Κεφάλαιο 9

5.4K 395 19
                                    

Η ώρα περνούσε και είχε πάει οχτώ το απόγευμα. Η μέρα είχε περάσει σχετικά γρήγορα, άσχετα που εγώ βρισκόμουν σε αγωνία και δεν ήξερα τι να κάνω. Για να αποφύγω τις πολλές και άσκοπες σκέψεις, ξάπλωσα στο καναπέ βλέποντας τηλεόραση και περιμένοντας μήπως και με πάρει ο Ντέιβιντ. Ίσως όμως να με πάρει και αύριο, σκέφτηκα και άλλαξα κανάλι. Χωρίς να προλάβω να κάνω περαιτέρω σκέψεις, άκουσα τα κλειδιά στην πόρτα να την ανοίγουν.

"Άλισον;" φώναξε η μαμά μου.

"Στο σαλόνι είμαι!" αποκρίθηκα δυνατά για να με ακούσει.

"Έχουμε καλεσμένο", με ενημέρωσε ενώ κατάλαβα πως μπήκε στη κουζίνα. Στο τσακ ήμουν να της πω πως δεν με νοιάζει, όμως κρατήθηκα. Δεν ήταν ότι είχα κάποιο θέμα με τους καλεσμένους, τους περισσότερους δεν τους ήξερα καν, απλά χαλούσαν την ηρεμία που υπήρχε στο σπίτι. Ειδικά όταν καθόμουν στο σαλόνι και αναγκαζόμουν να φύγω γιατί ως συνήθως, η μητέρα μου τους έφερνε εκεί για να κάτσουν μπροστά από την τηλεόραση, πράγμα που με εκνεύριζε. Όμως, το πιο εκνευριστικό ήταν ότι δεν έβλεπαν που δεν έβλεπαν τηλεόραση, την άφηναν ανοιχτή να παίζει ηλίθιες εκπομπές χωρίς λόγο και εγώ δεν μπορούσα να δω τις σειρές που ήθελα, γιατί όπως πάντα, έβαζαν ειδήσεις ή κάτι τέρμα άκυρο.

Σηκώθηκα από τον καναπέ με βαριά καρδιά και πήγα στην κουζίνα. Μπαίνοντας μέσα είδα μόνο την μαμά να αφήνει τις σακούλες από τα ψώνια πάνω στο τραπέζι. Κοίταξα γύρω μου απορημένη, μιας και περίμενα να αντικρίσω μπροστά μου δύο άτομα και όχι μόνο ένα.

"Δεν είπες ότι έχουμε καλεσμένο;" ρώτησα μπερδεμένη.

"Ναι, πήγε να πλένει τα χέρια του και έρχεται" μου απάντησε και έβγαλε τα πράγματα από τις σακούλες. Παρατηρούσα τις κινήσεις της ώσπου κάτι από τα λόγια της μου τράβηξε την προσοχή.

"Του; Ποιος ήρθε μαμά;" ρώτησα ακόμα πιο μπερδεμένη. Μου χαμογέλασε καθώς κρατούσε μία σακούλα στο ένα της χέρι και έβγαζε με το άλλο κάποια προϊόντα. Εφόσον άφησε όσα κρατούσε, μου έκανε νόημα να γυρίσω πίσω για να δω. Όταν γύρισα να αντικρίσω το άτομο που βρισκόταν πίσω μου, έμεινα σαστισμένη.

"Με βοήθησε με τις σακούλες και είπα να τον κεράσω ένα τσάι" εξήγησε η μητέρα μου όταν είδε την αντίδραση μου. Κοίταξα μια την μαμά και έπειτα τον άντρα που βρισκόταν πλέον μπροστά μου και όχι πίσω μου.

"Πάω να αλλάξω και έρχομαι", δήλωσε η μαμά και έκανε να φύγει. "Δεν θα αργήσω", πρόσθεσε και έπειτα μας άφησε.

You Changed MeWhere stories live. Discover now