YGS 2016 ÇARMUZU

74 10 0
                                    


Gecem rahat bir uykuyla geçti, normalde stres yapar uyuyamazdım. Düzgün bir kahvaltı ardından koydum cüzdanıma bir tane winston, çıktık yola istikamet Turgut Özal.  Çarmuzu'da bir yerdeymiş. Güvenlikçi den bir çakmak aldım yaktım sigaramı; içimden tüm yaşamımı özetleyen o söz geçti '' Hazır ol birazdan kaybedeceksin.''

Girdim sınıfa, oturdum sırama, geldi kağıt başladım çözmeye. Türkçe 40 soru çaktım 40 tane geçtim, dedim tamam oğlum kazanacaksın. Başladım Matematiğe ilk on soru tıkır tıkır çözdüm sonra bir döndüm sosyale işaretlemişim mk. Yukarı baktım hafiften bugün ben kazanacağım dedim hiç stres yapmadım. Sildim teker teker Matematiğe işaretledim. 40 sorudan 30 da Matematik çaktım hepsinden de eminim. Başladım Sosyale; içinde geçmiş olan bilimlerden nefret ederim tarihi sevmem. Bir soruda II. Mahmut çıktı karşıma adeta kitapçıkta görüldü yüzü. Paşam dedim sende çıktıysan gene kaybedeceğiz. Yok dedi evladım ben üç kıtada kaybettim sen etme. Aklıma Mevlananın Etme şiiri geldi, içimden bir ses siktir et bunları sınavı çöz dedi haklıydı, devam ettim çözmeye. Yapamadığımı boş bırakıyorum. 32 tane işaretledim çoğundan da eminim, din sorularından da iki boşum vardı, yukarı baktım bunlarda senden olsun dedim. Fen'i açtım ilk gördüğümü işaretledim o da doğruymuş, bitti sınav verdim kağıdı. 

Şimdi ne oldu; kazandım mı? Kazandım sandım! Benim hayatı az çok bilirsiniz okudunuz, ben sizce kazanır mıyım? Yukarı baktım bulutlar nah işareti oluşturdular. 

Cevaplara baktım Türkçe 32, Matematik sanırım 1 yanlış ama 27 net de gel gelelim sosyale 20 net fende 1 dedim temiz. Orta halli bir sınav bana yeter, hala kaybetmediğimi mi sanıyorsunuz? Hah işte tam orda yanılıyorsunuz!

Geri dönelim sosyale yapamadığımı boş bıraktım dedim ya, dinden de iki boşum var dedim ya; galiba bir senemi kaydırdım dostlar. Hayatımda hiç yapmadığım bir boku yaptım galiba. Emin değilim ama muhtemelen coğrafyadan sonra anasını ağlattım ortalığın. Bakın, görün kazanamayacağım. Yukarı baktım; bir gülümseme...

Bir Adamın GünlüğüWhere stories live. Discover now