Κεφάλαιο 11

4.8K 377 81
                                    

"Είσαι μπάτσος;" ρώτησε η κοπέλα ανήσυχη ενώ τα χέρια της άρχισαν να τρέμουν. Εκείνη τη στιγμή την λυπήθηκα° πλησίασα προς το μέρος της και ακούμπησα το χέρι μου πάνω στον ώμο της.

"Ηρέμησε, δεν θέλουμε το κακό σου. Πώς σε λένε;", πήρα τον λόγο και το βλέμμα της έπεσε πάνω μου.

"Χριστίνα" ψέλλισε και εγώ της χαμογέλασα αχνά.

"Εμένα με λένε Άλισον", συστήθηκα με τη σειρά μου και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της μαλάκωσαν, με αποτέλεσμα ένα μειδίαμα να εμφανιστεί στα χείλη της. Εκείνη την στιγμή ακούσαμε φωνές, ανηλίκων και ενηλίκων, και είδαμε τους αστυνομικούς να τρέχουν πίσω από τα τέσσερα αγόρια.

"Σας παρακαλώ, μην κάνετε κακό στον Πέτρο, είναι το αγόρι μου" αναφώνησε η Χριστίνα και παράλληλα έβαλε τα χέρια της στους ώμους μου και κάρφωσε τα μάτια της πάνω μου. Τα μάτια της γυάλιζαν σαν να ήταν έτοιμη να κλάψει. Πρέπει να τον νοιαζόταν πολύ, σκέφτηκα.

"Εκείνος ο ψηλός είναι;" ρώτησε ο Ντέιβιντ και αυτή κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. "Περιμένετε με εδώ" πρόσταξε στη συνέχεια και εμείς υπακούσαμε. Ο Ντέιβιντ έφυγε τρέχοντας προς το μέρος όπου ήταν όλοι οι υπόλοιποι και ακριβώς εκείνη την στιγμή, έπεσε κατά πάνω του ο Πέτρος. Η κοπέλα του έκανε κίνηση να φύγει όμως εγώ την σταμάτησα. Ο Ντέιβιντ τον έπιασε, βάζοντας τα χέρια του νεαρού πίσω από την πλάτη του, όμως ο Πέτρος προσπαθούσε να απελευθερωθεί από την λαβή του. Προσπάθησε επιπλέον να του ρίξει κάποιες κλοτσιές, όμως ο Ντέιβιντ είχε καλά αντανακλαστικά έτσι ώστε να τις αποφύγει. Αφότου κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, του πέρασε τις χειροπέδες. Η Χριστίνα αμέσως έφυγε από δίπλα μου και έτρεξε προς το μέρος τους. Δεν έκανα τον κόπο να την σταματήσω και την ακολούθησα. Παράλληλα παρατήρησα πως οι υπόλοιποι αστυνομικοί είχαν ήδη πιάσει τους άλλους τρεις νεαρούς.

"Μην του κάνεις κακό, σε παρακαλώ" ικέτεψε η Χριστίνα τον Ντέιβιντ όταν πλέον βρέθηκε κοντά τους.

"Χριστίνα φύγε από εδώ! Οι μπάτσοι δεν έχουν καρδιά ρε, φύγε!" φώναξε ο Πέτρος και η Χριστίνα κοκάλωσε. "Μην τολμήσετε και την πειράξετε, αλλιώς θα σας κάψω τα σπίτια!" συνέχισε φωνάζοντας αλλά αυτή την φορά απευθύνοντας προς όλους τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί. Μπορεί να ήταν ένας αλήτης και να έδειχνε σκληρός, όμως πρέπει να νοιάζεται πραγματικά για την Χριστίνα.

"Μην ανησυχείς, η κοπέλα σου θα φύγει σπίτι της σώα και αβλαβής, χωρίς κανένα πρόβλημα" αποκρίθηκε ο Ντέιβιντ.

You Changed MeWhere stories live. Discover now