Κεφάλαιο 30

104 21 13
                                    

Όταν φτάνει η Κάσι με τον Ντάνιελ στο Μαρόκο Καφέ, όλοι είναι ήδη εδώ και τους περιμένουν πολύ ώρα να εμφανιστούν. Μόλις περνάνε την γυάλινη πόρτα, ο Τζούλιαν σηκώνεται αστραπιαία από την θέση του και τρέχει να της μιλήσει. Η Λία δεν φαίνεται να είναι πουθενά, αλλά και πάλι, κανονικά θα έπρεπε να έρθει μετά την Κάσι.

«Πού στο καλό είσαι; Το ξέρεις ότι με το ζόρι την κρατάω την άλλη από το να φύγει;» ρωτάει αμέσως ο Τζούλιαν ελαφρά θυμωμένος.

«Πού είναι; Μην μου πεις ότι έφυγε», αποκρίνεται διστακτικά η Κάσι.

«Στην τουαλέτα πήγε, αλλά είμαστε εδώ πάνω από δύο ώρες. Υποτίθεται ήρθαμε να πιούμε έναν καφέ όχι να περάσουμε όλη μας την μέρα. Έχω περάσει τα πάνδεινα για να την κρατήσω εδώ».

«Ηρέμησε, ηρέμησε», πετάγεται ο Ντάνιελ. «Κράτησε την άλλα δύο λεπτά μέχρι να φέρουμε την τούρτα».

«Κι εσύ είσαι στο σχέδιο;» αναρωτιέται ο Τζούλιαν ελαφρώς ξενερωμένος.

«Ναι», του απαντάει με ελαφρύ θυμό. «Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα».

«Όχι, δεν υπάρχει», συμπληρώνει η Κάσι για να αποφύγει τον καβγά. «Πάμε στην κουζίνα εμείς κι ερχόμαστε σε ένα λεπτό», είναι το τελευταίο που λέει και παίρνει τον αδερφό της από το χέρι και τον οδηγεί στην κουζίνα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Λία βγαίνει από την τουαλέτα και πηγαίνει στο τραπέζι που κάθεται με τον αδερφό της κι αρχίζει να μαζεύει τα πράγματα της. Μόλις αντιλαμβάνεται ο Τζούλιαν ότι η Λία ετοιμάζεται να φύγει, την σταματάει απότομα.

«Πού πας; Περίμενε λίγο να τελειώσω τον καφέ μου», λέει βιαστικά το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό.

«Πας καλά; Τον καφέ σου τον τελείωσες στο πρώτο μισάωρο που ήρθαμε», απαντάει χωρίς να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ωστόσο, βλέπει ότι έχει άγχος για κάτι και τον ρωτάει: «Συμβαίνει κάτι; Όλα καλά;»

«Ναι, ναι», προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. «Όλα είναι καταπληκτικά».

Αφού τον κοιτάει για λίγο με ύφος «ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν ξέρω τι», τελικά συνεχίζει να μαζεύει την τσάντα της για να πάει σπίτι. Μόλις βάζει τα γυαλιά ηλίου - τα οποία ακόμα και τον χειμώνα τα φοράει για στυλ - ακούει γνωστές φωνές να έρχονται από πίσω της.

Να ζήσεις Λία και χρόνια πολλά. Μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά. Παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως και όλοι να λένε να μία σοφός.

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerWhere stories live. Discover now