Κεφάλαιο 24

86 21 8
                                    



Η ώρα στο μεγάλο ρολόι στην άκρη του δωματίου δείχνει έντεκα παρά τρία. Η Μιράντα βρίσκεται με μία άλλη γυναίκα και συζητάνε εδώ και ώρες. Η Μιράντα γνωρίζει πως από λεπτό σε λεπτό θα εμφανιστεί η επόμενη πελάτισσα της, αλλά δεν διώχνει ακόμα την καλεσμένη της. Ξέρει πως κάτι την απασχολεί, μπορεί να το διαισθανθεί, αλλά η συνομιλήτρια της προσπαθεί να το κρύψει από την στιγμή που ήρθε εδώ.

«Τι θα κάνουμε τώρα, Ολίβια;» ρωτάει η Μιράντα την φίλη της.

«Δεν έχω ιδέα. Πρέπει να το κάνω τώρα, αλλά με τον Λούκας τριγύρω δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εμφανίστηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο και φοβάμαι πως κάτι θα πάει στραβά. Φοβάμαι πως θα θυμηθεί κάτι και όλα θα τελειώσουν», απαντάει η ξανθιά γυναίκα.

«Πρέπει να βρούμε τρόπο να τον αποτρέψουμε από το να θυμηθεί. Η Πενέλοπε θα κινδυνέψει».

«Αυτό είναι το θέμα», απαντάει αυτή με το αινιγματικό της βλέμμα. «Η Πενέλοπε...», προσπαθεί να ξεστομίσει κάτι αδιανόητο.

«Τι συνέβη με αυτή; Μην με τρομάζεις».

«Δεν είναι ακόμα έγκυος. Είμαστε μέσα Φεβρουαρίου και αυτή ακόμα δεν είναι έγκυος. Πώς θα μπορέσει να γεννήσει τέλη Οκτωβρίου χωρίς να περιμένει παιδί;»

«Αυτό είναι αδύνατον», σοκάρεται η Μιράντα. «Πώς στο καλό έγινε αυτό το πράγμα;»

«Δεν είμαι σίγουρη, αλλά κάτι πάει πολύ λάθος αυτή την φορά. Κάτι έχει αλλάξει και τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε».

«Ίσως είναι για το καλό. Ίσως επιτέλους καταφέρουμε και σπάσουμε την...», ξεκινάει να λέει η Μιράντα πριν χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας. «Αχ!» βγάζει μια μικρή κραυγή. «Το ξέχασα τελείως. Περιμένω πελάτισσα και εσύ είσαι ακόμα εδώ. Πρέπει να φύγεις αμέσως», την σηκώνει από τον καναπέ με το ζόρι και την συνοδεύει μέχρι την εξώπορτα.

Από την άλλη πλευρά της πόρτας περιμένει η Κάσι, η οποία ήρθε στο μέντιουμ για να καταφέρει να έρθει σε επαφή με την Φοίβη. Μόλις ανοίγει την πόρτα η Μιράντα, η Κάσι σαστίζει μόλις βλέπει την γυναίκα που στέκεται δίπλα της, αλλά δεν είναι η μόνη που μένει σαστισμένη. Η Ολίβια κάθεται ακίνητη δίπλα στην Μιράντα και κοιτάζει την Κάσι λες και είδε κάποιον διάσημο.

«Εσύ», λέει η Κάσι μόλις αντιλαμβάνεται πως η Ολίβια είναι αυτή που βρισκόταν πριν από λίγη ώρα έξω από το παράθυρο της.

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang