Üzenetek (Part 14)

665 45 0
                                    

- R -

Ellie türelmesen megvárta, míg váltottam.

- Hasra - mordultam rá. Félredöntötte a fejét. - Gyerünk! Az egyik karmolást össze kell húzni. - Szemeit forgatva engedelmeskedett. Kettőt kellett.

Kérdés nélkül lépett a szekrényemhez és kotort ki magának valami ruhát. A sajátjai még mindig a kádban voltak és kezdtek dohos szagot árasztani. Nem sietett, széttúrta a halmot és átöblítette őket, aztán felmarkolta az egészet.

Közvetlenül mögötte maradtam, amíg odament az egyik fához és feldobálta a vizes ruhákat egy ágra. Mia és Ben ezalatt távolabb álltak és a földet bámulták. Összefont karral támaszkodtam neki a fa törzsének, majd átöleltem a hozzám dőlő lány derekát. Csak akkor szólaltak meg, mikor elhelyezkedtünk.

- Bocsánatot kérek. - Ez Bennett volt. Még mindig maga elé bámult. Nem mondhattam, hogy nincs baj, mert volt. Bántotta. Lehet, hogy nem szándékosan, de megsebesítette a páromat.

- L -

- Képzeljétek, most hallottuk, hogy a Dingók felét kinyuvasztották - próbálta meg oldani a hangulatot Mia, hozzá képest visszafogottan vigyorogva, mikor felfogta, hogy egyikőnk se fog reagálni Ben bocsánatkérésére. Rick egy kicsit szorosabban ölelt. - Na neee! Ti voltatok! Láttad, Ben? Tuti, hogy ők voltak! 

- Seth-ről tudtok valamit? - Tudni akartam, mielőtt megerősítem.

- Egyszemélyes küldetés. Csak egy kalickát vitt magával. Napok óta nem láttuk - felelt Ben. Most nézett fel először. - Miért?

- Mert ragadozóként ide jött és a Dingók kezére adott. Halott - tettem gyorsan hozzá, mielőtt a barátaim robbannak. - Nyolc Dingóval egyetemben. 

- Te...?

- Mi - pontosította Rick.

- Én csak négyet, Seth-et és a többit Rick iktatta ki. - Ben először nézett újdonsült páromra tisztelettel.

- Ez. Nem. Lehet. Igaz. És én nem voltam ott! - Mia csalódottan huppant le a nedves fűre. Hatalmasat sóhajtott. - A fiúk teljesen begolyóznak, ha megtudják. Te leszel a hősük - nyafogta nyűgösen. Kitört belőlem a nevetés. Csak egy icipicit volt hisztérikus a felhangja.

- Hidd el, nem volt annyira felemelő. - Rick még jobban magához húzott és a nyakamhoz dugta az arcát. Ben vette észre először, hogy valami nincs rendben. - Megvagyok - előztem meg. - Megtudtatok valamit?

- Ray teljesen ki van akadva. Mindenkinek azt mondtuk, hogy csak a nyomaidat találtuk a sikátorban, meg a hullákat. Magát hibáztatja, kizárt, hogy benne van. Gőzerővel kezdett a megbízó felderítésébe. Azt mondta, ha megtud valamit, szól.

- És az apád keresett. Azt mondta, hogy meglátogatták az Északi Falkától, de nem kapták meg, amiért jöttek, és a papírok is készen vannak. Azt mondta, te érteni fogod. - Bólintottam. - Ja, és pár órája egy férfi is veled akart beszélni. Nem mutatkozott be. Azt üzeni, hogy találkoznotok kell holnap naplementekor. A helyszínről hagy egy üzenetet a zsákutcában. Ma akart veled találkozni, de mondtam, hogy nem biztos, hogy addig tudunk veled beszélni. A zsákutcát nem magyarázta.

- Talán ahol a kalitkával vártak. - Rick egyetértően morgott. 

- Egy Dingó volt? - kérdezte Mia.

- A megbízójuk.

- Oda akarsz menni.

- Még szép. De nem egyedül.

- R -

Miáék már elmentek. Ellie  nevében segítséget kérnek a Farkasoktól, azoktól, akik nincsenek épp kiküldve. Előtte elkísértek minket a sikátorhoz, hátha megint csapda, de csak az üzenet volt ott. Ellie zsebre rakta a fóliába csomagolt papírt anélkül, hogy megnézte volna és elhúztunk onnan. Barry kocsmáját jelöltük ki holnapi találkozóhelynek, aztán a két Farkas lelépett.

Ellie most a házam egyik gerendájáról lógatta a lábát.

- Hogy mentél fel oda? - Ragadozóként fel szoktam ugrani, de úgy se túl egyszerű. Csak lemosolygott rám.

- Ismered ezt a helyet? - dobta le a papírt, amit eddig nézegetett. A város és környéke térképe volt, vörös filccel bejelölve a helyszín.

- Van ott egy csatorna. Egy elhagyott fűrészüzem vagy hasonló. Pár fa, meg egy csomó szemét.

- Szerinted már ott vannak?

- Valószínű. - Hümmögött. - Délután pár kiszakadt barátom ott lesz Barry-nél. 

- Vannak olyan kiszakadtak, akikkel pótolhatják a Dingókat?

- Ha vannak, ők tudni fogják.

- Addig mit csinálunk?

- Ha lejössz, addig mesélek.

  wp2016dec22 

Farkasok (vázlat)Where stories live. Discover now