imi pare rau nu am vrut sa...
-Opreste masina ! tu nu stii nimic....
-Nu!
-Nick sunt in stare sa sar din masina asta daca nu te opresti!
Trag pe dreapta si ma uit la ea incercand sa imi dau seama ce am gresit. Ea nu ma priveste dar tot apuc sa îi vad ochii luciosi. Isi desface centura si tranteste usa masinii in urma ei. Cobor si merg in urma ei ...
-Ce am spus?
-Nick lasama in pace!
-Nu te las pana ce nu imo spui!
-Nu e treba ta!
-Dar poate e!....... De ce plangi din nou?
Se intoarce brusc si ma ia in brate , ma strange asa de tare incat inima mea pare ca s-a oprit asa ca o stang si eu in brate ingropand-mi fata in parul ei moale cu miros placut de .....vanilie?
Stam asa nu imi dau seama cat pentru ca singurul sunet pe care il aud sunt scancetele ei in bluza mea in rest nimic nu mai exista. Se desprinde brusc si priveste spre pamant spunand:
-Scuze nu stiu ce mi-a venit .
Incerc sa ii zambesc si ii sarut fruntea . Nu stiu de ce am facut asta ,nu am mai facut asta niciodata dar ...asa mi-a venit.
-Deci iti aduci aminte de cafenea?
-Ella , trebuie sa imi cer scuze ! Se uiata nedumerita asa ca ,continui. Normal ca tin minte de cafenea a fost ceva ce nu se intampla in fiecare zi , m-am simtit tare prost pentru ce am reusit sa fac si vroiam sa iti spun asta chiar atunci dar...ai plecat plangand si nu am apucat.Cand te-am vazut la scoala m-am bucurat prima data pt ca puteam sa imi cer iertare dar dupa mi-am adus aminte ca ma vazusei aculo. Ea tot nu spune nimic doar asculta. Stii s-au intamplat cateva lucruri groaznice in viata mea de aia am ajuns sa lucrez acolo
Si nu vroiam sa afle nimeni de asta ti-am spus sa stai departe imi era teama ca vei spune. Cand am vazut ca esti de treba si ai probleme poate mai mari ca mine mi-am dat seama ca nu vei spune nimanui asa ca a inceput sa imi para rau ca ti-am spus ce ti-am spus. Si acum imi cer iertare pentru tot!
-Bine.
-Serios eu spun ...si tu...?
-Cartea ,...din cauza carti am plans.
-De ce?
-Cartea aia mi-a adus multa suferinta!
-Adica...
-Nu imi place sa vorbesc depre asta.
-nici mie dar am vorbit.
-Hai acasa vb acolo.

****

Drumul spre casa Ellei a fost lung si incarcat de o energie sufocanta. Nimeni nu a spus nimic iar eu , eu nu mai rezistam tacerii. Casa era bine aerisita si mirosea ca si prima data a orhidee.
-Mergem in bucatarie?Intreb cu o voce mai agitata decat trebuia.
-Nu hai sus!
Ma asez pe pat in camera care se presupune ca este a mea urmand exemplul Ellei.
-Incep eu?
-Nick nu e nevoie sa...
-Ba da , tu mi-ai tinut secretul desi m-am purtat urat si m-ai si ajutat cu casa...
-Nu trebuie sa faci asta ..
-Dar o voi face. .....Acum 6 luni mama a murit de cancer, aveam bani de tretament dar am aflat prea tarziu ..tata a foat distru la fel ca mine. A inceput sa bea si a aduso pe sorasa la noi. Totul era din ce in ce mai rau mereu ne certam si toate cele. Credeam ca asta e rau dar dupa tata a facut un gest extrem si s-a sinucis ..am ramas cu matusa mea care e o scorpie m-a lasat sa stau o perioada in casa pt a strange cativa bani cu ajutorul slujbei de la cafenea, dar in ziua cu stii tu cu cafeaua m-a dat afara am mers la un prieten de al tatei . El mi-a dat o scrisoare de la tata si aM aflat ca a lasat un testament deci cand implinesc 18 ani totul o sa se rezolve.Am spus totul foarte repede si nepasator. (Stiu ca voi stiţi deja)
Mda ...imi pare rau !!! chiar imi pare! stiu ca v-am pus sa asteptati atat pentru un capitol nu prea bun....:( Scoala ma omoara . Imi cer scuze!


Pata de cafea pe carteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum