Κεφάλαιο 45

58 16 1
                                    


«Είσαι σίγουρη;» ρωτά με το άγχος να τον κυριεύει.

«Είμαι θετική», απαντάει η Σπένσερ προσπαθώντας να κρύψει λόγια.

«Θετική;» ταράζεται η Ίζαμπελ στο άκουσμα αυτής της λέξης. «Απλά αυτό; Είσαι απλά θετική; Χρειάζεται να είσαι σίγουρη, όχι απλά θετική».

«Μπορώ να αποδείξω ότι ο Ντάνιελ είναι αθώος. Πόσες φορές πρέπει να σου το πω; Πήτερ», στρέφει το βλέμμα της σε αυτόν, «δεν μπορώ να με υποτιμάει συνέχεια η γυναίκα σου. Αν μπορείτε, βρείτε καλύτερο δικηγόρο για να αποδείξει ότι ο ένοχος γιος σας είναι αθώος», βάζει τις φωνές πριν την σταματήσει απότομα ο Πήτερ.

«Είσαι σοβαρή; Μην φωνάζεις. Φυσικά και σε εμπιστευόμαστε...», τον σταματάει απότομα η γυναίκα του που δεν είναι ακόμα πεπεισμένη.

«Έτσι κι αποτύχεις, όμως... Μόνο αυτό σου λέω, μόνο αυτό».

«Δεν θα αποτύχω», νευριάζει κι αυτή. «Είναι η δουλειά μου αυτή και είμαι πολύ καλή. Έχω κάνει στο μυαλό μου που θα αποδείξει την...», κάνει μια μικρή παύσει, «αθωότητα του, αλλά εσείς μην αγχώνεστε. Η δική είναι δρομολογημένη να γίνει την άλλη εβδομάδα, οπότε έχω χρόνο να το οργανώσω καλύτερα. Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι...», κάνει για ακόμα μια φορά μια μικρή παύση. «Αν σας καλέσω να καταθέσετε, θα μπορέσετε να πείτε ότι ο Ντάνιελ ήταν όλη μέρα στο σπίτι;»

«Να πούμε ψέματα υπό όρκο;» αναρωτιέται φωναχτά ο Πήτερ.

«Φυσικά και θα κάνουμε τα πάντα για το παιδί μας».

«Τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα», τους ενθαρρύνει και περπατάει προς την εξώπορτα πριν γυρίσει ξαφνικά λίγο πριν πιάσει το πόμολο. «Δεν μου είπατε, όμως. Πώς είναι η Κάσι;»

«Μην τα ρωτάς», αποκρίνεται η Ίζαμπελ απογοητευμένη με την κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια τους.

«Πώς έπιασε φωτιά το κτίριο; Κάτι για εμπρησμό είπανε, αλλά είναι αλήθεια; Έμαθαν ποιο ήταν το θύμα;»

«Τα χαρακτηριστικά του είχαν αλλοιωθεί και δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν. Πιθανότατα ήταν κάποιος άστεγος που βρισκόταν εκεί και είδε την φωτιά κι απλά πήγε να δει τι συμβαίνει», της απαντάει ο Πήτερ πριν την ρωτήσει αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει. «Θα πάει κι αυτή στην φυλακή;»

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang