♂Hoofdstuk 10♀

5.7K 102 11
                                    

Yara

Een nieuw week gaat van start, een week die ik begin met een vreselijk hoofdpijn van gister avond maar toch moet ik uit mijn bed kruipen en me klaar maken voor mijn werk.

Op mijn werk aangekomen hang ik mijn jas en tas aan de kapstop en ga dan naar het kantoor van Kevin. "Goede morgen Yara, leuk weekend gehad?" Ik zou leuk anders omschrijven maar toch knik ik: "Ja, en u?" Vraag ik. "Zeg naar gewoon jij" Zegt hij dan, waarop ik weer knik. "Mijn weekend was prima, jammer dat het zo snel voorbij vloog" Zuchtte Kevin. "Maar Yara ik dacht eens even na hoe zou je het vinden om een paar manuscripten voor me te bordelen?" Manuscripten beoordelen is een belangrijk taal het is niet niets. "Echt waar? Dat lijkt me zo gaaf!" Zeg ik blij. "Mooi, als je het goed doet mag je het vaker voor me doen en natuurlijk als je het leuk vind dus probeer het even voor deze week dan zal ik elke dag een paar nieuwe manuscripten op je bureau zetten en aan het einde van de dag kun je ze naar me brengen oke?" Vraagt Kevin. "Ja, is goed!" Antwoord ik, Kevin pakt een paar mappen en overhandigt deze aan mij. "Dan ga ik maar aan de slag"  Zeg ik en loop dan zijn kantoor uit.

Bij mijn bureau aangekomen tref ik een kop warme koffie aan, met daar onder een servetje waar iets op staat.

Ik dacht dat je deze wel kon gebruiken, Samuel

Ik glimlach en neem een slok, het smaakt precies goed zonder suiker zoals ik het altijd drink. Ik ga er goed voor zitten en open de eerste manuscript. Het verhaal is zo goed dat ik er meteen verslaafd aan raak het gaat namelijk over een jong stel die verveelt raakt aan elkaar en wanneer ze opzoek gaan naar een nieuw relatie beseffen ze pas hoe erg ze van elkaar hielden en dat ze eigenlijk niet verveelt raakten maar klaar waren voor het volgende level ze moesten elkaar toegeven hoeveel ze van elkaar houden, ze hadden de woorden 'ik hou van jou' nog nooit tegen elkaar gezegd tot nu toe. Eenmaal de woorden te hebben gezegd voelden ze zich allebei beter, het vertrouwde gevoel kwam terug en ze voelden zich geliefd. Dat is immers waar een relatie om gaat, niet het seks, maar het van elkaar houden en als je een relatie aan gaat kun je zo vaak wel niet tegen je partner zeggen dat je van hem houd dat laat hem niet koud.

"Aarde tot Yara, leef je nog?" Ineens schrik ik op van mijn gedachten en zie ik Samuel voor mijn bureau staan met zijn jas aan. "Oh ja, uhm hey"  Zeg ik dan snel. "Ga je mee lunchen?" Het eerste wat door mijn hoofd heen ging was 'nee' ik moet verder gaan met de manuscripten ze zijn zo leuk! "Ga maar lunchen Yara, je kan straks weer verder" Zei Kevin die net zijn kantoor uit liep. "Oh ja dat doe ik!" En toen wist ik het, ik wilde voortaan manuscripten beoordelen!

"Waar dacht je aan toen ik je kwam ophalen voor lunch?" Vroeg Samuel toen we aan een tafel voor twee plaats namen. "Over de menuscript die ik zat te beoordelen, hij was echt goed!" Antwoord ik. "Oh ja? Waar ging het over?" Vroeg hij. "Nou ik houd het kort maar het ging over een meisje en een jongen die verveelt raakten aan elkaar maar het was niet echt verveelt raken want eigenlijk waren ze nog heel erg verliefd op elkaar maar het enige wat ze nooit hadden gedaan is-"
"Ik hou van jou tegen elkaar zeggen" Maakt Samuel mijn zin af, en ik kijk hem fronsend aan. "Ja! Precies dat! Hoe wist je het?" Vraag ik, Samuel dacht even na. "Uhm, h-het is zo cliche elke boek gaat daar over, toch?" Nee natuurlijk niet! "Dat is niet zo, elke boek gaat juist over dat er te vaak ik hou van jou word gezegd maar in het echte leven is dat nooit zo ik bedoel hoe vaak zeg jij ik hou van jou tegen iemand? Niet vaak! Dus het boek is niet cliche!" Ik weet niet waarom maar ik verdedigde het boek, als ik het zelf had geschreven en ik iemand probeerde over te halen om hem te lezen. "Goed zo"
"Wat?"  Waarom zei hij goed zo? Hij was toch tegen het boek? "Niks hoor, je merkt het nog wel.." Zei hij wat mij koud liet, wat bedoelde hij nou hier mee?

Na een heerlijke lunch ga ik weer aan de slag met de menuscript, wanneer ik de laatste bladzijde omsla zie ik de titel van het boek staan namelijk 'Ik hou van jou' de schrijver staat er ook bij maar die lees ik voorbij ik ken toch niet zo veel bekende schrijvers dus het zou me niks zeggen. Trots deed ik de menuscript dicht en liep er mee naar Kevin. "En hoe vond je deze menuscript?" Vroeg Kevin toen ik hem aangaf. "Hij was geweldig, echt zo mooi!" Antwoord ik puur uit mijn hart, als alle manuscripten zo goed zijn wil ik het zeker vaker doen! "Welke heb je gelezen?" Vroeg Kevin en opende het. "Ik hou van jou" Zeiden we ik koor. "Samuel is echt goed he! Jammer dat hij zo weinig aan zijn talent doet" Zei hij nou Samuel? Als in Samuel! Ik geloof mijn oren niet en vraag daarom: "Heeft Samuel deze manuscript geschreven?" Kevin knikt duidelijk trots. "Wist je dat niet?" Vroeg hij en ik schudde met mijn hoofd. "Nee"  Voegde ik er aan toe. Kevin lachte: "Jammer genoeg is dit een van zijn weinige werken, hij schuilt zich liever achter de cijfers en financieel dingen terwijl hij zo goed kan schrijven" Ik knik. "Dat is wel jammer"

Eenmaal klaar bij Kevin loop ik door naar het kantoortje waar Samuel meestal werkt, ik ben daar al een paar keer langs geweest maar nog niet echt naar binnen. Als ik voor zijn kantoortje sta klop ik aan. "Binnen" Hoor ik zijn stem zeggen. Ik doe open en loop naar binnen, hij zit met zijn voeten op de bureau en speelt met een pen. "Jij hebt het geschreven!"

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Wie had dat verwacht? Samuel een schrijver? Hoe zou hij toch aan zijn inspiratie komen? Daar kom je nog wel achter, wees niet bang!

Misschien even iets leuks ik heb deze week toets week en volgend week vakantie dus komend 2 weken wat meer updates! Nog iets leuks dit boek heeft bijna 3,6K lezers en stond al op #2 ik chicklit! yeay ;p (Hup naar de #1)

Please Vote & Comment x

GESTOPT! Nieuwe versie binnenkort online!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu