Chapter 20

2.6K 240 22
                                    

Louis' POV

Nešel. Pořád nešel. Měl tu být už před půl hodinou, jenže on pořád nikde.

Dostal jsem strach. Vlastně dva typy strachu. První, že se mu něco stalo a druhý, že se stalo něco s jeho včerejším rozhodnutím. A nedokážu říct, který byl horší. Oba byly svým způsobem špatné a nechtěl jsem si připustit ani jeden, jenže tu byly a sžíraly mě zevnitř jako paraziti pochutnávající si na mých vnitřnostech.

Rozhodl jsem se, že už nebudu déle čekat v nejistotě a zjistím pravdu. Volat jsem mu nechtěl - příliš by mě zranilo, kdybych ho slyšel říkat tu druhou možnost. Tak jsem mu napsal.

Louis: KDE JSI?

Za malou chvíli přišla odpověď.

Harry: PROMIŇ, NĚCO MĚ ZDRŽELO :(

Harry: POČKEJ DO ŠESTI. KDYŽ NEPŘIJDU, BĚŽ PRYČ. VEČER K TOBĚ PŘIJDU. H x

Hmm... to nevypadá, že by si něco rozmyslel. Ani mu nic vážného asi není, když je na telefonu. Takže do šesti, jo? To je ještě půl hodiny, zděsil jsem se. „To tu mám umrznout?" položil jsem si otázku. Oblečený jsem byl jako obvykle - rolák, bunda, čepice, šusťáky, sněhule... jenže dnešní večer byl chladnější než obvykle. „Tak fajn, musím se nějak zabavit," poručil jsem si, a když už jsem měl ten mobil v ruce, otevřel jsem si internet a olympijský zpravodaj, abych si udělal představu o tom, co se za dnešek událo, kdo v čem získal jakou medaili a celkově si udělal nějaký obrázek o lidech, se kterými jsem tu teď žil.

Jenomže hned první zpráva mě ostře zasáhla a píchlo mě z ní na srdci.

„Tak tohle je to tvé zdržení, jo?" drmolil jsem si pro sebe, když jsem četl ten titulek, jenž hlásal: EXKLUZIVNĚ! PRVNÍ STŘETNUTÍ DVOU BÝVALÝCH OLYMPIJSKÝCH HRDLIČEK PO JEJICH DRASTICKÉM ROZCHODU. Publikováno to bylo před pěti minutami. Nechtělo se mi, ale přesto jsem kliknul na celý článek a začal číst.


Mladý krasobruslař Harry Styles (24, USA) a hokejový bitkař Timothy Thompson (24, CAN) se předevčírem v noci rozešli a nebylo to nic hezkého. Všechno se odehrálo veřejně a bylo to natočeno na video jedním ze Stylesových kolegů, který pobýval na stejném patře jako on. O všem jsme Vás informovali už v článku Styles a Thompson: Konec velké lásky? Drastické video obíhá internet!

Teď se však poprvé od toho večera potkali a vypadalo to téměř jako zásah osudu. Styles ani Thompson nedávali pozor na cestu a narazili do sebe. Otázkou zůstává, co dělal Thompson zde, poblíž místa, kde je jeho bývalý milenec ubytován. Není to totiž rajón, ve kterém byste ho normálně čekali. On je i se svými hokejovými kumpány ubytován v nejmenovaném hotelu až v centru Montrealu, kde se v místním stadionu odehrává většina kanadských utkání. Sem, do vystavěného olympijského centra, jsou hokejové týmy vyváženy autobusy pouze na zápasy nebo tréninková cvičení. A musím říct, že kanadský tým, byť tady má dnes zápas s Lotyšskem, nechává přípravu na poslední chvíli. Thompson přišel sám a my můžeme jen hádat, jaký byl cíl jeho cesty.

Chtěl snad opravdu navštívit svou bývalou lásku - která možná není tak bývalá, jak jsme se domnívali -, omluvit se za své hříchy a prosit o odpuštění? Nebo si ve zdejších vodách našel nové zalíbení?

Omlouváme se však všem těm, kteří už začali fandit páru Thompson-Catcherová, protože tuto svalnatou francouzskou rychlobruslařku s kanadskými kořeny určitě navštívit nebyl. Dnes v dopoledních hodinách se totiž Catcherová, která se mimo záznam účastnila právě rozchodu našich dvou hochů, po nešťastném incidentu a nadopování práškami na uklidnění sbalila a soutěž opustila. Podle interních zdrojů nezvládla tu ostudu, kterou si nechtěně přivodila a sesypala se z toho. My jí za náš tým přejeme, aby se z toho co nevidět zotavila a brzy se zase postavila na startovní čáru.

Best Win of All [Larry]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant