Capitolul 6 { " Poate iese ceva... " Mai bine nu! }

762 31 8
                                    

~ ASHLEY ~

- Si ce mama naibii ai vrea sa fac? i-am soptit-urlat Agathei.

Eram la ora de Engleza si ,de la inceputul orei, susoteam frenetic cu Agatha. Profa ne adresase cateva cautaturi urate , dar eram din Monarhie ( in cazul meu, aproape-Monarhie ) , asa ca n-avea ce sa ne faca. Iar noi nu ne-am oprit din povesti nemuritoare desi, la un moment dat, vazand ca nimeni nu ne intrerupe,  un firisor de vina si, in acelasi timp, invidie, ma cuprinse. Daca as fi povestit cu Jem sau cu Tessa in ore, probabil am fi fost imediat trimisi in biroul directorului. Am scututrat capul, vrand sa-mi alung imaginile lor, care-mi aparusera neinvitate in minte.

In fine, nu contau ei acum. Si nici ora nu conta. Ce conta acum era sa gasesc o modalitate de a-mi implini sarcina pana maine. Ca altfel...  Off, ce dracu', Ashley? Nu-ti poti scoate o zi, O SINGURA SI AFURISITA DE ZI, toate din cap si sa te concentrezi pe problema CAPITALA cu care te confrunti acum ?  urla ceva/cineva din capul meu la mine. Ei bine, NU. Nu puteam. Pentru ca aveam mult prea multe pe cap ca sa ma concentrez usor la doar o singura problema. Dar am incercat. Trebuia sa incerc sa dau uitare celorlalte catastrofe din viata mea, macar pentru o zi. 

Am tras aer in piept, incercand sa ma calmez, si mi-am indreptat din nou atentia inspre Agatha, care ma privea plictisita. Ridicand din umeri, imi spuse:

- Nu stiu. Concepe ceva. Nu te pot ajuta. Si, in plus, nu-i chiar asa mare chestie. Nu uita ca puteai fi pusa sa ti-o tragi cu el, si sa te filmeze in timp ce-o faci. Iar, la cum ii cunosc eu pe ceilalti, filmarea ar fi ajuns mai mult ca sigur pe net...

- Nu ma ajuti, i-am trantit-o.

Atat imi trebuia, sa ma gandesc si la faptul ca riscam sa ajunga filmarea cu mine sarutandu-l pe Will pe net. Poate chiar pe YouTube! Si daca locul in care-i Jem are acces la internet? Si daca ar vedea filmarea?  Hai nu mai fi asa idioata. Tu crezi ca rapitorii l-ar lasa sa navigheze in voie pe net? Tu chiar crezi asta? Nu, nu credeam. Sau poate... Doar putin.

Oricum, Agatha imi spuse sa concep  ceva. Si ce naiba sa concep? Ma descurcam la desenat, pictat si... cam atat! In nici un caz n-aveam eu talentul sau viziunea unui regizor, scenarist, scriitor sau orice alta persoana care se ocupa cu chestii de genul.

- Am imaginatia unei gaini, i-am soptit eu. Iar tu te astepti de la mine sa ma descurc singura cu TOATA PORCARIA ASTA ???

Nici nu-mi dadusem seama ca tipasem pana cand n-am vazut privirile colegilor, toate privirile colegilor, plus cea a profesorei ( care, apropo, speria si cel mai feroce demon ) , privindu-ma cu mirare/ amuzament/ indignare/ ferocitate/ etc. Am rosit automat, iar Agatha nu-si putu opri chicotul.

- Domnisoara Marin, imi puteti spune care parte din lectia mea poate fi etichetata cu insusirea de "porcarie"?

- Toata lectia, doamna Andersen, spuse  impertinenta Agatha.

 Foarte mult ma ajuti, draguta,  i-am "spus" mintal Agathei. Profesoara isi indrepta privirea feroce, care pana atunci fusese atintita numai si numai asupra mea, inspre Agatha. Nu stiam daca curajul si impertinenta asta ii erau caracteristice, mai nou, Agathei sau le deprinse din faptul ca era Regina, dar nu-mi pasa acum. Singurul lucru care-mi trecea prin minte era mirarea pura.Puteam garanta ca indiferent de postura mea in scoala, eu n-as fi avut curajul sa infrunt asa un profesor, iar apoi sa-i sustin privirea ( dupa mine, venita drept din focurile Iadului ). Dar Agatha exact lucrul asta il facu si o enerva si mai tare pe profa.

- Uite ce-i, domnisoara Sullin, incepu profesoara. Eu nu accept astfel de comportamente la ora mea. Nu ma intereseaza ca esti reprezentanta scolii - Agatha dadu sa deschida gura, sa-i aminteasca probabil ca era si Regina Monarhiei, dar profa o intrerupse imediat -. Si nu ma intereseaza nici "rangul" tau in Club. Pentru impertinenta ta, vei fi pedepsita ca toti ceilalti elevi.

Acum...ori niciodata! ( Tu sau...el. Ce alegi? part II )Where stories live. Discover now