Κεφάλαιο 5

177 34 7
                                    


«Ναι, μόλις γύρισα», ανακοινώνει η Φοίβη στο τηλέφωνο ενώ ανοίγει την εξώπορτα του σπιτιού της και βάζει μέσα την βαλίτσα της. «Αυτή την στιγμή που μιλάω βγάζω το κλειδί από την πόρτα», συνεχίζει και κάνει μια παύση για να ακούσει τον συνομιλητή της, ενώ προσπαθεί να βγάλει το κλειδί από την εξώπορτα με το άλλο χέρι στο τηλέφωνο και το πόδι της να στηρίζει την βαλίτσα για να μην πέσει κάτω. «Όλα θα γίνουν όπως τα έχουμε κανονίσει. Μην φοβάσαι. Τίποτα δεν θα πάει στραβά. Εντάξει, τα λέμε αργότερα», λέει και το κλείνει.

Καταφέρνει τελικά και βγάζει το κλειδί από την εξώπορτα και την κλείνει γρήγορα για να μην το κρύο μέσα. Πατάει αμέσως τον διακόπτη για να ανοίξει η θέρμανση και βγάζει το παλτό της. Φτιάχνει λίγο τα καστανόξανθα μαλλιά της στον καθρέφτη που έχουν μπερδευτεί από τον αέρα και ανεβαίνει πάνω στο δωμάτιο της.

Ανοίγει το συρτάρι από το κομοδίνο της και βγάζει ένα μικρό κουτάκι από κόσμημα. Δεν το ανοίγει και το αφήνει πάνω στο γραφείο με τον υπολογιστή της.

Κάθεται στην καρέκλα, ανοίγει το λάπτοπ και αρχίζει να πληκτρολογεί ένα μέιλ:

«ΠΡΟΣ:

ΘΕΜΑ: Η πραγματική αλήθεια

Αγαπημένη μου Κάσι,

Φοβάμαι πως την ώρα που θα διαβάζεις αυτό το μέιλ, εγώ δεν θα είμαι πλέον κοντά σας, αλλά έχω συμβιβαστεί με αυτό πλέον. Δεν είναι κάτι που μπορώ να αλλάξω, μακάρι να μπορούσα δηλαδή.

Τέλος πάντων, αρκετά με τα μακάβρια. Ήρθε η ώρα να σου πω την αλήθεια. Θα αναρωτιέσαι, βέβαια γιατί δεν σου την είπα όταν σε κάλεσα στο σπίτι μου μία μέρα πριν από τα γενέθλια σου, αλλά δεν μπορούσα να σου το πω τότε. Ήθελα πρώτα να βεβαιωθώ πως όλα θα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Και αν βλέπεις αυτό το μέιλ, δυστυχώς δεν μπορούσα να αποφύγω αυτό που μου συνέβη..»

Αρχίζει να πληκτρολογεί πολύ γρήγορα χωρίς να κοιτάζει καν τα πλήκτρα του λάπτοπ. Μόλις τελειώνει με την συγγραφή, πατάει το κουμπί που λέει «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ» και προγραμματίζει το μέιλ να σταλεί μια άλλη μέρα. Έτσι ξέρει πως αν δεν το ακυρώσει και το μέιλ τελικά σταλθεί στην Κάσι, το σχέδιο της δεν θα έχει πετύχει και τόσο πολύ.

Κλείνει την φορητό υπολογιστή και παίρνει το κινητό της στο χέρι. Αναζητεί στην επαφές το όνομα που θέλει και μόλις το βρίσκει, πατάει πάνω.

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerWhere stories live. Discover now