Κεφάλαιο 7

155 30 6
                                    

Ανοίγει την πόρτα με το πόδι του γιατί τα χέρια του είναι γεμάτα. Στο ένα κρατάει ένα χάρτινο κουτί με τρεις καφέδες και στο άλλο ένα κουτί με ντόνατς. Μπαίνει στην αίθουσα με τους συναδέλφους τους και αφήνει τα πράγματα στο γραφείο του. Αμέσως μαζεύονται οι άλλοι δύο που είναι μαζί του στην υπόθεση γύρω του για να πάρουν από ένα. Μόλις, όμως ο Έζρα ανοίγει το κουτί με τα ντόνατς, απογοητεύεται.

«Γιατί πήρες πάλι με σοκολάτα;» ρωτάει νευριασμένος.

«Δεν ήταν η σειρά μου σήμερα να φέρω καφέδες και ντόνατς;» κάνει την ρητορική ερώτηση της ημέρας ο Άντριου. «Αφού ήταν, φέρνω ό,τι θέλω. Εξάλλου, αυτά με την σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μου».

«Ξέρεις ότι δεν μου αρέσει η σοκολάτα».

Ο Άντριου απλά χαμογελάει πονηρά. Δεν χρειάζεται να απαντήσει σε αυτό που του είπε ο φίλος του, το χαμόγελο του τα λέει όλα. Χωρίς να βγει λέξη από το στόμα του είναι σαν να λέει: «Το ξέρω, γι' αυτό έφερα με σοκολάτα. Κανένα για σένα, περισσότερα για μένα».

Του ρίχνει κι ένα θανατηφόρο βλέμμα και φεύγει από την αίθουσα.

«Ναι, πες μας ότι θύμωσες κιόλας», του φωνάζει ο Έζρα.

Μόλις μπαίνει πάλι μέσα, δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, κρατάει στα χέρια του ακόμα ένα κουτί με ντόνατς. Το επιδεικνύει στον παραπονιάρη φίλο του και του χαμογελάει ξανά.

«Είσαι πολύ μαλάκας, το ξέρεις;» λέει στον Άντριου και γελάει.

Μόλις παίρνουν όλοι από ένα ντόνατς κι έναν καφέ, πηγαίνουν στον πίνακα με τα στοιχεία κι αρχίζουν να συζητάνε για την υπόθεση.

«Πότε θα μας φέρουν καινούριο ιατροδικαστή;» ρωτάει ο Άντριου αυτό που τον ενδιαφέρει.

«Είπαν ότι θα μας φέρουν έναν από το Πόρτλαντ, αλλά ακόμα δεν ξέρουνε πότε ακριβώς», του απαντάει ο Τζέισον καθώς ρουφάει μια γουλιά από τον καυτό του λάτε καραμέλα.

«Δηλαδή μέχρι να το πάρουν απόφαση εμείς δεν θα έχουμε ιατροδικαστή».

«Εντάξει, δεν τον χρειαζόμαστε και άμεσα», απαντάει αμέσως ο Τζέισον. «Δεν βρέθηκε κανένα πτώμα για να χρειαστεί εξέταση».

«Δηλαδή θα βασιζόμαστε στο γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί πτώμα; Κι αν βρεθεί;» ειρωνεύεται ο Άντριου.

«Ε, αν βρεθεί θα το στείλουμε στο Πόρτλαντ να το εξετάσουν και θα μας πουν τα αποτελέσματα», λέει ο Τζέισον πριν προλάβει να απαντήσει κανένας άλλος.

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerWhere stories live. Discover now