Nick

259 19 1
                                    

Deci am sa incep prin a va spune ca nu m-am gandit vreodata ca una din problemele mele va fi ca nu sunt chiar un actor bun. E sambata dupa masa si noi participam la concursul pentru care am lucrat la carte. Se pare ca au introdus o noua proba, aceea de a juca o scena din carte. Bine inteles ca eu si Ella nu am stiut nimic pana acum vreo doua ore asa ca am impresia ca nu v-a iesi asa bine.Dm profesoara ne tot incurajeaza dar sa fim seriosi nici ea nu crede ce spune . Cel mai rea parte este ca totul ar fi iesit bine daca ametita de Profesoara si-ar fi verificat si mesajele.

-Nick ce ne facem o sa fim de tot rasul.

-Stai calma am repetat de 5 ori suntem pregatiti doar noi am scris asta nu?

-Da dar asta inseamna ca stim si sa o jucam.

-Da ai dreptate eu mi-o imaginam pe Nathalia Ramouns in locul tau!

Ella ma loveste in umar si incepe sa rada, dar categoric nu e rasul ei .

-Intrati in 10 minunte , pregatiti-va si stati linistiti totul o sa fie bine.

Femeia asta are probleme , prost sa fie acela care se mai baga in prostiile ei. Am ales sa jucam ultima scena in care cei doi pleaca la facultate si ea crede ca se vor desparti dar el ii face o surpriza si apare la usa caminului si ii spune ca a venit sa-si salute noii vecini. Dupa mine a fost tare caraghioasa cena deoarece in carte fata plange cand el apare la usa , si cand il vede ii inchide in nas.Abea dupa deschide usa si ii sare in brate . Da cam tipic dar cum eu si ella nu v-om avea un sfarsit nu pot lasa povestea in aer.

-Intrati!

-O sa fie bine! Ii soptesc sarutand-o pe obraz si tragand-o dupa mine pe scena. Scena e mult spus deoarece cand ajung pe ea sunt cu cel mult 30 de cm mai inalt ca ceilalti participanti. Cand ne asezam la locurile noastre in sala se face liniste iar privirea mea nu se poate dezlipi de Ella care chiar a inceput sa planga..... probabil din cauza emotiilor, dar tot ma intristeaza.

-Incepeti! Striga profa in momentul in care vede ca noi nu avem nici o intentie sa ne miscam de la locurile noastre.

" Ella sta pe pat despachetandu-si hainele , lacrimile ii aluneca usor pe obraz , privirea ii era atintita in podea iar mici suspine ii paraseau buzele. Nick batu la usa incantat de surpriza pe care o pregatise pentru iubita lui, acesta fusese probabil cel mai greu lucru pe care il facuse , sa isi i-a ramas bun de la iubita lui chiar daca acest lucru nu avea sa se intaple cu adevarat. Sunetul scos de bucata de lem il facu pana si pe el sa tresara . Dura cateva secunde ca sunetul unor pasi sa se auda din camera si sa deschida usa. Nick se simtea mai agitat ca niciodata , un zambet larg ii aparu pe fata cand vazu usa deschizandu-se si in pragul ei aparand Ella. Ochii ei erau umezi si aratau la fel ca in prima zi in care o vazuse, erau tristi si confuzi totodata. Privind persoana ce ii aparu in fata usii Ella nu stiu cum sa reactioneze ,la inceput paru o inchipuire a minti sale suferin de catunci cand isi visa mama , dar in momentul in care ii auzi vocea lacrimile ii tasnira cu mai multa forta din ochi. Fara sa stea pe ganduri sau macar sa se gandeasca daca e bine ce face ridica parma ce facu contact cu fata persoanei din fata usii. Inchiise usa speriata de tot ce se intamplase si se urca in pat ascumzandu-se sub patura . Ca si atunci cand era mica...." ce nu vede nu o afecteaza, .....nu?" . La fel de uimit ramasese si baiatul in fata usii , cu siguranta acea reactie nu ii era specifica Ellei ..poate ca exagerase cu aceasta surpriza . Amasa usor pe clanta lasand usa din lemn usor sa se deschida. Atunci se gandi ca , primul lucru pe care il va face dupa impacarea lor va fi sa cumpere o usa noua deoarece acesta usa e mult prea usor de spart si ..... Stiti voi ce vreau sa spun! Asa cum se astepta Iubita lui se ascundea in acelasi loc mereu , se apropie de ea si incerca sa o atinga dar aceasta il sperie cu rasul sau. Iesi de sub patura si ii sari in brate incepand sa rada si mai tare in timp ce lacrimile ii brazdau obrazul.

-Ramai cu mine?

-Numai cu tine?

-Pentru totdeauna?

-Si mai mult daca s-ar putea! O saruta cu atata dor de parca buzele lor fusesera despartite cu multi ani in urma , lacrimile sarate impodobeau sarutul cu gustul lor sarat si abea atunci isi dadu seama ca si el plangea . In sfarsit gasise pe cineva pentru vesnicie, ingerul sau!

-Ok!

-Ok!""

In timpul scenei nu se auzira decat cateva chicoteli atunci cand Ella nu reusi sa il loveasca cu palma ci decat sa il atinga , sarutul dura mai putin decat ar fi trebuit deoarece nu era tocmai comod cu atatia oameni in jur , nu mai vorbim de profesoara si rudele si prieteni nostri din public. Interpretarea noastra a fost rasplatita cu un rand de apauze pana la iesire cand m-am impiadicat de cearsaful de pe patul recuzita si am aterizat pe burta . Atunci a ineput si ela sa rada dar s-a prefacut ca se impiedica odata cu mine probabil pentru a nu ma simtii prost si asa a crezut toata lumea ca face parte din spectacol , mai putin profa care a ras asa tare in cat credeam ca ii va crapa o vena de pe gat.

Singurele lucruri pe care ni le-a putut spune printre rasete a fost ca a mers ca pe ata , ca trebuie sa nu facem numai decat actori sau scriitori. Si dupa ne-a lasat sa ne asezam langa publicul nostru si sa urmarim urmatoarele echipe. Domnul Smith nu m-a scapat din privire toata seara si m-a privit tare incruntat cand m-a vazut tinand mana Ellei, pe care mi-as fi retraso daca nu ar fi apucat ea sa isi incolaceasca degetele de ale mele si sa ma faca sa nu imi mai pese. Celelalte grupuri au fost mult mai bune ca noi ca interpretare dat si faptul ca nu am iesit decat pe locul 3 la interpretare dar cel mai important am castigat premiul pentru cea mai buna carte care urmeaza sa fie tiparita. Am fost asa incantati incat am inceput sa ne sarutam fara pic de jena im fata tuturor si sa sarim in sus de bucurie. Nimeni nu a parut insa sa aiba vreo problema cu asta deoarece erau de asemenea tare fericiti, mai putin cei care pierdusera.

-Data viitoare ne pregatim mai bine ! Spune profa din spatele nostru.

Eu si Ella incepem sa radem ea uitandu-se nedumerita la noi. Categoric nu va mai fi o data viitoare . Poate partea cu scrisul nu dar pe scena cu siguranta nu mai urc *_*

-E

Pata de cafea pe carteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum