VIII

1.9K 221 35
                                    


- Мей, добре ли си?-попита ме Роуз загрижено. Преглътнах и посочих съществото.

- К-какво е това?

Тя ме погледна объркано.

- Кое какво е? Не виждам нищо.-отвърна ми тя. Какво по... Халюцинирах ли?

Изведнъж при мен дойде Мин Хо. Изглеждаше шокиран и притеснен. Той ме хвана за ръката и ме затегли към ъгъла на салона. А онова същество ни последва. Защооо?!

- Какво е това?! Защо този е тук?-попита ме, сочейки нещото. Аз мигах на парцали. Можеше ли да го види? А и не разбирах защо питаше мен. Нямах си представа...

- Не знам. Дори не знам какво е.-отвърнах и погледнах бледото същество отново. Ако не броим препаската, то бе напълно голо.

- Нека се представя, аз съм Крийчър. Аз съм дух Ранди.-започна то да говори. Опитвах се да се успокоя, но не се получаваше.

- Ама то говори.-изшептях на Мин Хо, който не изглеждаше изненадан, а по-скоро объркан.

- Ние сме слуги на Ками. И получих данни, че между теб и Парк Джимин нещата не са много добре... Аз съм тук, за да поправя това.-продължи съществото невъзмутимо. Погледнах Мин Хо объркано. Слуга на Ками?!

- Ще ти обясня после.-каза Мин като разроши косата си.- Днес ще дойдеш ли да видиш Хоби?

Въздъхнах и закрих лицето си с шепи. Господи, защо обърка живота ми толкова много?!

- Ох, да.-отвърнах. Имах толкова много домашни, проблеми с Джимин и сега тва чудо, което просто чака момент, в който не гледам, за да ми се нахвърли и да ми прегризе гърлото.

- Там ще ти обясня всичко.-каза той и се върна в играта.

Ами сега? Върнах се при Роуз, която ме гледаше загрижено.

– Всичко ли е наред? Ако искаш ще отидем до сестрата...-започна да говори тя, но аз я прекъснах.

– Не се притеснявай. Добре съм.- отвърнах, въпреки че изобщо не бях добре. Онова същество тръгна на някъде. За момент сърцето ми спря. Къде отиваше?! След секунда видях накъде всъщност отиваше- към Джимин. За момент се зачудих дали да спра Крийчър, но и без това Джимин не можеше да го види... Нали?

– ПАРК ДЖИМИН!-викна духчето и отновно изтръпнах. Какво ако можеха всички да го чуят?! Но за щастие всички го игнорираха. Но Джимин се обърна. Изглеждаше объркан. – КАК СМЕЕШ ДА СЕ ДЪРЖИШ ТАКА?!

Той погледна Крийчър объркано, но след малко се засмя силно.

- Ти пък кво си?- попита той и изгледа духчето надменно. Крийчър присви очи злобно и посочи Джимин с дългия си клечест пръст.

- Аз съм Крийчър и...
Той бе прекъснат от поредния вик.

- Джимин! Ако няма да играеш, поне не се пречкай!- викна му Ник.
Той извъртя очи в отговор и се съсредоточи в играта.

- ХЕЙ, ГОВОРЯ ТИ!- викна Крийчър, когато видя, че Джимин го игнорира.- АЗ СЪМ ТУК, ЗА ДА ТЕ СЪБЕРА С КАМИ ПАРТНЬОРА ТИ, И ДЕТИНСКОТО ТИ ПОВЕДЕНИЕ НЯМА ДА МЕ СПРЕ!
Но никой не му обърна внимание. Духчето сви ръцете си в юмруци, приближи се до момчето и го захапа за прасеца. Джимин извика и яростно хвана Крийчър за кльощавата ръка. Със светлинна скорост стигна до мен, хвана ме за китката и ни завлече в коридора.

Когато стигнахме там аз рязко изтръгнах ръката си от хватката му.

- Ау!- викнах и го изгледах злобно.

- Къв е тоя идиот?!!- кресна Джимин, посочвайки съществото. Крийчър изглеждаше раздразнен, но имаше нещо животинско в погледа му, което наистина ме плашеше.

- От къде да знам! Ти си виновен! Държиш се като тъпанар и гледай какво ни довлече!- отвърнах размахвайки ръце ядосано.

- Оо, я си мери приказките!- изсъска ми той. - Значи остава само едно! Ще се отърва от него!

- НЕ!- кресна Крийчър. Той се хвърли към краката ми и почна да се катери нагоре по тях. Изпищях от ужас. Усещах малките му остри нокти, забиващи се в плътта ми. Той продължи нагоре към раменехе ми. Джимин се хвърли да помага, но Крийчър го изпревари. Съществото вече бе върху главата ми и се хвърли на лицето на момчето пред мен. Джимин почна да крещи, а аз се паникьосах. Хванах духа за опашката и с все сила дръпнах в дясно. Коравите пръсти на Крийчър изпуснаха лицето на Джимин и духчето се размаза в близката стена. Той падна на земята и не мръдна повече.

С Джимин се спогледахме.

- Мъртъв ли е?-попитах плахо.

- Не мисля... в безсъзнание е.-отвърна ми той. Не знам как е при съществата като него, но знам само, че имаме по-малко от пет минути да го набутаме някъде и да избягаме.

Въздъхнах дълбоко.

-Ами... хайде...

--------------
I'M BACK MA FRIENDS ;)))))

Нз кога ще е некста 😂+ очаквайте редки ъпдейти.

Но хей,
Нали все пак не я изстрих? 😂

Jimin: Two Halves [СПРЯНА] Where stories live. Discover now