Luku 12

3.5K 226 124
                                    

Istuuduin keittiön jakkaralle ja kaivoin taskustani puhtaan nenäliinan, jonka olin ottanut kirjoituspöytäni päältä ennen aamupalalle lähtöä. Niistäessäni nyt siihen toivoin, että aamuinen tukkoinen oloni alkaisi pian helpottua.

"Kiva, onko aamupalaksi räkäisiä leipiä?" Nicolas käveli keittiön pöydän toiselle puolelle silmäillen samalla vieressäni lepäävää lautasta, johon äitimme oli aamulla ennen töihin lähtöä tehnyt neljä voileipää valmiiksi.

"Hauskaa", mutisin ja siirsin tuoliani hiukan kauemmaksi lautasesta, kunnes jatkoin niistämistä.

"Oletko lähdössä kouluun?" Nicolas kysyi ja otti lautaselta voileivän, mitä hän alkoikin heti syödä.

"Joo, Patricia tulee hakemaan."

"Yritätkö saada koko koulun kipeäksi?" Hän kysyi nyt ruoka suussa.

"En ole kipeä", vastasin heti.

"Etpä", Nicolas vielä sanoi, kunnes otti uuden leivän lautaselta ja käveli yläkertaan. En ainakaan pahasti, mietin, ja otin myös nyt itse yhden voileivän käteeni.


"Hei, Patty", tervehdin Patriciaa ja istuuduin sisälle autoon heittäen samalla reppuni jalkatilaan.

"Hei, Hails", Patricia tervehti ja lähti ajamaan kohti koulua. Niiskautin pari kertaa nenääni tuntien sen alkavan jälleen vuotaa, joten kaivoin repustani pari nenäliinaa esille.

"Oletko kipeä?" Patricia kysyi. Niistin nenääni liinaan.

"En", vastasin kohdaten hänen katseensa, "kauheasti ainakaan", lisäsin.

"Onko sinun järkeä tulla kouluun tuossa kunnossa?"

"Voin ihan hyvin", vastasin samalla, kun auton ilmastoinnista kantautuva viileä ilma sai kurkkuni kuivumaan niin, että aloin yskiä hihaani.

"Siltä näyttää", hän vastasi ja pyöritti silmiänsä.

"Olet ihan kuin Nicolas", mutisin, "voitko laittaa tuota ilmastointia vähän pienemmälle?"

"Nicolas?" Patricia kysyi samalla, kun hiljensi ilmastointia.

"Niin. Hän jo valitti aamulla siitä, miten menen sairastuttamaan koko koulun", kerroin.

"Etkö sitten ole?" Patricia kysyi hymyillen. Huokaisin.

"Lähden kotiin, jos alan voimaan huonommin", vastasin lopulta. Näin sivusilmällä Patrician muodostavan pienen hymyn kasvoillensa samalla, kun hän pysäytti auton liikennevaloihin.

"Aidenin pitäisi tulla huomenna kouluun", Patricia mainitsi ja käännyin katsomaan häntä.

"Onneksi se oli vain venähdys, kuten Aiden itsekin jo epäili", ilmoitin ja Patricia nyökkäsi vakavana. Valot vaihtuivat vihreiksi.

"Hän ei saa kuitenkaan harjoitella ainakaan seuraavaan kahteen viikkoon", Patricia sanoi ja nyökkäsin. Aiden oli kertonut meille asiasta tultuaan ulos lääkärin vastaanotolta.

"En ymmärrä, miksi Luken täytyi tehdä sellaista? Oliko siinä kyseessä jotain kuuluisaa veljesten viha-rakkaussuhdetta?  Kannattiko kuitenkaan se takia saada harjoituskieltoa?" hän vielä kysyi.

"Harjoituskieltoa?"

"Niin, Luke joutui sen takia harjoituskieltoon. Koska kausi on vielä alussa ja heillä ei ole vielä pelejä, niin hän ei saa vain osallistua vähään aikaan joukkueen harjoituksiin. Se kuitenkin kestää varmaan vain pari päivää, korkeintaan viikon".

Salattu ihastusWhere stories live. Discover now