Thirty

1.2K 50 5
                                    


Връхлетях в стаята ни, където Сара изхвърляше стомашният си сок от стомаха. Беше седнала на леглото и държеше съда в отново треперещите си ръца. Горкото ми момиче.

Настаних се до нея и започнах да галя гърба и'.

— Спокойно, Сара. - целунах главата и' и притиснах тялото и' до моето.

Толкова ми е лошо, Хари. - облегна глава на рамото ми. Започна да кашля. Малко по - малко започваше да се задушава. Веднага клекнах до нея.

Дишай, миличка, моля те. Опитай за Емет и мен. Хайде, бебенце. - едната ми ръка беше на бедрото и', а другата ми удряше гърба и', разбира се, колкото да и' мине.

След секунди се успокои и дишаше тешко. Отново седнах до нея. Малката и' длан застана на бедрото ми и съвсем се отпусна. 

Болеше ме да я виждам така.

Защо не легнеш отново? Ще се почувстваш по - добре. - предложох и' с най - милия си глас. Тя кимна леко и бавно се отпусна назад. Завих я отново. - Боли ли те някъде? - знаех, че няма сила да говори. Положи дланта си на корема.

И г-главата. - прошепна. Потърках крака и' и една усмивка се появи на бледото и' лице. Нямаше как да не я последвам и целунах челото и'. Реших, че ще и' взема хапче от банята и се изправих, но веднага след това, тя сбръчи лице и ръката и' хвана моята. Нямаше сила. Ръцете и' бяха сухи. Беше се обезводнила.

Не... Стой тук. - простена. Щом видя, че хвана вниманието ми, пусна ръката ди на леглото, само защото нямаше сила.

Ще ти донеса нурофен за главата, бебе. Веднага се връщам. - изтичах бързо долу, напълних вода и взех целия блистер с хапчета.

Когато се качих, Сара беше заспала. Отново беше прегърнала възглавницата ми. Оставих чашата и лекарството на шкафчето до нея и тихо излязох.

Реших да отида при Емет. Той също беше заспал.

Целият следобед опреках на дивана, гледайки тутове в Twitter за рождения ми ден. Телевизорът беше пуснат и беше намален малксимално.

Към 16 часа огладнях и реших да си направя сандвич, но бях прекъсанта от телефонът ми. Държах го в джоба си, за да мога да го вдигна възможно по най - бързия начин. Кендал...

Хей! - поздравих с престорена радост и звъртях очи.

Хари! Честит рожден ден! - гадният и' писклив глас.

4 Months [ Harry Styles BG. Fanfic ]Where stories live. Discover now