Chapter 180

11.3K 223 139
                                    


«Πως ήταν το σαββατοκύριακο σας?» ο καθηγητής Σότο ρωτάει την τάξη.

Μερικοί μαθητές απαντάνε αλλά ο Λίαμ και εγώ κοιτιόμαστε και εκείνος γελάει. Είχε ένα πολύ καλύτερο σαββατοκύριακο από εμένα.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι μερικοί από σας είστε ξύπνιοι.» ο καθηγητής μας γελάει.

Είναι περίεργο το να μην τον φωνάζω Τζόνα γιατί τον έχω δει εκτός τάξης πάνω από μια φορά, αλλά και πάλι είναι περίεργο να τον φωνάζω Τζόνα γιατί στο κάτω κάτω είναι ο καθηγητής μου.

«Ας βγάλουμε τα ημερολόγια μας, σήμερα θα συζητήσουμε για συγχώρεση.» λέει και ο Λίαμ αμέσως κοιτά εμένα.

«Σοβαρά τώρα?» λέω ψιθυριστά.

«Τι συμβαίνει δεσποινίς Young?» ο Τζόνα με φωνάζει.

Θέλω βουλιάξω στην καρέκλα μου, μου αρέσει να έχω την προσοχή της τάξης επειδή απαντάω σωστά όχι επειδή έχω μεγάλο στόμα.

«Τίποτα.» απαντάω γρήγορα και μου χαμογελάει ενώ τοποθετεί το στυλό του πίσω από το αυτί του.

«Όπως είπα το σημερινό μάθημα έχει να κάνει με την συγχώρεση. Οι άνθρωποι περνάνε όλη τους τη ζωή κάνοντας λάθη και ζητώντας συγχώρεση, είναι ο φυσικός κύκλος της ανθρωπότητας. Πάντα έτσι ήταν και κάθε μα κάθε θρησκεία έχει μια ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης. Στον Χριστιανισμό παραδείγματος χάρη, η ιστορία του Ιούδα Ισκαριώτη είναι η πιο γνωστή. Ο Ιούδας ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού ο οποίος τον πρόδωσε μόνο για τριάντα ασημένια νομίσματα. Ο Ιησούς φυσικά τον συγχώρεσε, αυτή είναι η ουσία πίσω από τον Ιησού της Ναζαρέτ. Η συγχώρεση. Πιστεύεται ότι ο Ιούδας δεν μπορούσε να ζήσει με την πράξη προδοσίας που διέπραξε οπότε κρεμάστηκε, το ηθικό δίδαγμα εδώ είναι ότι ακόμα και αν ο Ιησούς τον συγχώρεσε εκείνος ποτέ δεν ήταν ικανός να συγχωρέσει τον εαυτό του. Ποιο είναι χειρότερο, το να μην συγχωρείσαι από εκείνον που πρόδωσες, είτε είναι ο Θεός σου, είτε κάποιος άλλος ή το να μην είσαι ικανός να συγχωρέσεις τον εαυτό σου? Από εμπειρία μπορώ να πω, ότι το να συγχωρείς τον εαυτό σου για κάποιο σου λάθος είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στη ζωή. Το καλό με την συγχώρεση όσον αφορά την θρησκεία είναι ότι ο Θεός σου θα σε συγχωρέσει, τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να το ζητήσεις. Οι άνθρωποι από την άλλη δεν συγχωρούν τόσο εύκολα.» λέει και ένα κρύο ρεύμα με διαπερνά.

After 2 (Greek Translation)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα