Κεφάλαιο 8

5.3K 416 3
                                    

Και οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπήκαν μέσα στο μπαρ ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί που είχαν έρθει με τα περιπολικά έμειναν να προσέχουν από έξω σε περίπτωση που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Εγώ με την Εύη βρισκόμασταν κρυμμένες πίσω από το μεγάλο κτήριο με αγωνία. Ξαφνικά, ένα τηλέφωνο χτύπησε και γύρισα να κοιτάξω τους δύο αστυνομικούς. Ο ψηλός άντρας σήκωσε το τηλέφωνο και έμεινε για λίγο αμίλητος. Φαινόταν σκεπτικός, ώσπου τον άκουσα να λέει ένα ξερό "έγινε" και να κατεβάζει βιαστικά το κινητό από το αυτί του και να πληκτρολογεί κάτι. Στη συνέχεια, ξανάφερε το ίδιο αντικείμενο στο αυτί του. "Θέλουμε άλλα δύο περιπολικά", ήταν το μόνο που είπε πριν τερματίσει την κλήση και σε αυτόν τον συνομιλητή.

Δεν κατάλαβα καλά καλά τι γινόταν με τις κλήσεις του αστυνομικού όταν η πόρτα του μπαρ άνοιξε αιφνιδιαστικά° είδαμε δύο άντρες να βγαίνουν από μέσα τρέχοντας και τον Ντέιβιντ από πίσω τους. "Μαξ, πιάσε αυτόν με την μπορντό" διέταξε φωνάζοντας και ο ψηλός που μιλούσε πριν λίγο στο τηλέφωνο τον πήρε στο κατόπι όπως του είπε ο Ντέιβιντ.

Ο Ντέιβιντ κατάφερε και έπιασε τον δεύτερο άντρα αρκετά γρήγορα ενώ σε αντίθεση ο Μαξ είχε εξαφανιστεί από το οπτικό μας πεδίο μαζί με τον τύπο με την μπορντό ζακέτα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχαν εμφανιστεί και τα δύο περιπολικά για τα οποία πριν μιλούσε ο αστυνομικός στο τηλέφωνο.

"Γέμισε ο τόπος πρεζόνια", έφτυσε ένας αστυνομικός βγαίνοντας από το περιπολικό. Ήταν ένας άντρας γύρω στα τριανταπέντε με σαράντα χρονών και η όψη του έδειχνε αρκετά τρομακτική. Ο συνοδηγός του μαζί με τους άλλους δύο αστυνομικούς που είχαν κοπιάσει πριν λίγο, κατευθύνθηκαν προς το μπαρ. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ, ο αστυνομικός με την τρομακτική όψη και ο ένστολος που ήταν μαζί με τον ψηλό, έμειναν απ' έξω. Είχαν βάλει τον άντρα που έπιασε ο Ντέιβιντ στο περιπολικό και περίμεναν δίπλα στα περιπολικά τους συναδέλφους τους.

Εν τέλει, κατάφεραν να πιάσουν στο μπαρ ακόμα πέντε άτομα και μετά από λίγο ήρθε και ο Μαξ με τον άντρα με τη μπορντό° αστυνομικός και δράστης έλουζαν από ιδρώτα, πράγμα που φανέρωνε πως είχαν τρέξει αρκετά. Συνολικά είχαν πιάσει έξι άτομα. Μαζί με αυτόν στο αυτοκίνητο, εφτά.

"Ώστε εσύ κάλεσες την αστυνομία, διάολε" γρύλισε ο τύπος που κρατούσε ο Μαξ. Του χαμογέλασα αμήχανα και γύρισα προς την Εύη. Όλα ήταν τόσο πολλά για εμένα. Δεύτερη φορά βίωνα τόση ένταση και δράση στη ζωή μου° η πρώτη ήταν στη πορεία. Αφού έλεγξαν όλα τα άτομα, τους οδήγησαν μέσα στα περιπολικό με επόμενη στάση το αστυνομικό τμήμα.

You Changed MeΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα