Tervek (Part 19)

495 34 0
                                    

- R -

- Mia mondott valamit. A Dingókról meg rólatok... - nézett rám kérdőn Sam. Ő a romos épület második szintjéről nézett le a plafonon tátongó lyukon keresztül. A hely tiszta, ha hangosan beszél. Ray hátulról jött be ragadozóként. Seth-et helyettesítettem a trióban. Ellie valahol odakint, hallótávolságon kívül. Nem akartam erről beszélni.

- Elkaptak, meghaltak. - Ellie egyedül van kint. Sérülten. Seth marása még nem gyógyult be teljesen. De Mat szerint most itt van rám szükség. Bárcsak hinnék neki!

- Nem vagy túl bőbeszédű, ez nem változott. - Sam-re néztem. Látszólag ő sem változott sokat a majdnem öt év alatt.

Ray jelezte, hogy mehetünk tovább. Lassan, épületről épületre közelítettük meg a találkozó helyszínét. Még egy idegen ragadozóval se találkoztunk, de a szaguk ott volt szinte mindenütt. Alaposan felderítettek előttünk.

Sam újra elcsendesedett, ahogy követtük Ray-t és újra szétváltunk. Próbáltunk láthatatlanok maradni és a szél is felénk fújt. Már amennyit fújt. Eddig csak egyszer volt olyan erős, hogy elhozza hozzánk Ellie illatát.

- Ne aggódj, nem lesz baja - suttogta Sam, mikor megint biztonságosnak érezte a hangos beszédet. - Már akkor kétszer többet tudott a legtöbb kezdőnél, mikor felvettük. Másként nem is került volna be. Egy lány a Farkasok között. - Elfojtott egy nevetést. - Ott kellett volna lenned az első napokban. Senki nem tudott vele mit kezdeni. Aztán a fél csapat belezúgott. Aztán összetört a szívük, mikor közölte velünk, hogy mindannyiunkat a testvérének tekint. Ti most tényleg...? - Ismét egy kérdő pillantás. Most csak egy biccentésre futotta.

Túl sokáig jutottunk anélkül, hogy egyetlen őrrel is találkoztunk volna. Túl közel.

És persze minden összeomlott.

- L -

Ez baj. Ray. Megint Ray. Miért árult el ő is?! Nyugi! Gondolkozz! Figyelmeztetni a többieket. Húzni az időt. Lehetőleg ebben a sorrendben.

- Ezzel csak egy a gond. Már nem vagyok szabad. - De miért van ennyi jelölt. Mármint... Valószínűleg a többiek nem tudják, hogy akármi történik is, Ken lesz a főnök. Azért ringatja őket még mindig abban a hitben, hogy ők is lehetnek alfák, hogy tovább segítsék őt. Ezek szerint nem túl szilárd a szövetség. - Értem a tervet eddig a pontig, de mi történik nélkülem? Akkor hogyan döntitek el, ki lesz az új alfa?

Csend.

- Az már nem a te gondod, nem igaz? Arra gondoltunk, kapsz még egy esélyt, hisz egy ideig még megváltoztathatod a döntésed, de ezt vehetjük nemnek, szerintem - vigyorodott el Ken. Nem túl őszintén. Összerezzent, mikor Dom előrelépett egyet mellette. Nem hagytam megszólalni. Gondolkodjon csak ezen még egy kicsit.

- Megölted? A túlélőt. - Meghökkent, de csak egy pillanatig hagyta, hogy látszódjon rajta.

- Nem. Elment. De annyi volt benne, hogy leírja, mi történt. - Jelentést írt, aztán lelépett. Fura fickó. A Dingók főnöke még mondott volna valamit, de megjelentek a többiek. A Farkasok és minimum négyszer annyi kiszakadt.

Rick is ott volt Sam-mel és... Ray ragadozóként, mintha őt is sakkban tartanák az automatafegyveres idegen hímek.

- Ray?! - kiáltottam rá.

- R -

Egyszerre éreztük meg a jelenlétüket, de nem lassan, részletekben érzékelhetően, ahogy a messziről közeledők szagát. Ezek a semmiből tűntek fel. Vagyis a föld alól. Tizenkét hím négy külön fedezékből. Négyszeres túlerő. Mintha tudták volna, hol leszünk!

Ellie felé tereltek minket. Ahogy haladtunk, Derek hármasa és még egy tucat fegyveres csatlakozott hozzánk. Aztán még több.

Ellie ott volt és Ray-t belezte ki épp a pillantásával. A fekete nagymacska zsigerből rándult össze, mikor a nőstény kimondta a nevét. Hitetlen, elárult és utálkozó hangon.

- Csak semmi hirtelen mozdulat - motyogta Percy.

- Ahogy mondja - vágta rá egy hím, aki Percy mellett állt. Mellette a Dingók parancsnoka pördült meg, hogy rám bámuljon. Csak egy pillanatig tartott, aztán végignézett az összes Farkason. Ray kivált és végig Ellie-t figyelve hozzájuk lépkedett. Az előbbi hím felemelte a hangját. - Rakodás!

wp2017már26

Farkasok (vázlat)Место, где живут истории. Откройте их для себя