♂Hoofdstuk 21♀

4K 85 34
                                    

Samuel

"Hoe is het dan mogelijk dat ze de ene dag in Portland is en de volgende in Seattle?" Vraagt Zed niet begrijpend waar de logica zit. "Ik zou zeggen reizen, maar omdat ik Sophia langer dan vandaag ken vrees ik dat Mason gelijk heeft en dat ze ons in haar val probeert te lokken" Antwoord ik. "Maar hier zit geen logica in" Ik schud met mijn hoofd. "Sophia begint nooit aan iets als er geen logica in zit, we overschatten het er moet ergens een logica zitten" Zeg ik boos, boos dat we de godverdomme logica niet vinden. Er word geklopt op de deur. "Kom binnen!" Roept Zed. Mitch komt binnen lopen met een kaart van Amerika in zijn handen en punaises. "Dit zijn locaties waar Sophia is geweest, Mason vroeg ook om de locaties waar Duncan Sophia heeft gezien op de kaart te zetten met punaises" Zegt Mitch terwijl hij de Amerikaanse kaart op de tafel zet. "Oké" Zegt ik. Zed en ik gaan meteen aan de slag we zoeken alle locaties op waar Duncan Logan op Sophia had gezien en prikken daar een punaise in.

Een half uur later zijn we klaar, maar de punaises lopen overal in Amerika en er zit geen speciaal effect in. "Onzinnig! We hebben alleen ons tijd verspild aan punaises prikken" Zucht ik en gooi de kaart omver. "Misschien is dat niet de tactiek die Sophia gebruikt" Zegt Zed. "Wat dan wel?" Vraag ik, Zed haalt zijn schouders op. "Ik heb werkelijk waar geen flauw benul" Ik grijp mezelf bij mijn haar vast en trek en aan, in de hoop dat ik op een of andere magisch manier ineens inSophia's schoenen sta en weet wat haar plan is. Met geknepen ogen denk ik even diep na. "Vorige keer doen we in de bak gingen door haar, hoe kwam ze aan alle informatie?" Vraag ik dan. "Volgens Mason zou Logan alles hebben verteld, dat was de enige mogelijkheid" Zegt Zed. "Maar Logan was in die tijd al met Sophia bezig het kan hem nooit zijn" Antwoord ik. "Wat als Sophia een spion bij ons heeft zitten? Iemand die al die tijd voor haar heeft gewerkt maar in ons ogen als een lid werd gezien! Dat is mogelijk, toch?" Vraag ik ineens en doe mijn ogen open. "Dat zou eigenlijk best wel kunnen, maar wie zou het dan zijn?" Vraagt Zed. Ik probeer me alles van 4 jaar geleden te herinneren. "De dag dat de politie ons had gepakt.."

Flashback.

"Vanavond gaat er gebeuren waar we ons maanden op hebben voorbereid we gaan Sophia's stripclub met onschuldige meisjes die daar tegen hun wil in werken bombarderen!" Zegt Mason trots. "Hier is voor de laatste keer de planning: Mitch & Jackson jullie twee gaan via de nooduitgang naar binnen en brengen zo veel mogelijk meisjes naar buiten op de plek waar Duncan staat die alle meisjes ontvangt en ze in veiligheid brengt. Zed jij zorgt voor afleiding dus doe alsof je een klant bent. Drake, Karl, Gerald, Samuel en ik zorgen dat de bommen op de juiste plekken zijn en ontploffen als het tijd is. Is dit duidelijk?" Vraagt Mason. We zeggen met z'n alle 'ja' en dan knikt Mason. "Niks mag vanavond fout gaan! Als je denkt dat je je taak niet kunt uitvoeren zeg het nu en niet vanavond, is er iemand die wilt kappen?" Er word luid 'nee' gezegd door iedereen. "Mooi, dan zie ik jullie vanavond bij de afgesproken plek en de afgesproken tijdstip wees aanwezig want ik weet jullie allemaal te vinden!"

Granite Lane, 21:00

"Is iedereen aanwezig?" Vraagt Mason. "Volgens mij missen we Duncan nog" Antwoord Zed die bezig is met aanwezigheid te controleren. "Waar is Duncan godverdomme!" Zegt Mason geirriteerd. "Ik zag Duncan vanmiddag met een vrouw ik moet zeggen ik dacht bijna dat het Sophia was maar dat is onmogelijk.." Zegt Mitch tegen Jackson waardoor Jackson fronst. "Ja, dat zou raar zijn"

Eind Flashback.

"Het is Duncan! Hij werkt voor Sophia!" Zeg ik en spring van mijn stoel, die vuile motherfucker! "Zed denk even logisch na, die avond was er maar een person die te laat kwam en dat was Duncan en herinner je je nog dat Mitch tegen Jackson zei dat hij dacht dat hij Duncan had gezien met Sophia! Alle puzzelstukjes zijn gevallen het is al die tijd Duncan geweest!" Zeg ik en ik voel me van binnen trots dat ik hem heb ontmaskerd. "Ja nu je het zegt, hoe kunnen we dat niet eerder hebben ontdekt! Al die tijd heeft hij voor Sophia gewerkt!"

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Samuel wat houd ik toch van je slimme jongen! Guys hoe vinden jullie dit mysterie oplossen gedoe? Laat het me weten want dan is er nog heel wat mysterie dat we samen kunnen oplossen!

VVV: Welke cijfer geef jij dit boek? (eerlijk)

Please Vote & Comment x

GESTOPT! Nieuwe versie binnenkort online!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu