BİR ŞEHİR !

103 17 0
                                    


Bir şehir düşlüyorum! Sokakları şiirden, tabelaları Fuzuli, ışıkları Nefi'den. 

Bu şehirde çatı yasak olsun istiyorum. Sabah uyanan insanların göreceği ilk yer gök olsun, gökte şahit olsun uykunun mucizesine. Eee yağmur yağarsa ne olacak sorusu beyninizde birkaç tur atacaksa cevap vereyim: Yağmur yağdığı zaman çok yağacak öyle bir kaç tane atıştırıp geri gitmeyecek evine. Yağdıkça yağacak çoğalacak bedenimiz bir su tabakası üstünde uykuya dalacak, suyun kaldırma kuvveti de ruhumuzu göğe yaklaştıracak!

Bu şehrin insanları iyi yürekli olacak hatta yürek her attığında şehrin refahı artacak. Fakiri onurluca fakirliğini zengini paylaşarak zenginliğini yaşayacak. Ve aşığı... Herkes kendine bir Müzeyyen bulacak her Müzeyyen kaderine razı olup kendisini seveni sevecek. Müzeyyen'i sevende sevgisini dünyaya gösterecek onu asla üzmeyecek. Herkes mutlu olacak!

Bu şehir de umut etmek yasak olacak! Umut edilecek hiç bir düş, hayal kalmayacak gerçekleştirilecek! Ekmek büfesindeki ekmekçi abi belediyeye geçmeyi, parti il başkanları milletvekili olmayı, hele çocuklar sabahın ilk dersinde polis veya doktor olmayı istemeyecek! Herkes işini Müzeyyen'i sever gibi sevecek, tutkuyla, aşkla, azimle.

Şehrin her yerinde her daim duyulan bir radyo frekansı olacak herkes aynı şarkıda huzur bulacak. Sezen Aksu kesinlikle çalınmayacak! Niye diye soracaksanız ben o hergelede huzur bulamıyorum. Sanat musikisi olabilir bunlar istişare edilecek verilen şarkı kararları için herkes huzuru arayacak!

Şehre alım yasak olacak! Bizim şehrimize bizden başkası adım atmayacak, ticaret yapılmayacak, diğer şehirlerin şivesi, diğer ağızların lehçesi duyulmayacak, konuşulmayacak. Bizim şehrimiz göğün biraz altında yerin de biraz üstüne inşa edilmiş olacak! 

Ben bir şehir istiyorum acıları olmayacak, belki de cenneti özlüyorum lakin bu şehirde özlem de olmayacak!



Bir Adamın GünlüğüWhere stories live. Discover now