Szövetségesek (Part 21)

482 37 4
                                    

- R -

Ellie hangját átitatta a gúnyos lenézés, miközben kitálalta a tervüket. Mindenki őt bámulta. Mat némán követelte a magyarázatot, hogy mégis honnan tudta mindezt. Mert nem tévedett, csak rá kellett nézni arra a két hímre. A nőstény utolsó mondata robbantotta a bombát.

Ha a többi Anakonda is itt lett volna, talán másképp alakul, de így a kiszakadtak kevesebb, mint tíz másodperc alatt átvették a vezetést. A két hímet, akik elárulták Ellie családját, a Sam melletti félketrecbe zsúfolták. A kiszakadtak irányítójának látszó hím a Dingók parancsnokával és két társával szemben állt. Róluk nem beszélt a lány.

- Ha érdekel a véleményem - szólalt meg újra Ellie -, szerintem nem volt benne. - Úgy tűnt, érdekli, mert lazított a fenyegető tartáson, majd lassan megfordult.

- Patrick vagyok - mutatkozott be a lánynak. - Köszönöm.

- L -

Ken már bemutatta korábban, de azért jól esett. Lássuk, mit ér a köszönete.

- Szívesen - mondtam teljesen őszintén, pedig még mindig egy ketrecben csücsültem.

- Mégis honnan tudtad?

- Kitaláltam - vigyorogtam fel rá. Igazából Dom segített a legtöbbet. Nem tudom, miért, de miközben felterelt erre a túlméretezett csónakra és be a ketrecbe, elhadart pár dolgot. Meg aztán... - A fegyvereiteket tőlük kaptátok? - Patrick bólintott. - A helyetekben nem azokkal próbálnék csatát nyerni. - A kiszakadt összehúzta a szemöldökét, majd intett az egyik hímnek. Az illető felemelte a fegyvert és megsorozta a bárka korlátjaként funkcionáló lemezeket. Nem lyukasztotta át, de a bemélyedések elég tűrhetően néztek ki. Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy egy centi vastag fenyőből voltak és két lépésről lőttek rájuk. Mat felnevetett.

Úgy egy hónappal a Lila Bobos akció előtt elkísértem őt egy találkozóra, ahol ilyeneket próbáltak eladni neki. Sok mindenre jók, csak arra nem, hogy komolyabb sérüléseket okozzanak. Hacsak nem a szemet vagy a nyaki verőeret találod el. Jó közelről. Az eladók nem tudták megmondani, hogy hibás-e a széria vagy esetleg kiképzéshez fejlesztették ki, mert úgy "találták" a fegyvereket. Ezek szerint vevőt is találtak a készletre.

- Ezekkel felfegyverkezve és mindannyian emberi formában... - Nem kellett befejeznem. De Ray-ről megfeledkeztem. - Hol a cica? - Vajon csak annyi volt a szerepe, hogy értesítse Ken-éket a terveinkről? Mindenesetre eltűnt. Patrick kiszakadtjai mindent átnéztek, de sehol sem találták.

Végül Patrick visszatért és leguggolt a ketrecem előtt.

- Élveztem volna, ha engem választasz. - Rick csak azért nem ragadozóként vicsorgott rá, mert fogta a kezem. A guggoló hím összefonódó ujjainkra nézett. Aztán felhúzta az elválasztót. Rick azonnal a térfelemben volt. Behajlított lábai a két oldalamon, a hátamat a saját testével védve, fölém hajolva morgott tovább. Az egyik kezével a rácsnak támaszkodott előttünk, a másik karjával magához ölelt. Felnéztem rá és kicsit nyújtózkodtam, hogy egy csókot nyomhassak a torkára. Csökkentett a hangerőn. Patrick elmosolyodott. - Megnyugodhatsz. Nem fogom bántani - mondta Rick-nek, aztán újra felém fordult. - Nem hiszem, hogy emlékszel rám, nem sokszor találkoztunk - mondta halkan. - De az anyádat ismertem. Tudtam, milyen, mégis szerettem. Már azelőtt, hogy kivetette volna a hálóját az apádra. Később is a párommá akartam fogadni minden... hibája ellenére. Persze ez neki nem volt elég. Én nem voltam neki elég. Ennek ellenére csak azért jöttem, hogy megvédjem őt. Mit gondolsz, ha féken tudom tartani ezeket itt kint - intett a négy tucat kiszakadtra - és együtt leállítjuk az Anakondákat, az apádék életben hagynak minket? Nem akarok nagyravágyónak tűnni, de egy kisebb erdőnek is nagyon tudnánk örülni.

- Engedj ki!

- R -

Ellie megint rávette azokat, akik bezárták, hogy ki is engedjék. Tehetsége van hozzá.

- Van egy ajánlatom - címezte az összes kiszakadtnak emelt hangon. - Akármennyien is vagytok, ha megtámadtok egy falkát, halomra lőnek benneteket.

- Nem, ha nem tudják, hogy jövünk. - A felszólaló azonnal visszanyelte a többi mondanivalóját, amint a nőstény felnyársalta a pillantásával, amiért az félbe merte szakítani.

- Csakhogy már tudják, hogy jöttök. - Samuel-éknek már oda kellett érniük, hogy ne csak a fenyegetés hírét, de a csapat méretét és minden más fontos információt átadjanak Ellie apjának. A lány megadta nekik a jelszót, amivel gond nélkül bejuthatnak hozzá. Ez nem Mat tervének a része volt, de mivel ő nem akart tapasztalatlanokkal dolgozni, Ellie gond nélkül átirányíthatta őket Barry segítségével, miután a Farkasok leléptek. Csak egy apró biztosíték, ha a dolgok rosszul sülnének el. Láttak és hallottak mindent, ami a találkozó helyszínén történt, és mikor Ellie kimondta a kódot, elindultak. Ennél a tutajnál csak gyorsabban haladhattak. - És mivel őszintén hiszem, hogy a kiszakadtak nem jelentenek fenyegetést a falkákra nézve, van számotokra egy ajánlatom - ismételte meg.

- Halljuk - dőlt hátra Patrick velünk szemben, a beleegyezésével megelőzve, hogy az alárendeltjei még egyszer beszóljanak.

- Ha támadás helyett a védekezőket segítve ártalmatlanítjátok az Anakondákat, nem végeznek ki titeket. Ha sikerül az egészet vér nélkül lebonyolítani, mindannyian korlátlan élvezői lehettek egy ötvenezer hektáros, elsőrendű vadászterületnek. - A hangsúlya, mintha épp egy árverést vezetne. A szavait döbbent csend követte. Ez egy kisebb falkának is elég lenne. Azoknak, akiknek eddig semmijük sem volt...

  wp2017már26 

Farkasok (vázlat)Where stories live. Discover now