Salvador Dali

146 20 0
                                    


Salvador Dali hakkında epey konuştuk bugün kulağı çınlamıştır. Sürrealizm yapamıyorum ve şuan bu konudan niye bahsettim bilmiyorum. Bu çok saçma bir giriş oldu be.

Neyse ciger. Bilmem kaç gün oldu bugün bilmediğim kaçıncı gün. Çok ağlıyorum be. Boş yaşantıma... Benim yüzüm ne zaman gülecek diye ne bileyim amk ya. Pardon birazdan edebiyata gireceğim burası Salvodor kısmı. 

Kollarını hafiften çekti. Elini klavyeye götürürken bilekliğini fark etti. Niye çıkarmadın diye söylendi Albay. Gülümsedi Siktirettt diye bir iç geçirdi. Yok bu giriş de olmadı.

Yazmak istiyordu acı çekmek istemiyordu. Yazmak istiyordu unutmuştu aşklarını. Yazmak istiyordu yanmıyordu; küle dönmüştü. Sonra altın kaplama plağa Ahmet abiden 'O Mahur Beste Çalar Müjganla Ben Ağlaşırız' ı koydu. Başladı sarmaya. 'Ulan' dedi devamını epey bekledikten sonra getirdi 'Bir Müjgan sevemedik beraber ağlaşacağımız.'. Durumlar iyi değildi çünkü kül olmuştu artık adam. Ne ateş fayda ne su zarar. 

Kelimeleri kayboluyor yakalayamıyor bulamıyor aramıyordu. Artık öksürürken kaburgalarını hissediyor biraz kahkaha atsa -ki bu aralar atmıyor bugün bir tane denedi- midesine kemikler batıyor acıyordu. Okulundakiler tabakasını bir kitap gibi yanından eksik etmediğini bilir çok içme der uyarırlardı. Oysa tam bunları düşünürken Ahmet Ağabey 'Cigara içerken' dedi bir tane daha çekti derine, duman çıkmadı. Bir iki defa kan geldi ağzından aynaya baktı siktir ett dedi iki 't' ile. Muhtemelen soluk borusunda yara vardır dedi avuttu kendini. Doktorları sevmezdi zaten gitmeyecekti. Ölüyordu sessiz ve sakince. Herkesten arınmış, hayattan sıkılmış bir vaziyette ölüyordu usta adam sessiz ve sakince. Dünyanın düzeninden bıkmış, kapitalizmden nefret etmiş bir şekilde. Ölüyordu adam sessiz ve sakince. Çocuğuna süt bulamayan anneyi görmüş, duvarları yıkanları camları kıranları duymuş ve bir çıt sesine odaklanmış gidiyordu. Ölüyordu adam sessiz ama sakince. Onu ne Müzeyyensizlik ne dost kazıkları ne fahişeler ne babalar yıldırdı o sadece hissiyatsızlaşmayı önceden yazdığı halde yeni anlamış bitiyordu. Siktir ett.



Bir Adamın GünlüğüWhere stories live. Discover now