Jelöltek (Part 18)

573 41 0
                                    

- R -

Mindent megbeszéltünk és elismételtük a tervet. Mindenki tudta a feladatát. Könnyebben visszarázódtam, mint hittem. Barry-ék kicsit lemaradtak az elején, de annyira akarták, hogy részt vehessenek a Farkasok egy akciójában, hogy behozták. Aztán fokozatosan mindenki felszívódott.

Ray maradt utoljára.

- Ellie!

- Igen?

- Csak... - Mondd ki, annyira nem lehet nehéz! - Én... Jobban utána kellett volna néznem! Ha Gavin... vagyis Redrick nincs ott... Sajnálom.

- Semmi baj, Ray. Végül is egész jól jöttem ki belőle. - Rám villant a tekintete, mintha...

- Egész jól? Valami nincs rendben az értékrendeddel. - Felemeltem az állát, hogy megcsókolhassam. - Mi ez? Nyúl? Hol találtál nyulat? - Csak egy egészen kicsit lehetett rajta érezni.

- Nem mondom el! Titok!

- Kiborítóak vagytok - vigyorgott Ray, azzal már ment is.

- Ez rendes volt tőled - néztem le Ellie-re

- Nem tudom, mire gondolsz. Én nem csináltam semmit.

- L -

A megjelölt helyen álltam. A környék látszólag üres. Sem Dingók, sem Anakondák, sem kiszakadtak. Még Farkasok sem. Csak én.

Persze itt vannak valahol. Tudom. De nincsenek itt. Rick velem akart jönni. Én is azt akartam, hogy velem legyen, de Mat azt mondta, szüksége van rá.

- Szervusz, Elisabeth! - Percy. - Sajnálom, ami a múltkor történt. A Dingókat nem a legjobb ötlet volt bevonni, de hát... azzal dolgozunk, amink van.

- Miért?

- Egyből a közepébe? Legyen. Ken! - Percy harcostársa is előlépett.

- Az apád az oka - mondta Ken. Magas, fekete hajú, kék szemű hím. - Mi láttuk, mi lett belőle Letti halálával. Azóta vártunk. Azt hiszem, elég időt adtunk neki a gyászra. Nem foglalkozik a falkával. Többé nem lesz a régi, ezt neked is el kell fogadnod. Nem alkalmas a vezetésre. És nincs olyan, aki jogosan átvehetné a helyét. - Ez így nem teljesen igaz.

- Ezért jöttök ti és...?

- Van néhány jelöltünk. - Több is? - Választhattál volna.

- Még mindig választhatsz! - vágott közbe Percy.

- Igaz. Te az alfa lánya vagy. Vér a véréből. Ha választasz, a párod jogosulttá válik, hogy átvegye a falka irányítását. Vérontás nélkül. Ha van benned valamennyi hűség a saját falkád iránt, nem akarhatod, hogy erőszakkal vegyük át a hatalmat.

- Igazából nekem is jogom van kihívni az apámat. - A "joga van átvenni a helyét" igazából azt jelenti, hogy az alfa elfogadja az illető kihívását, aztán visszalép a kihívó javára. Például, mert a gyermeke. A fia, általában.

- Ezért is szeretnénk, ha a mi oldalunkra állnál.

- És ha nem?

- Ha nem, akkor sajnos meg kell halnod. - Ken lehetett az ötletgazda és ő a halálomra szavazott. Kihallottam abból, ahogy ezt mondta.

- De mi nem akarjuk a halálodat. - Te talán nem, Percy, de a társad annál inkább. Úgy biztosabb lenne. Nehezebb, de az ő hatalma szilárdabb. Mert ő akart lenni az új alfa. - Csak választanod kell. És a választottad lehet az új alfa.

- Kik közül lehet választani? - Nem csak az időt húztam. Tényleg érdekelt, kiket tartanak alkalmasnak. Percy elmosolyodott. Azt hiszi, kezdenek meggyőzni?

- Dom! - A felszólításra előkerült a Dingók vezére. Oldalán a két Dingó, akik akkor is elkísérték, így nem haltak meg az Ellie-rablós buliban. Aztán feltűnt néhány hím, akiket nem ismertem. A kiszakadtak, akiket a senki földjéről szedtek össze. - Őt, gondolom, ismered, ha csak látásból is. - Az említett komoran nézett rám. Vajon mennyire voltak számára fontosak az emberei? - Van némi tehetsége a nehéz esetek kezeléséhez. - Nyilván. Nem véletlenül lett a Dingók parancsnoka. - Patricket nem hiszem, hogy ismered. - Kiszakadt. - Pedig az apád száműzte az édesanyád... egyik csínye miatt. - Áucs. Jól van, megvoltak a kötelező körök, de kit akartok ti?

- Ken - szólt közbe Percy.

- Igen, én is. És ne feledkezzünk meg Ray-ről sem. - Ray? Az Anakondák között nincs Ray. Hacsak nem lemaradtam, de... - Igen, drága, az a Ray.

  wp2017feb12 

Farkasok (vázlat)Where stories live. Discover now