40.

3.5K 205 39
                                    


Мина месец от срещата ми с Кам и вече официално сме двойка.. има един мъъничък проблем.. родителите ни! Все още не сме им съобщили и не знаем как да го направим.. нито знаем как ще реагират, нито нищо! В училище си се държим нормално тъй като единствения, който знаеше за роднинската ни връзка, беше Наш, а той няма нищо против.. все пак го уредих Мика!

Камерън ме изпращаше до вкъщи, но си ровичках нещо в телефона и не обръщах голямо внимание какво се случва. Момчето ме държеше за ръка, ама нали сме двойка.. нямаше нищо странно в това! Изведнъж някой извика името ми, карайки цялото ми тяло да замръзне.. татко?!

-Хей, тате.. какво става?!- попитах, като пуснах ръката на Кам. Възрастният мъж повдигна подозрително вежда, след което започна да говори.

- Какво става тук?!

-За какво говориш?!- зададох втори въпрос, но усетих, че ми става топло.. притеснение, какво да се прави?!

-Много добре знаеш за какво говоря, млада госпожичке! Момчето- посочи Кам- всеки ден те изпраща и след обяд излизате заедно, постоянно си пишете и винаги говориш само добри неща за него! Не съм тъп.. ако сте двойка сега е момента да ми кажете..-завърши речта си и зачака отговор. Погледнах към Кам само, за да получа кимане.. Какво имаше предвид с това кимане?! Да кажа ли на баща си или не?! Абе да става каквото ще! Все някога щяха да разберат! Хванах ръката на приятеля си, сплитайки пръстите ни, след което отново върнах погледа си върву възрастия мъж.

-Двойка сме, но.. да кажем, че ни беше страх от реакцията ви.. Все пак бяхме роднини до скоро..- продумах, свеждайки леко глава. Татко седя и гледа явно обмисляше какво да каже.. Стояхме в тишина около минута, когато Кам най-сетне реши да проговори.. Сети се кога..

-Е.. Аз ще тръгвам, че стана късно, а майка ми ме чака.. Ще ти пиша после!- промърмори, след което целуна бузата ми и си каза 'чао' с татко.. Как ме изостави в най-напечената ситуация! И това ми било мъж..

-Влез вътре, че да поговирим на спокойствие..- въздъхна мъжът и тръгна към къщата, а аз като добро кученце тръгнах след него. Не след дълго се намирахме в хола, седейки на дивана. Никой не смееше да развали тишината, настъпила помежду ни.. Какво толкова мисли?! Просто да каже дали приема да излизам с Кам или не!

-За това, което имаш с Камерън.. Сериозно ли е?!- попита най-сетне.

-Ами.. Да, предполагам.. Искам да кажа, че знаем какви са чувствата ни един към друг, а и се знаем достатично дълго, за да съм сигурна, че мога да му имам доверие..-отвърнах тихо, но достатъчно силно, за да ме чуе.

Wrong Decisions | C.D.Where stories live. Discover now