Dingók (Part 11)

679 46 0
                                    

- R -

A kanyarok alapján próbáltam követni az útvonalat. Nagyjából be tudtam lőni, hol álltunk meg. Nem igazán érdekelt, mit akarnak Ellie-től, csak ki akartam vinni. Ugrásra készen álltam az ajtóban. Nem hallottam, mi történik odakint. (Hangszigetelés. Nem elég, hogy bent tudod tartani a célpontot, azt is meg kell akadályozni, hogy az egész környék hallja az őrjöngését.)

Kattant a zár, kilöktem az ajtót és fellöktem az idióta hímet. A karmaimat a mellkasába nyomtam, kitéptem a torkát és gyorsan felmértem a terepet. Azzal a néggyel kellett volna megküzdenünk.

- L -

A Dingók voltak. Néhányukat már ismertem látásból és/vagy szagról. A teljes osztag mind a 12 taggal. Mínusz egy. Amelyik volt olyan hülye, hogy szemben állt a kocsiajtóval, mikor kinyitotta. Amatőr. Biztos Seth helyére vették föl. Nem hatotta meg őket. Végül is Seth-tel újra teljes a csapat. Seth, az a három, aki elkapott és még kettő emberi alakban (pisztollyal és/vagy puskával), a maradék hat ragadozóként. De nem csak az ő szagukat éreztem... Nekik pont az lenne a feladatuk, hogy megvédjék a családomat!

- x -

Egy kis ragadozó társadalomismeret.

A környéket - több város, meg ami köztük van - egy faj négy nagy falkája - az Északi Nyír, a Déli Tölgy, a Keleti Kőris és a Nyugati Éger Falka (az elnevezésüknek van egy hosszú és uncsi történetük) - tartja az ellenőrzése alatt. Nagyjából. És persze a legtöbb ember tudta nélkül. Egy falka 100-200 főt számlál. (Nem vagyunk sokan. És nem akarunk elfogyni. Ez a fő indok, amiért úgy őrzik a nőstényeket.) A többség az alfák nevén öröklődő magánterületeken épített településeken lakik. A falkaterületek között a senki földjei vannak a kiszakadt hímek területeivel tarkítva.

A ragadozók - az adottságaik miatt - elsöprő gyakorisággal választják a zsoldos melót. Egy csapat tizenkét tagból áll. Egy falka 3-6 osztagot tud kiállítani A, B, C, D, E és F kóddal. (Csak az Északi Falkának van hat csapata.) Szokás szerint egy ragadozó állatról kapják a becenevüket. Az emberek, akik sokszor megbízók, csak ezt tudják róluk. A falkafalvak - ezzel együtt az alfa családjának - védelme az A-osztag feladata. Általában egyhangú munka, ezért gyakran cserélődnek a tagok a B- és C-osztaggal. A legnagyobb - és egyben legbefolyásosabb - Északi Falka vállalta a legkezelhetetlenebb hímek felügyeletét. Ők alkotják a Dingókat. A Cicákról most inkább nem beszélnék. A Farkasok pedig az elit.

- x -

A gyárcsarnokban a Dingóké mellett a Nyugati Éger Falka A-osztaga (Anakondák) tagjainak szagát éreztem. Ezek szerint nem Percy az egyetlen áruló.

A puskások Rickre céloztak, egy másik (okosabb) meg rám. Lehuppantam a betonra és Rick hátára fektettem a kezem.

- Szóval, miért vagyok itt?

- Arról volt szó, hogy egyedül van!

- Arról volt szó, hogy nincs párja! - Majdnem egyszerre mondták. Két ismeretlen.

- A kiszakadttal ne törődjetek. Nem lényeges. - Ez Seth volt.

- Ó, ha tőlem akartok valamit, akkor igenis lényeges. - Mintha meg sem hallotta volna a hangomat. De legalább nem lőtték le Ricket. Még. Tovább vitatkoztak, de csak annyit tudtam leszűrni, hogy szinglin kellek hozzá és persze élve. A csarnok néhány autón, egy irodabódén, egy asztalon, pár széken meg egy minihűtőn kívül üres volt. Majdnem megfeledkeztem a ketrecről. Egy ajtó volt szemben (csukva), balra a kapu, gondolom, azon keresztül jöttünk be (szintén csukva) és kétszer három apró ablak a mennyezet közelében. - ABBAHAGYNÁTOK VÉGRE?! - Na most hallották. - Elárulná valaki, mit akartok vagy most szeretnétek kitalálni és még álldogálunk itt egy darabig?

- Elég a veszekedésből! - Ez a férfi tűnt az osztagvezetőnek. Eddig csendben figyelt, most szólalt meg először. - Majd a megbízók eldöntik, mi legyen. Addig zárjátok be őket!

Együtt kerültünk be a kétszer-kétszer-két méteres, középen két részre osztható, mind a hat (plusz az elválasztó) oldalán majdnem csuklónyi átmérőjű, egymástól tíz centire (az elválasztón sűrűbben) lévő rácsozattal ellátott ketrecbe. Arra találták ki, hogy különválasszák a harcostársakat. 

A főnökük nemsokára távozott, hogy a megbízók elé menjen. Gondolom, hogy szóljon nekik a helyzetről. Két hímet magával vitt, hármat kiküldött körbenézni. A többiek úgy-ahogy megnyugodtak és elfoglalták magukat. Fegyverfényesítés, valami újság, tévé az irodában. (Ragadozóként. Aranyos.) Meredt bámulás. Utóbbi Seth volt. Az asztalnak dőlve figyelt. Mikor észrevette, hogy észrevettem, elmosolyodott. Soha nem láttam mosolyogni. Vagy három hónapja ismerem, és még egyetlen egyszer se csillant fel a szeme, még csak egy kis érdeklődést sem mutatott... semmi iránt. És most mosolyog. Végigfutott a hátamon a hideg.

- Dave! - rúgott bele az asztalnál ülő újságos pasasba.

- Mi van?

- Van kedved szórakozni egy kicsit?

  wp2016dec11 

Farkasok (vázlat)Where stories live. Discover now