Κεφάλαιο 10

5.1K 382 6
                                    

Το επόμενο πρωί ξύπνησα στον καναπέ σκεπασμένη με ένα πάπλωμα και την τηλεόραση κλειστή. Κοίταξα το μαύρο, ορθογώνιο τραπεζάκι που βρισκόταν μπροστά από τον καναπέ και είδα ένα σημείωμα. Μετά από λίγα λεπτά που είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ τι γίνεται, έκανα τον κόπο να τεντώσω το χέρι μου και να πάρω το λευκό χαρτί, καλυμμένο από μαύρο μελάνι.

ΘΑ ΑΡΓΉΣΩ ΝΑ ΓΥΡΊΣΩ ΣΉΜΕΡΑ. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΌ ΈΧΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΦΙΛΆΚΙΑ, ΜΑΜΆ.

Όλο το σπίτι δικό μου, σκέφτηκα και χαμογέλασα στην ιδέα. Πάντα μου άρεσε να μένω μόνη σπίτι και να έχει ησυχία, εκτός και αν ήταν αργά το βράδυ και έξω ακουγόντουσαν διάφοροι περίεργοι ήχοι που έκαναν το αίμα μου να παγώνει. Ζούμε και σε μία περιοχή γεμάτη εγκληματίες, οπότε ακόμα και στις πιο ήσυχες ώρες, μπορεί να γίνει κάτι απρόοπτο.

Με τα χίλια ζόρια σήκωσα το σώμα μου από τον καναπέ και κατευθύνθηκα μέχρι το μπάνιο. Όταν τελείωσα με τη καθημερινή μου ρουτίνα, κατέβηκα κάτω στην κουζίνα και μου έκανα δύο τοστ για να φάω. Αφότου έγιναν, τα έβαλα σε ένα πιάτο και πήγα στο σαλόνι για να δω τηλεόραση. Ξάφνου, άκουσα το κινητό μου να δονείται και άφησα το πιάτο στο τραπεζάκι για να το πάρω. Μόλις το άνοιξα, είδα πως είχα μήνυμα από το Ντέιβιντ.

Από:Ντέιβιντ.

ΚΑΛΗΜΈΡΑ! ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΉΜΕΡΑ.

Το μήνυμα του δημιούργησε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μου. Πήρα το μαξιλάρι από τον καναπέ και το αγκάλιασα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα τον ξαναέβλεπα και κυρίως, επειδή θα βγαίναμε για πρώτη φορά. Οι πεταλούδες στο στομάχι μου δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, αν και ήμουν λίγο αγχωμένη. Ωστόσο, δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα, διότι ήθελα πάρα πολύ να τον δω.

Προς:Ντέιβιντ.

ΚΑΛΗΜΈΡΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΩ.

Του απάντησα και άφησα το κινητό μου στο τραπεζάκι. Πήγα το πιάτο στην κουζίνα και ύστερα, γύρισα ξανά στο σαλόνι και συνέχισα να παρακολουθώ τις σειρές που είχε στη τηλεόραση. Μετά από δύο ώρες περίπου, αποφάσισα να πάω να κάνω τα μαθήματα μου° τα οποία μου πήραν πάνω από τρεις ώρες, μιας και είχα να διαβάσω και για το τεστ που γράφαμε την Δευτέρα, δηλαδή αύριο, στα Αρχαία.

Αφού πέρασαν πολλές ώρες, που έμοιαζαν με αιωνιότητα, άρχισα να ετοιμάζομαι για το βράδυ. Η ώρα είχε πάει εφτά. Ίσιωσα τα μαλλιά μου, έβαλα λίγο μολύβι και φόρεσα μία μαύρη μπλούζα, ένα μαύρο σκισμένο τζιν και το μαύρο δερμάτινο μπουφάν. Από κάτω φόρεσα τις μαύρες φλατ αρβύλες μου. Στις οχτώ η ώρα άκουσα έξω από το σπίτι μου την κόρνα ενός αυτοκινήτου. Έτρεξα γρήγορα κάτω, πήρα τα λεφτά και τα κλειδιά μου και βγήκα έξω.

You Changed MeKde žijí příběhy. Začni objevovat