Κεφάλαιο 71

61 15 9
                                    


Το σκοτάδι είναι πυκνό έξω από το παράθυρο. Το ρολόι πάνω από το τζάκι στο σπίτι της Μιράντα δείχνει περασμένα μεσάνυχτα και αυτή βρίσκεται ξαπλωμένη στον διθέσιο καναπέ απέναντι από την τηλεόραση και διαβάζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζει τι διαβάζει ακριβώς, αφού τα μάτια της σκανάρουν τις λέξεις, αλλά το μυαλό της δεν βρίσκεται συγκεντρωμένο σε αυτές. Κάτι μέσα της τής λέει πως κάτι συμβαίνει, όμως δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό που την απασχολεί και τα δημιουργεί τόσο μεγάλη ανησυχία. Προσπαθεί τόση ώρα να καταλάβει τι είναι αυτό το κάτι, αλλά δεν της έρχεται τίποτα στην μνήμη και αυτό είναι που την ανησυχεί ακόμα περισσότερο, γιατί ποτέ δεν την έχει απογοητεύσει το ένστικτο της και τώρα το ένστικτο της τής λέει πως κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά.

Τις σκέψεις της διακόπτει το χτύπημα του κουδουνιού της εξώπορτας της, το οποίο την αναγκάζει να αφήσει το βιβλίο πάνω στο τραπεζάκι που βρίσκεται μπροστά της και να κατευθυνθεί με μικρά βήματα μέχρι την πόρτα. Ρίχνει μια ματιά από το ματάκι της πόρτας, για να καταλάβει ποιος θα μπορούσε να χτυπάει την πόρτα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και το θέαμα την ανακουφίζει κάπως, αλλά της προκαλεί και την περιέργεια. Ανοίγει αμέσως την πόρτα, για να μάθει τον λόγο της επίσκεψης και δεν προλαβαίνει να χαιρετήσει και η Κάσι αρχίζει να μιλάει πολύ γρήγορα, για να πει όσα θέλει.

«Ξέρεις πώς να πας πίσω στον χρόνο;» ρωτάει αμέσως η Κάσι μόλις βλέπει την πόρτα να ανοίγει.

«Γεια σου και σε σένα», δεν δίνει σημασία στα λόγια της. «Τι θέλεις εδώ νυχτιάτικα;»

«Μπορείς να το κάνεις;» επιμένει αυτή σε αυτό που θέλει να μάθει.

«Τι να μπορώ να κάνω; Είσαι καλά, κορίτσι μου;»

«Όχι, δεν είμαι καλά. Μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο;»

«Ορίστε; Ξέρεις, είχα ένα τάρντις, αλλά ένας τρελός μια μέρα το έκλεψε και άρχισε να κάνει ταξίδια στον χωροχρόνο. Ίσως τον ξέρεις, Δόκτωρ τον λένε», αρχίζει να την ειρωνεύεται και μόλις βλέπει την περιέργεια στο πρόσωπο της Κάσι, παίρνει κι αυτή το σοβαρό της ύφος. «Πας καλά, κορίτσι μου; Φυσικά και δεν μπορώ να ταξιδέψω πίσω στον χρόνο. Τι μας πέρασες εδώ; Doctor Who;»

«Προφανώς και δεν το εννοώ όπως το λες εσύ. Θέλω να πω εάν μπορείς να δεις το παρελθόν».

Κυνήγι Ψυχών | Η τριλογία των ψυχών: Βιβλίο Πρώτο #Wattys2016WinnerWhere stories live. Discover now