Κεφάλαιο 15

4.5K 349 3
                                    

Πλευρά Ντέιβιντ

Χτύπησε το τηλέφωνο μου και με τη τσίμπλα στο μάτι το σήκωσα. Κοίταξα ασυναίσθητα την ώρα και ήταν μία το μεσημέρι. Παρακοιμήθηκα, συλλογίστηκα ενώ παράλληλα τα μάτια μου έτσουζαν από την φωτεινότητα του κινητού. Όντας αγουροξυπνημένος, το σήκωσα χωρίς να δω ποιος με καλεί.

"Ντέιβιντ;", ακούστηκε η βαριά φωνή του ανώτερου μας, του Γουίλιαμ από την άλλη γραμμή.

"Ο ίδιος" απάντησα με βραχνή φωνή. Με τον Γουίλιαμ εκτός δουλειάς δεν είχαμε πολλές τυπικότητες, έτσι δεν με ανησυχούσε το γεγονός πως με έπιασε κοιμισμένο, χωρίς να έχω συνέλθει πλήρως από τον ύπνο.

"Σε κάλεσα για να σε ενημερώσω για τις τυχόν αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σήμερα στη βάρδια της ομάδας σας. Αν η ομάδα του Μίκαελ δεν καταφέρει να βρει τον δολοφόνο και σήμερα, θα πρέπει να επέμβετε εσύ και η ομάδα σου. Σε καθιστώ υπεύθυνο Ντέιβιντ. Κατά τις εφτά να περιμένεις τηλεφώνημα", εξήγησε. "Τα μέλη της ομάδας σου τα έχω ενημερώσει ήδη".
Αν όντως γινόταν αυτό που προανέφερε ο ανώτερος μου, θα πήγαινα δύο ώρες νωρίτερα στη δουλειά και ένας θεός ήξερε πόσο πολύ θα κρατούσε όλο αυτό. 

"Μάλιστα,θα περιμένω τηλεφώνημα σας", αποκρίθηκα και το κλείσαμε. Προβλέπεται δύσκολη νύχτα, για άλλη μια φορά.

Σηκώθηκα από το κρεβάτι και κατευθύνθηκα προς το μπάνιο. Έριξα λίγο νερό στο πρόσωπο μου για να ξυπνήσω και έπειτα πήγα στην κουζίνα για να φάω. Άνοιξα το ψυγείο και πήρα ότι βρήκα μπροστά μου, όπως έκανα τις περισσότερες φορές. Αυτή τη φορά, πήρα τα χθεσινά μακαρόνια. Τα έβαλα στο μικροκυμάτων και μέχρι να ζεσταθούν άνοιξα την τηλεόραση για να δω ειδήσεις. Μιλούσαν για κάποια παιδιά στη Θεσσαλονίκη που πέταξαν μπογιές, για ακόμη μία φορά, στο Αριστοτέλειο 'για να κάνουν την επανάσταση τους'. Άλλαξα κατευθείαν κανάλι, θέλοντας να δω κάτι που θα με ξεκουράσει και όχι κάτι που θα με τσιτώσει. Όταν πλέον και τα μακαρόνια ήταν έτοιμα, άρχισα να τρώω κοιτάζοντας τηλεόραση, όμως έχοντας το μυαλό μου αλλού° στην σημερινή αποστολή που μας περίμενε. Ευχόμουν ολόψυχα ο Μίκαελ και η ομάδα του να έπιαναν τον δολοφόνο.

Όταν άρχισε να πλησιάζει η ώρα που έπρεπε να φύγω, ξεκίνησα να ετοιμάζομαι στα γρήγορα ώστε να βγω απευθείας μόλις με καλέσουν από το τμήμα.

You Changed MeWhere stories live. Discover now