34. Bölüm "Bekarlığa Veda(!)"

25.6K 1.5K 74
                                    

Yazdıkça bölüm atacağım demiştim değil mi. aslında daha yazacak bir dünya konu, bir yığın olay var bu geceye dahil. Kalanı ben yazınca gelecek. Bu kına gecesi olay, olay... :-D

KEYİFLİ OKUMALAR :-)

------------------------------------------------------

34. Bölüm "Bekarlığa Veda(!)"

Aynadaki aksine bakıp göz kırptı adam. Son zamanlar ömrü hayatınca bu kadar mutlu olduğunu hatırlamıyordu. Çocuklar gibi şendi tabiri caizse. Odasında olmasına rağmen koridordan gelen coşkulu sesler kulaklarını olduğu kadar gönlünü de şenlendiriyordu. Eski odasından evin hanımları tarafından dışarı atılmıştı. Bu kadar kadının olduğu bir ortamda ses çıkarmak yürek isterdi.

Yeni takımlar çoktan yerleştirilmiş, gelen çeyizler şimdilik uygun bir yere konulurken Ahu'nun çeyiz sandığı baş köşeye konulmuştu. Ahu'su bir çok defa evdeki hazırlıklara ön ayak olmak için ablası, yengesi ve annesi nezaretinde eve gelirken, Yusuf bizzat kendi öz annesi tarafından evden kapı dışarı edilmişti. Ahu'su evine kadar geliyor ama Yusuf onunla baş başa dahi kalamıyordu. Tek derdi artık bu hazırlıkların bir an önce bitmesiydi. Ne çok örf, anane, gelenek vardı meğer. Neyseki bu akşam bir aşamayı daha geçecekler ve emin adımlarla finale gideceklerdi. Gömleğinin üstten son iki düğmesini açıkta bırakarak saçını eliyle düzelttiğinde işi bitmişti.

Bu akşam kadınlar kına gecesiyle eğlenirken, erkek tarafıda kendi eğlencelerinde felekten bir gece çalacaklardı. Ahu'yla kıskandırma yarışı yaptıkları ama aynı zamanda onlar için milat olan gece kulübünü kapattırmıştı Yılmaz. O herife çok güven olmazdı aslında ama kesin bir güvence vermişti. Erkek erkeğe eğlenip biraz sarhoş olma planları dahilindeydi. Yine de abartmadan geceyi kapatmak istiyordu. Çünkü Ahu'sunu o çok beğendiği bindallıda görmeden giderse gözü açık giderdi. Tabi önce Kerim faktörünü atlatması gerekti. O iş Yılmaz'daydı. Yılmaz, Kerim'i sarhoş edecek ve oyalayacaktı. O arada Yusuf'ta, Ahu'suna kaçacaktı. Plan hazırdı. Henüz Ahu'nun bu plandan haberi olmaması ise ona bir süpriz olacaktı. Gülümsedi adam. Güzel olacaktı bu gece.

Cüzdanını pantolonunun arka cebine atıp, odanın kapısına yürüdü. Koridora adım atar atmaz çalışanların taşıdığı eşyalara takılmamak için gayret etti. N'olmuştu burada böyle. Ortalık bildiğin savaş alanı gibiydi. Bir odadan çıkan annesini görmesiyle ona doğru yöneldi.

"Anne."

Acelesi olan kadın geriye dönüp ona seslenen oğluna eliyle işaret yaptı. "Ay sonra oğlum. Sonra." Ve her ne acele işi varsa oraya koşturdu.

İyice meraklanan adam bu kez adımlarını eşya taşınan odaya yönlendirdi. İçeri girdiğinde ise tam bir curcuna onu bekliyordu.

"Biri burada ne olduğunu bana açıklayabilir mi?" içeri giren beyle çalışan iki üç kişi işlerini bırakıp Yusuf'a baktılar. Otuzlu yaşlardaki bir kadın cevapladı Yusuf'u.

"Biz bilmeyiz beyim. Zeynep hanım 'bu oda gelin hanım ve Yusuf bey için hazırlanacak' dedi. Biz de ona uğraşıyorduk."

İyice kafası bulanan adam, neden annesinin ikinci bir oda hazırlığında olduğunu anlayamadı. İşin tuhaf tarafı burası daha çok özel dinlenme odası gibiydi. Üstünde fazla durmadı ve çalışanlara kolay gelsin deyip asıl gideceği mekana doğru yola çıktı. Akşama daha bir iki saat vardı. Zaten Yusuf'ta önce arkadaşlarla her zaman gittikleri lokantada yemek yiyecekler sonra da asıl eğlence mekanına geçeceklerdi. Lakin en keyifli anlar elbetteki Ahu'sunu kaçamak göreceği vakitler olacaktı.

****

"Sermin bi' otel ayarlayamadı mı kocan. Ay koca bey kızının kınası bahçede olur mu ayol. Bi' duyan olsa rezillik."

OYUN BOZAN✔ Final Oldu ( İnatçı Aşıklar Serisi 1 )Where stories live. Discover now