Κεφάλαιο 6

5.4K 398 2
                                    

Ήταν η πρώτη ώρα και περίμενα πως και πως την τρίτη για να μας μιλήσουν για τις σχολές. Όταν επιτέλους οι δύο κουραστικές ώρες πέρασαν, ήρθε και η ώρα της ενημέρωσης για την οποία μας είχε αναφέρει ο καθηγητής της κοινωνιολογίας.

Όλα τα παιδιά της τρίτης λυκείου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα που μας είχαν πει οι καθηγητές και μόλις είχαν μαζευτεί όλα τα παιδιά, μετά από λίγα λεπτά μπήκαν και οι δύο αξιωματικοί. Μας συστήθηκαν και στη συνέχεια άρχισαν να μας μιλάνε για τις δύο σχολές. Πρώτα μας μίλησαν για την στρατιωτική σχολή, η οποία δεν μου κίνησε καθόλου το ενδιαφέρον. Επιπλέον, ήταν μία σχολή που ήθελε πάρα πολλά μόρια και η δουλειά μέσα σε ένα στρατόπεδο μου φαινόταν μίζερη και μου έφερνε πολύ κλεισούρα. Μετά την σχολή μίλησαν στα αγόρια για τον στρατό, στο οποίο δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.

Όταν τελείωσαν με τον στρατό, τον λόγο τον πήρε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Άκουγα κάθε τι που έλεγε με προσοχή. Άρχισε να μας μιλάει για τις ομάδες που υπάρχουν, όπως η ΔΙ.ΑΣ. , η Άμεση Δράση, τα ΜΑΤ, η Ε.Κ.Α.Μ., η ομάδα σκύλων και άλλες που δεν θυμάμαι. Μας εξήγησε ποιες είναι οι υποχρεώσεις και οι δυσκολίες σε κάθε ομάδα. Όσο ο αξιωματικός μας μιλούσε για τις ομάδες, μηχανικά ήρθε στο μυαλό μου ο Ντέιβιντ που είναι στη ΔΙ.ΑΣ.. Η αστυνομία φαινόταν για μία ενδιαφέρον και ίσως καλή δουλειά, αν σκεφτεί κανείς πως μέσα από αυτήν μπορείς να βοηθάς και να προσφέρεις κάτι καλό στην κοινωνία.

"Οι καθηγητές σας θα σας δώσουν τέλη Φεβρουαρίου ένα χαρτάκι που θα έχει αυτές τις δύο σχολές μαζί με τα μαθήματα που ενδιαφέρεστε να δώσετε. Έτσι όσοι και όσες ενδιαφέρεστε για μία από αυτές τις σχολές, πρέπει να αποφασίσετε μέχρι τότε", μας ενημέρωσε ο αξιωματικός στρατού, τελειώνοντας με αυτό τον τρόπο και την ενημέρωση.

Τώρα είναι Δεκέμβριος, άρα σε δύο μήνες έχουμε Φεβρουάριο, έτσι έχουμε μόνο δύο μήνες να σκεφτούμε για το τι θέλουμε, έκανα έναν υπολογισμό στο μυαλό μου. "Υπέροχα"! Και εγώ ακόμη δεν έχω αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ, σκέφτηκα και βούλιαξα στη θέση μου. Αν και είχα κάτι στο μυαλό μου που μου άρεζε, δεν ήμουν σίγουρη για αυτό.

Αφού γύρισα σπίτι, έτρεξα απευθείας στην κουζίνα και είπα τα πάντα στην μαμά μου.

"Λοιπόν;" ρώτησε με το βλέμμα της κολλημένο στην κατσαρόλα.

"Λοιπόν τι;"

"Σε ενδιαφέρει κάποια από τις δύο σχολές;"

You Changed MeWhere stories live. Discover now